stoTapsi

A+ A A-
Από τη φετινή χρονιά και «Ανοικτό Φροντιστήριο»
zosimaia bibliothikiΗ Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου Παιδείας, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα δια βίου μάθησης για τον ενήλικο πληθυσμό, με στόχο την καλλιέργεια και ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στις νέες τεχνολογίες, ηλικιακής κατηγορίας 60+, για την εξάλειψη του αποκλεισμού και την βελτίωση της πρόσβασης στη «δια βίου μάθηση», την ενεργό και υγιή γήρανση, τον εκσυγχρονισμό και την καταπολέμηση των διακρίσεων, λόγω ηλικίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στα tablets, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, κινητά κλπ.
Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης του Κεντρικού Αναγνωστηρίου της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, κάθε Δευτέρα 11:30-12:30, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015. Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο της Γραμματείας (2651 0 72863) κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Επιπλέον, η Βιβλιοθήκη συνεχίζοντας τις καλές πρακτικές εισάγει στις δράσεις της από τη φετινή χρονιά το «Ανοικτό Φροντιστήριο». Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου (από Δ’ Δημοτικού- Γ’ Γυμνασίου) και θα περιλαμβάνει βοηθητική διδασκαλία στα Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Πληροφορική.

Τα μαθήματα θα γίνονται:
Δευτέρα και Τετάρτη: 3:30-05:00 για μαθητές Δημοτικού
05:30-07:00 για μαθητές Γυμνασίου
κατά το απογευματινό ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και
Σάββατο: 09:30-11:00 για μαθητές Δημοτικού
11:00-12:30 για μαθητές Γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651 0 72863, στην ιστοσελίδα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης (zosimailib.sch.gr) και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης .
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr