stoTapsi

A+ A A-
Glinavos LeyterisΣτις 20, 21 και 22 Νοεμβρίου 2015 έγινε στο Perpignan της Γαλλίας το 13ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Αδελφοτήτων Οινογαστρονομίας. Στο Συνέδριο αυτό συμμετείχαν περισσότερες από 60 αδελφότητες από 10 Ευρωπαϊκές Χώρες.
Σε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το Σάββατο 21 Νοεμβρίου βραβεύτηκαν εκπρόσωποι εταιρειών που διακρίθηκαν για την ποιότητα των προϊόντων τους και οι κύριοι συντελεστές δημιουργοί των προϊόντων.
Για την Ελλάδα το βραβείο που απονεμήθηκε στον Λευτέρη Γκλίναβο ως οινολόγο, για την προσφορά του στη ποιοτική αναβάθμιση των κρασιών του Κτήματος Γκλίναβος και γενικότερα για την προσφορά του στην Ελληνική Οινολογία, θεωρείται από τα σημαντικότερα της Ευρώπης.
Στην αντιφώνηση ο Λευτέρης Γκλίναβος αναφέρθηκε στη μοναδικότητα και την ποιοτική αξία της Ντεμπίνας καθώς και στη σημασία που διαδραματίζει η Ένωση Ευρωπαϊκών Αδελφοτήτων Οινογαστρονομίας στη παραγωγή προϊόντων ποιότητας οινοποιίας και γαστρονομίας.
Επιπλέον, στα πλαίσια του Συνεδρίου εκτέθηκαν προϊόντα από διάφορες περιοχές των Αδελφοτήτων που συμμετείχαν, όπου το Primus Zitsa Barrique του Κτήματος Γκλίναβος αξιολογήθηκε ως εξαιρετικής και ξεχωριστής ποιότητας κρασί.
Στην Ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν μέλη της Αδελφότητας Οινογαστρονομίας Πρέβεζας «Μίθαικος», με τον πρόεδρο αυτής κ. Παύλο Αλεξάνδρου.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr