stoTapsi

A+ A A-
DHPETHI FilakesΜια πολύ ξεχωριστή παράσταση ήταν αυτή που έδωσε χθες το βράδυ το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, στις Δικαστικές Φυλακές Ιωαννίνων στο Σταυράκι.
Αναδεικνύοντας τον κοινωνικό του ρόλο το Δημοτικό μας Θέατρο, παρουσίασε τη «Ναπολεοντία» του Αντρέα Στάικου μπροστά στους 130 κρατούμενους και στο προσωπικό των φυλακών.
«Είμαστε όλοι μας πολλοί συγκινημένοι, γιατί οι φυλακές είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος, όμως έχετε κι εσείς την ανάγκη να διασκεδάσετε. Σας εύχομαι από καρδιάς να χαρείτε την παράσταση», είπε η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, απευθυνόμενη στους κρατούμενους.
Η Διευθύντρια των φυλακών, Έλενα Αγαπητού, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, στη συνομιλία που είχε με την πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΙ., Αλέκα Βακαλοπούλου, τον Αντιπρόεδρο, Φίλιππο Παπανικολάου και τους συντελεστές της «Ναπολεοντίας», τους ευχαρίστησε όλους, αναφερόμενη στην κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει το Δημοτικό Θέατρο.
Τόνισε παράλληλα πως η Διοίκηση της φυλακής επιδιώκει τρόπους που βελτιώνουν τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει ένας κρατούμενος. «Η τέχνη, η ψυχαγωγία ως αγωγή της ψυχής, λειτουργεί κι ως ένα μέσο αποφόρτισης σε ένα χώρο όπως η φυλακή», είπε η κ. Αγαπητού.
Για μια ιδιαίτερη εμπειρία έκαναν λόγω οι ηθοποιοί και όλοι οι συντελεστές της παράστασης, ενώ οι κρατούμενοι αποδείχθηκαν ένα πολύ ένθερμο κοινό που συμμετείχε ενεργά –με το γέλιο και το χειροκρότημα – σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Τη Δευτέρα στην ΕΗΜ η τελευταία παράσταση για τη «Ναπολεοντία»
Την ερχόμενη Δευτέρα πέφτει η αυλαία της «Ναπολεοντίας», της φετινής πετυχημένης καλοκαιρινής παράστασης της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00 μ.μ. στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την τελευταία παράσταση όλοι όσοι δεν την είδαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και όσοι θέλουν να την ξαναδούν.
Τιμή εισιτηρίων:
- κανονικό 10 €
-μαθητικά, φοιτητικά, στρατευμένων, πολυτέκνων, μελών ΚΑΠΗ 7 €
-ανέργων 3 €.
Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία του Θεάτρου (Αρχοντικό Πυρσινέλλα) και στο κατάστημα Ίρις, Γρηγορίου Σακκά 20.

Ανδρέα Στάικου «Ναπολεοντία» κωμωδία

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπακόλας
Σκηνικά-κοστούμια: Αγγελική – Βασιλική Σιδέρη
Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης
Χορογραφίες: Τάσος Κεχαγιάς
Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης
Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Πολυτίμη: Γιολάντα Καπέρδα
Ναπολεοντία: Μαρία Κατσουλίδη
Γιαννόπουλος: Βασίλης Σιάφης
Μαρούλα: Αθηνά Τσικνιά
Χαλδούπης: Γιώργος Φλώρος
Σχεδιασμός Αφίσας: Αφροδίτη Ζούκη, Κατασκευή σκηνικών: Δημήτρης Δρούβης,
Κατασκευή κοστουμιών: Περσεφόνη Βραζέλη, Φωτογραφίες: Άγγελος Σακκάς
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr