stoTapsi

Καλλιτέχνης...
Tomeis de dromousΜε εντατικούς ρυθμούς εργάζονται καθημερινά τα συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών, για να βελτιώσουν υποδομές και να επιλύσουν προβλήματα που χρονίζουν και αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.
Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Νάστος, αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που εκτελούνται αποκλειστικά από το εργοτάξιο του Δήμου, όπως: επιδιόρθωση αλλά και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, διαγραμμίσεις, επούλωση λακκουβών και τομών στους δρόμους, χαλικοστρώσεις, αντικαταστάσεις ή επιδιορθώσεις σε παγκάκια, παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους κ.λ.π.

Κατασκευή και επιδιόρθωση πεζοδρομίων
Η κατασκευή νέων πεζοδρομίων αλλά και η επιδιόρθωση των υφιστάμενων προχωράει σε ένα μεγάλο εύρος στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και σε δημοτικά διαμερίσματα.
Έχουν ολοκληρωθεί οι επιδιορθώσεις πεζοδρομίων της οδού Δωδώνης, από την κορυφή της κατεβαίνοντας μέχρι την κεντρική πλατεία, όπως επίσης στις οδούς Πυρσινέλα , Χρηστοβασίλη και στην Πλατεία Πάργης. Συνεργεία του Δήμου εργάζονται αυτές τις μέρες στην περιοχή του Μώλου και θα συνεχίσουν – όπως είπε ο κ. Νάστος - με την οδό Αβέρωφ.
Σημαντικές παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί ή συνεχίζονται αυτό το διάστημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή νέων πεζοδρομίων στο σύνολο ή σε μεγάλα τμήματα των οδών Βάρναλη, Καλπακίου, Μπουμπουλίνας, Εγνατίας, ενώ αυτή τη στιγμή τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται στην οδό Θωμά Πασχίδη όπου ανακατασκευάζεται μεγάλο μέρος των πεζοδρομίων.
Πέραν των εργασιών που εκτελούνται αποκλειστικά από το εργοτάξιο του Δήμου, για τη βελτίωση των πεζοδρομίων είναι σε διαδικασία δημοπράτησης κι ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με τίτλο «Αποκατάσταση και κατασκευή πεζοδρομίων – Βελτίωση προσβασιμότητας».
Διαγραμμίσεις –χαλικοστρώσεις-παγκάκια
Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες διαγραμμίσεων σε πολλού δρόμους, όπως π.χ. Μακρυγιάννη, Καλπακίου, 12 Αποστόλων, Πλ. Πάργης, Μώλος κ.λ.π.
«Οι εργασίες συνεχίζονται καθημερινά και μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχουμε ολοκληρώσει σταδιακά τις διαγραμμίσεις στο μεγαλύτερο μέρος των δρόμων», όπως είπε ο Αντιδήμαρχος.
Παράλληλα εξελίσσονται σε αρκετούς δρόμους σε όλο το Δήμο εργασίες χαλικοστρώσεων, ενώ επιδιορθώνονται ή αντικαθίστανται παγκάκια σε κοινόχρηστους χώρους, όπως π.χ. σε Λιθαρίτσια, Πλατεία, Άλσος, Βοτανικός και Δημοτικά Διαμερίσματα.

Αποκατάσταση των δρόμων
Από τα συνεργεία του εργοταξίου συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε λακκούβες και τομές των δρόμων, πλην όμως είναι μια διαδικασία που γίνεται μετ’ εμποδίων, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Δημήτρης Νάστος. Κι αυτό γιατί το εργοτάξιο του Δήμου προμηθεύεται το τελευταίο διάστημα μόνο ψυχρή άσφαλτο, υλικό με το οποίο δεν μπορούν να γίνουν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις.
Μέσα στις γνωστές δυσλειτουργίες που προκάλεσε ο έλεγχος κεφαλαίων και η έλλειψη ρευστότητας στις επιχειρήσεις, σταμάτησε η παραγωγή θερμής ασφάλτου από την εταιρεία με την οποία είχε ενεργή σύμβαση ο Δήμος Ιωαννιτών. Με μια σειρά από ενέργειες στις οποίες προέβη ο Δήμος, το πρόβλημα προμήθειας θερμής ασφάλτου για ασφαλτοστρώσεις αναμένεται να επιλυθεί στο επόμενο δεκαήμερο με την υπογραφή σύμβασης με νέο προμηθευτή.
Παράλληλα κρίθηκε αναγκαίο να επέμβουν τα συνεργεία του Δήμου – έστω και με χρήση ψυχρής ασφάλτου- για να αποκαταστήσουν τομές από την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης, που περιλαμβάνονταν μεν στην εργολαβία της ΔΕΥΑΙ, αλλά –ως γνωστόν- δεν εξελίσσονταν ομαλά τον τελευταίο μήνα, λόγω των capital controls. Έχουν ήδη γίνει αποκαταστάσεις σε 17 τομές δρόμων.

Δυσκολίες λόγω συγκυρίας
Στις δηλώσεις του ο κ. Νάστος τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το εργοτάξιο του Δήμου για να αντιμετωπιστούν προβλήματα της καθημερινότητας, μέσα από σοβαρές δυσκολίες που προκαλούν οι γενικότερες συνθήκες που βιώνει η χώρα.
Όπως σημείωσε «καταβάλουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και δεν θα το κρύψω ότι έχουμε καθυστερήσει, για λόγους όμως για τους οποίους δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή».
Σύμφωνα με τον κ. Νάστο, ο Δήμος έχει μεγάλες ελλείψεις σε εξειδικευμένο εργατοτεχνικό προσωπικό, όπως ξυλουργούς, ηλεκτρολόγους, σιδεράδες κ.λ.π., ενώ μόλις χθες και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση έπιασε δουλειά το προσωπικό με τις πεντάμηνες συμβάσεις.
«Δεν μας αφήνουν να κάνουμε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού και αν και τα ‘πεντάμηνα’ δεν αποτελούν μόνιμη λύση, μας βοηθούσαν να αντιμετωπίσουμε ορισμένες ανάγκες μας τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς φέτος είχαμε πολύ μεγάλη καθυστέρηση και σε αυτό. Μόλις χθες έπιασε δουλειά το προσωπικό με τις πεντάμηνες συμβάσεις. Οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες και τα προβλήματα πιεστικά. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν με αυτές τις συνθήκες για να τα αντιμετωπίσουμε», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version