stoTapsi

A+ A A-
Ένας χώρος χαράς και δημιουργίας για την Τρίτη Ηλικία
Kapi egkainia 2016Την έναρξη λειτουργίας του 2ου ΚΑΠΗ Ιωαννίνων, σε ένα νέο, άνετο και χρηστικό χώρο, εγκαινίασαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος του Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών (ΟΚΠΑΠΑ), Φίλιππος Τσουμάνης , η Αντιπρόεδρος Εύη Σίμου καθώς και δεκάδες μέλη του ΚΑΠΗ. Τόσο ο κ. Μπέγκας, όσο και ο κ. Τσουμάνης, μίλησαν για μια μέρα χαράς, τονίζοντας ότι για τη Δημοτική Αρχή είναι σταθερά προτεραιότητα της η φροντίδα της Τρίτης Ηλικίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Οι νέες εγκαταστάσεις του 2ου ΚΑΠΗ στεγάζονται σε δύο ορόφους επί της οδού Ζίνη 12, δίπλα από το Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας. Πρόκειται για ένα χώρο που αντικατοπτρίζει απολύτως τη φιλοσοφία που έχει υιοθετήσει ο ΟΚΠΑΠΑ για «ενεργό γήρανση», καθώς προσφέρεται για πολλαπλές δραστηριότητες των ηλικιωμένων.
Ο χώρος διαθέτει μια μεγάλη αίθουσα συνάντησης και ψυχαγωγίας των μελών του ΚΑΠΗ, με εντευκτήριο. Επίσης διαθέτει ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο, και μια δεύτερη μεγάλη αίθουσα που χρησιμοποιείται για τις ενεργητικές δραστηριότητες που προσφέρονται στα μέλη του ΚΑΠΗ (χορευτικό, χορωδία, χειροτεχνία, γυμναστική κ.λ.π.).

Προτεραιότητα η προσφορά στην κοινωνία
Εκ μέρους των μελών του ΚΑΠΗ και ως εκπρόσωπος τους, καλωσόρισε το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ η κ. Άννα Γκόγκου που με θερμά λόγια και πολύ χιούμορ, μίλησε για τα όσα προσφέρονται στο ΚΑΠΗ, ευχαριστώντας εκ μέρους όλων τη Δημοτική Αρχή.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος συνεχάρη τον πρόεδρο και συνολικά τη Διοίκηση και το προσωπικό του ΟΚΠΑΠΑ «για την πολύ σημαντική δουλειά τους, ενώ μίλησε για την «πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή σε ότι αφορά στην κοινωνική πολιτική.
Όπως σημείωσε ο κ. Μπέγκας, «ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, επειδή έχουμε ένταση των κοινωνικών προβλημάτων και αυξάνονται οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, καταβάλλουμε υπερβάλλουσα προσπάθεια. Το κράτος δυστυχώς μετέφερε τεράστιες ευθύνες στην αυτοδιοίκηση σε σχέση με τη στήριξη των ευαίσθητων συμπολιτών μας και νομίζω ότι έχουμε ανταποκριθεί με μεγάλη υπευθυνότητα και σοβαρότητα στο ρόλο μας αυτό».
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, «προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την προσφορά μας στους ηλικιωμένους, είναι στο μυαλό μας και στην καρδιά μας αυτή η σκέψη και παρ’ ότι διανύουμε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο, θα προσπαθούμε όσο καλύτερα μπορούμε να ανταπεξερχόμαστε στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Τρίτη Ηλικία και συνολικά στην κοινωνία μας και τις πιο ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνει ο νέος χώρος του 2ου ΚΑΠΗ, λέγοντας πως «τον φτιάξαμε να είναι άνετος, ζεστός, ευχάριστος και να περνάτε καλά. Είναι δικό σας χώρος και πιστεύω ότι έχει τα πάντα για να υποστηρίξει τις δραστηριότητες σας. θέλουμε να είστε καλά και να χαίρεστε τον καινούργιο σας ΚΑΠΗ».
Όπως είπε ο κ. Τσουμάνης «η προσπάθεια μας να είμαστε κοντά σας και να φροντίζουμε οτιδήποτε σας αφορά και χρειάζεστε από μας, είναι διαρκής»

Να έρθουν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες στα ΚΑΠΗ
Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ κάλεσε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας να έρθουν στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, γιατί μπορούνε να βρούνε φροντίδα και πλήθος δραστηριοτήτων.
Σήμερα στο Δήμο Ιωαννιτών υπό τον ΟΚΠΑΠΑ λειτουργούν 12 ΚΑΠΗ -χωροταξικά κατανεμημένα σε όλο το Δήμο - που εξυπηρετούν 2.500 μέλη και μπορούν να «υποδεχθούν» ακόμη περισσότερα.
Οι δραστηριότητες και οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω των ΚΑΠΗ είναι: Κοινωνική φροντίδα των ηλικιωμένων - Ιατρικές Υπηρεσίες - Φυσικοθεραπεία - Οργανωμένη Ψυχαγωγία (χορωδία, χορευτικά τμήματα, δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγικές βραδιές)- Εκδρομές μονοήμερες και πολυήμερες εντός και εκτός Ελλάδας - Θαλάσσια μπάνια καθώς και ιαματικά λουτρά - Έκδοση Κάρτας Πολιτισμού - Επισκέψεις και ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία και μουσεία - Προγράμματα εθελοντισμού - Επιμόρφωση και ομιλίες από ειδικούς - Δημιουργική Απασχόληση – Εντευκτήριο - Προγράμματα με την Συνεργασία και άλλων φορέων όπως το «Κέντρο Δια Βίου Μάθησης» του Δήμου Ιωαννιτών
Τα 12 ΚΑΠΗ μπορούνε να τα βρούνε οι ηλικιωμένοι στις εξής διευθύνσεις και τηλέφωνα:
1ο ΚΑΠΗ - διευθ: ΛΙΝΑΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗ 1 – τηλ: 2651 3 05903
2Ο ΚΑΠΗ – διευθ: ΖΙΝΗΣ 12 - τηλ: 2651 0 23239
3Ο ΚΑΠΗ – διευθ: Κ.Α. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 198 – τηλ: 2651 0 78058
4ο ΚΑΠΗ – διευθ: ΑΝΔΡ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 6 – τηλ: 2651 0 28352
5ο ΚΑΠΗ – διευθ: ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑ 79 – τηλ: 2651 0 49905
6ο ΚΑΠΗ – διευθ: ΠΙΝΔΟΥ 46 – τηλ: 2651 0 39652
7ο ΚΑΠΗ – διευθ: ΧΡ. ΠΑΤΣΗ 4 – τηλ: 2651 0 83381
8ο ΚΑΠΗ – διευθ: ΑΙΓΑΙΟΥ & ΑΓ. ΑΝΝΗΣ 4 – τηλ: 2651 0 67875
9ο ΚΑΠΗ – διευθ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΔΙΝΗΣ – τηλ: 2651 0 93263
10ο ΚΑΠΗ – διευθ: ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 21 ΑΝΑΤΟΛΗ – τηλ: 2651 0 66110
11Ο ΚΑΠΗ – διευθ: ΣΠΗΛΑΙΟΥ 19 ΠΕΡΑΜΑ – τηλ 2651 0 81182
12ο ΚΑΠΗ – διευθ: ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ 8 ΚΑΤΣΙΚΑΣ – τηλ: 2651 0 92176
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr