stoTapsi

A+ A A-
deiΚατά δεκάδες σπεύδουν οι καταναλωτές των Ιωαννίνων στα γκισέ της ΔΕΗ προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση των ανεξόφλητων λογαριασμών, ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα. Κι αυτό την ώρα που ήδη φτάνουν οι πρώτες καταγγελίες που αναφέρουν ότι ιδιωτικά συνεργεία, προχωρούν σε διακοπές ρεύματος, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, στο Νομό Ιωαννίνων, οι οφειλές ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια και προέρχονται τόσο από νοικοκυριά όσο όμως και από επιχειρήσεις.
Ειδικά οι δεύτερες, φέρεται να οφείλουν μεγάλα ποσά και είναι αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της διακοπής.
Άλλωστε όπως αναφέρουν στελέχη της ΔΕΗ, θα ήταν άδικο, να κόβεται το ρεύμα σε νοικοκυριά που μπορεί να χρωστάνε 500 ευρώ και να μην ακουμπά κανένας επιχειρήσεις που οφείλουν αρκετές χιλιάδες.
Υπό τον κίνδυνο λοιπόν να βρεθούν στο σκοτάδι, από τη μια στιγμή στην άλλη, δεκάδες είναι αυτοί που προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών τους.
Κι όλα αυτά, σε μία περίοδο όπου οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες, λόγω των συσσωρευμένων λογαριασμών που στέλνει το κράτος αλλά και των μεγάλων αναγκών των ίδιων των οικογενειών.
Το προφίλ των κακοπληρωτών εναντίον των οποίων στρέφονται οι εντολές διακοπής είναι νοικοκυριά, επιχειρηματικοί πελάτες και δήμοι που χρωστούν ποσά από 1.000 ευρώ και άνω. Έχουν δε, εντοπιστεί μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος της ΔΕΗ με βάση τις καταναλώσεις και το ύψος των οφειλών.
Το πιο ανησυχητικό ωστόσο είναι ότι τα χρέη από ανεξόφλητους λογαριασμούς έχουν μπει σε μια τεράστια κόκκινη ζώνη καθώς είναι τόσα πολλά και προέρχονται από τόσο πολλές διαφορετικές κατηγορίες καταναλωτών - νοικοκυριά που διαμένουν σε μεσαίας αξίας σπίτια αλλά και σε βίλες με πισίνα, αγρότες, μικρομεσαίοι, μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις - που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να εισπραχθούν. Πόσω μάλλον όταν παρά το γενναιόδωρο πρόγραμμα διακανονισμών που εφαρμόζει από το καλοκαίρι και μετά η εταιρεία, οι οφειλές αντί να μειώνονται αυξάνονται.

πηγή: epiruspost.gr 
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr