stoTapsi

A+ A A-
Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, Factory of Sound Ioannina. Οι πόρτες ανοίγουν στις: 21.00. Εισιτήρια από 11 ευρω.
petroloukas xalkias PosterΟ σπουδαίος κλαριντζής από την Ήπειρο, Πετρολούκας Χαλκιάς με τη συνοδεία των Κώστα Τζίμα και Θωμά Κυρίτση, θα δώσουν μία και μοναδική συναυλία το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο Factory of Sound Ioannina.
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς έχει ζήσει χρόνια έξω από την Ελλάδα, παίζοντας για την Ελλάδα και την αρχαία της ηπειρώτικη παράδοση και παίζοντας με μουσικούς από διαφορετικές μουσικές και πολιτισμικές αρχές. Μόλις τα τελευταία χρόνια μάλιστα, αποτέλεσε το επίκεντρο ενός ιδιαίτερου μουσικού project που είχε να κάνει με τη δημιουργική συνεργασία Ελλήνων και Ινδών μουσικών και κυκλοφόρησε σε μια αξιόλογη σειρά δίσκων. Επίσης, έχει ξεχωρίσει και η συνεργασία του με Έλληνες μουσικούς της τζαζ, όπως αυτή με τον κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη.
Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική – το «άλας της Γης» - είναι το μουσικό και εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί εδώ και μια ζωή ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο κλαριντζής από το Δελβινάκι που έχει συμβάλλει όπως πολλοί άλλοι – αλλά και όσο λίγοι – στη διάδοση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, εντός και εκτός της χώρας. Παράλληλα όμως, με καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και ευρηματικότητα που ξεπερνά οποιοδήποτε τοπικό μουσικό είδος, δεν δίστασε να ανοίξει τους ορίζοντές του και να συμπράξει με διακεκριμένους μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο, επεκτείνοντας τα όριά του όσο λίγοι. Έτσι, μέσα από την τέχνη του, η Ηπειρος διασταυρώθηκε με το rock, τη jazz, το blues, αλλά και άλλες ethnic μουσικές, πάντα με συναρπαστικά και γοητευτικά αποτελέσματα.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr