stoTapsi

A+ A A-
Σίγουρο χαρτί...
Politistiki Papadimoulis«Ένθερμος υποστηρικτής» στην υπόθεση διεκδίκησης του τίτλου «Ιωάννινα-Ήπειρος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα και τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, Κώστα Γκόγκο, στα γραφεία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών στην Αθήνα.
Ο κ. Παπαδημούλης αποδέχθηκε «με χαρά και ευθύνη» - όπως είπε- την πρόταση να αναλάβει «πρεσβευτής» στην προώθηση της υποψηφιότητας της Ηπειρωτικής Πρωτεύουσας.
Ο Ηπειρώτης στην καταγωγή ευρωβουλευτής, δεσμεύθηκε να διαθέσει όλες του τις δυνάμεις, κυρίως στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός λόμπι στην Ευρώπη - ελλήνων και ευρωπαίων-που θα στηρίξουν την προσπάθεια να ανακηρυχτούν τα Γιάννενα η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής συνεργασία και αλληλοενημέρωση και στον κατάλληλο χρόνο να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλες εκδήλωση προβολής της υποψηφιότητας «Ιωάννινα-Ήπειρος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».
Μια ακόμη «ηπειρωτική» συνάντηση είχαν στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου. Οι κύριοι Μπέγκας και Γκόγκος συναντήθηκαν με τον εκπαιδευτικό και ιδιοκτήτη των «Εκπαιδευτηρίων Γείτονα», Λευτέρη Γείτονα, τον συγγραφέα Λαοκράτη Βάση και τον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη.
Ενθουσιώδεις υποστηρικτές της υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση του τίτλου «Ιωάννινα-Ήπειρος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», δήλωσαν και οι τρεις και αναλαμβάνουν να βοηθήσουν την προσπάθεια σε δύο κατευθύνσεις:
-στη δημιουργία μιας ομάδας Ηπειρωτών, ανθρώπων του πνεύματος και των τεχνών, που θα στηρίξουν την ιδέα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας
-στην ενεργοποίηση Ηπειρωτών επιχειρηματιών –σε αυτό δραστηριοποιείται κυρίως ο κ. Γείτονας- που θα στηρίζουν ως χορηγοί το εγχείρημα υποβολής ενός άρτιου φακέλου διεκδίκησης.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr