stoTapsi

A+ A A-
ANAKIKLOSI 1Ξεκίνησαν και φέτος οι “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές” όλης της χώρας - στις οποίες συμμετέχει και ο Δήμος Ιωαννιτών – με τη διοργάνωση του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, αποτελεί μη κερδοσκοπικό φορέα εγκεκριμένο από την Ελληνική Πολιτεία (Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας) με σκοπό την οργάνωση και προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών σε όλη τη χώρα.
Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ υλοποιεί μια σειρά από προγράμματα και δράσεις, που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών
Έτσι, για την περίοδο από 30 Μαρτίου 2016 έως 31 Μαΐου 2016 διοργανώνει:

• “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές” σε Δήμους όλης της χώρας υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Οι Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης απευθύνονται στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων όλης της χώρας, στους οποίους εφαρμόζεται η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, μεταξύ των οποίων είναι και οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών.

Οι Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης περιλαμβάνουν “Μεγάλους Διαγωνισμούς Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” για τα σχολικά τμήματα.

Εν προκειμένω, οι μαθητές των σχολείων στο Δήμο Ιωαννιτών θα επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα δύο Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών. (ο ένας στην κεντρική Πλατεία στην αρχή του πεζοδρόμου της Μιχαήλ Αγγέλου και ο δεύτερος στην παραλίμνια περιοχή δίπλα από το υπαίθριο θεατράκι της Σκάλας)

Από τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών, κάθε φορά που θα επιστρέφονται οι συσκευασίες, θα εκτυπώνεται αυτόματα προς τους μαθητές το κουπόνι συμμετοχής του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης.

Τα σχολικά τμήματα που θα επιστρέψουν τις περισσότερες συσκευασίες (και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης), θα κερδίσουν τα μεγάλα δώρα – έπαθλα που έχουν οριστεί, με στόχο την προσέλκυση των μαθητών για τη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τα ΔΩΡΑ – ΕΠΑΘΛΑ που θα δοθούν στα πρωτεύοντα σχολικά τμήματα στο Δήμο Ιωαννιτών είναι:
v 1ο Δώρο – Έπαθλο:
Ένα tablet, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη μεγαλύτερη συμμετοχή
v 2ο Δώρο – Έπαθλο:
Ένα MP4 music player, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή
v 3ο Δώρο – Έπαθλο:
Ένα MP3 music player, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή

Επιπρόσθετα, το 1ο σχολικό τμήμα πανελλαδικά που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες συσκευασίες θα κερδίσει, επιπλέον, ένα ταξίδι 5 ημερών στη Ρόδο ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, με διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, με πλήρη διατροφή, με ξενάγηση στα αξιοθέατα της Ρόδου και με σημαντική περιβαλλοντική δράση.

Στην περίπτωση που το 1ο σχολικό τμήμα πανελλαδικά που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες συσκευασίες είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό, τότε το επιπλέον μεγάλο δώρο θα είναι ένα ποδήλατο ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, μια επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης, αναμνηστικό δώρο από το Μουσείο και μια σημαντική περιβαλλοντική δράση.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr