stoTapsi

A+ A A-
VOLNET EKDILOSIΤο αυξημένο ενδιαφέρον και το ευρύ επιστημονικό υπόβαθρο ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το συνέδριο που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα εκπαιδεύσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων.
Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησε ο κος Γκίκας Γρηγόριος, Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.
Εισηγητές του Συνεδρίου ήταν ο κος Μαυρογιώργος Δημήτρης, Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος πραγματοποίησε εισήγηση με τίτλο: «Οργάνωση εθελοντών και ο ρόλος των ΟΤΑ». Στη συνέχεια, ο ΕπιπυραγόςΓκόλιας Αθανάσιος, Διοικητής του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων, ανέφερε σύγχρονες μεθόδους καταστολής των δασικών πυρκαγιών, ενώ την ανάγκη προστασίας του δάσους από τις δασικές πυρκαγιές επισήμανε ο κος Παπαευθυμίου Νικόλαος, Γενικός Δ/ντης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων .
Την Ιταλική εμπειρία στο ζήτημα της προστασίας του δάσους και τηςσυμμετοχής των εθελοντών στη δασοπυρόσβεση, μετέφερε ο κος SerraRoberto, τεχνικός σύμβουλος της Ένωσης Νομαρχιών της Περιφέρειας Απουλίας στην εισήγησή του με τίτλο: « Η Διεθνής Εμπειρία στο θέμα της πρόληψης και καταστολής των δασικών πυρκαγιών».
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr