stoTapsi

A+ A A-
Ippokratis exetaseis 2015Τη σημασία του προληπτικού ιατρικού ελέγχου, αλλά και τη σπουδαιότητα των συνεργασιών στο επίπεδο της κοινωνικής προσφοράς, τόνισαν τόσο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, όσο και ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, που επισκέφθηκαν χθες το πρωί τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ».
Υπενθυμίζουμε ότι το κινητό πολυιατρείο για τα παιδιά «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» βρίσκεται ήδη από τη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία και θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή, πραγματοποιώντας προληπτικούς οδοντιατρικούς, παιδιατρικούς, οφθαλμολογικούς και ωτορινολαρυγγολογικούς ελέγχους σε παιδιά.
Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε όλα τα παιδιά κι όχι μόνο σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών, ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των προληπτικών ιατρικών ελέγχων, ενώ αναφέρθηκε στην «εκπληκτική προσέλευση».
Ήδη μέχρι το μεσημέρι της 3ης μέρας του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στα Γιάννενα, εξετάστηκαν περίπου 450 μεμονωμένα παιδιά και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται καθώς από αύριο είναι προγραμματισμένη η προσέλευση σχολείων.

Σωτήριος ο προληπτικός έλεγχος
«Ο προληπτικός έλεγχος είναι πολύ σημαντικός και αξίζει τον κόπο αυτές οι πρωτοβουλίες να αγκαλιάζονται από την τοπική κοινωνία», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης.
Για να υπογραμμίσει τη σωτήρια σημασία των προληπτικών ελέγχων, ο κ. Τσουμάνης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα παιδιών που ο έλεγχος στον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» ανέδειξε ιατρικά προβλήματα τα οποία αγνοούσαν οι γονείς κι έτσι μετά τις εξετάσεις παραπέμφθηκαν άμεσα για την κατάλληλη ιατρική φροντίδα.
Υπενθυμίζουμε ότι το κινητό πολυιατρείο για τα παιδιά «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα παραμείνει στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων μέχρι και την Παρασκευή.
Τα παιδιά εξετάζονται μετά από απαραίτητη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων και κατόπιν ραντεβού τα οποία κλείνονται στα τηλέφωνα 2651304760-2651304761.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr