stoTapsi

1Τους Γιαννιώτες αθλητές και προπονητές που διακρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο βράβευσε ο Δήμος Ιωαννιτών. Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση, οργάνωσε στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών.
Πλήθος κόσμου χειροκρότησε με ενθουσιασμό και δύναμη τους Γιαννιώτες αθλητές, από τους λιλιπούτειους «αγωνιστές» μέχρι τους «γερόλυκους» της άθλησης, που το 2015 χάρη πάντα, στην ισχυρή τους θέληση, στην επιμονή, στην πειθαρχία και πρωτίστως στην αγάπη τους για τον αθλητισμό, πέτυχαν εξαιρετικές διακρίσεις, που μας κάνουν όλους περήφανους.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν συνολικά 248 αθλητές/τριες και 40 προπονητές/τριες από 17 αθλήματα και 25 αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Ιωαννιτών.

2«Ανάσα» αισιοδοξίας και ελπίδας
«Η αποψινή μας εκδήλωση έχει μια διαφορετική αύρα. Μας προτρέπει σε μια θετική ματιά. Μας δίνει μια ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας. Κι είναι κάτι που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη στις μέρες μας», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.
Όπως είπε ο Δήμαρχος η βράβευση των αθλητών έχει τον συμβολικό χαρακτήρα της αναγνώριση της σκληρής προσπάθειας και της προσήλωσης που απαιτεί ειδικά ο αθλητισμός, για να κατακτηθεί η κάθε νίκη και την ηθικά αναγνώριση της κοινωνίας μας απέναντι όχι μόνο στην προσπάθεια, αλλά και στις αξίες που πρεσβεύουν αυτά τα παιδιά. «Η αναγνώριση ότι το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους έρχεται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες και είναι αυτό που μας κάνει και όλους εμάς να αισιοδοξούμε», όπως είπε ο κ. Μπέγκας, αναφερόμενος στις συνθήκες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αθλητές
4Όπως σημείωσε αθλητές, προπονητές και σωματεία, με πενιχρά μέσα, παλεύουν να τα βγάλουν πέρα καθημερινά καθώς η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» και τον αθλητισμό, η πολιτεία δεν στηρίζει τους αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό και «αλήθεια πώς μπορείς να κυνηγήσεις το ρεκόρ όταν «κυνηγάς» την επιβίωση», ενώ «οι αθλητικές υποδομές στην περιοχή μας είναι φτωχές και ανεπαρκείς».
«Κι όμως σ’ αυτές τις συνθήκες έχουμε ένα Ναυτικό όμιλο που σαρώνει τα μετάλλια κι έχει το βλέμμα στο Ρίο, έχουμε αθλητές με αναπηρία που κερδίζουν παγκόσμια μετάλλια, έχουμε εκατοντάδες αθλητές από τόσα αθλήματα που κερδίζουν μετάλλια και διακρίσεις. Κι αυτό έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε, όπως και όσο μπορούμε», είπε ο κ. Μπέγκας και αναφέρθηκε - «χωρίς μεγάλες κουβέντες» όπως σημείωσε- σε αυτά που από την πλευρά του προσπαθεί να κάνει ο Δήμος για τη στήριξη του αθλητισμού.
«Να ξέρετε όμως ότι είστε στη σκέψη μας και στην καρδιά μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Να είστε γεροί και δυνατοί και να συνεχίσετε. Δίνεται και σε μας κουράγιο και αισιοδοξία», κατέληξε ο Δήμαρχος.
5Στο συμβολισμό της βράβευσης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, Κώστας Γκόγκος, λέγοντας πως «στο πρόσωπο σας τιμούμε όλους εκείνους και εκείνες που σιωπηλά, αθόρυβα και χωρίς να προσδοκούν μεγάλες αμοιβές, αφιερώνουν το χρόνο τους και τα νιάτα τους σε γυμναστήρια και γήπεδα για να υπηρετήσουν το ιδεώδες νους υγιής εν σώματι υγιεί. Σας τιμούμε γιατί σε μια δύσκολη συγκυρία ξεπεράσατε τις όποιες αντιξοότητες, αγωνιστήκατε με ζήλο, φέρατε σημαντικές πρωτιές και μαζί χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον».

6Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και βράβευσαν αθλητές και προπονητές, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος, εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωάννινων, ο αντιπεριφερειαράρχης Ηπείρου κ. Γιάννης Καραμπίνας, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 8ης Μεραρχίας, Συνταγματάρχης Πυροβολικού, κ. Κλέαρχος Ευστρατίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Χρήστος Πετσινός, ο εκπρόσωπος του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων, πυραγός κ. Βασίλης Παύλου, οι αντιδήμαρχοι, κ.κ. Παντελής Κολόκας και Δημήτριος Κατηρτζίδης, ο εντεταλμένος, για θέματα αθλητισμού, Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Βασίλης Καλούδης, Σύμβουλοι του Δήμου Ιωαννιτών και της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, μέλη του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου και Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων.


 

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version