stoTapsi

A+ A A-
logo iwanninaΑναλυτικά η ανακοίνωση: "Ο Δήμος Ιωαννιτών, έχει θέσει επιτακτικά και σε όλους τους τόνους την ανάγκη να επιλύσει η κυβέρνηση τα πολλά υγειονομικά προβλήματα στον καταυλισμό προσφύγων του Κατσικά, άμεσα και ενόσω είμαστε ακόμη σε θέση να δράσουμε προληπτικά.
Έχει καταθέσει με σοβαρότητα τις συγκεκριμένες προτάσεις του στην κυβέρνηση και στο τοπικό συντονιστικό όργανο, ενώ ειδικά για το μείζον πρόβλημα, αυτό της αποχέτευσης έχει προχωρήσει και στην ανάλογη μελέτη του έργου.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανταπόκριση και καμία ουσιαστική ενέργεια για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στον καταυλισμό του Κατσικά.
Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει σαφέστατα διαμηνύσει τόσο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο, πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η μεταφορά προσφύγων στον καταυλισμό, αν δεν επιλυθούν πρώτα, κυρίως τα θέματα υγείας και ασφάλειας.
Χθες είχαμε την τρίτη «απόπειρα» μεταφοράς προσφύγων την οποία η Δημοτική Αρχή πληροφορήθηκε από … τα μέσα ενημέρωσης. Πέραν όλων των άλλων οι αποτυχημένες αυτές προσπάθειες εγκατάστασης νέων προσφύγων – που αρνούνται εν τέλει να εγκατασταθούν στον καταυλισμό όταν αντικρίζουν τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτόν – δημιουργούν εντάσεις σε όσους είδη διαμένουν σε αυτόν.
Για τους παραπάνω λόγους και όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση σε όλα τα ζητήματα ουσίας που θέτει ο Δήμος Ιωαννιτών,
αναστέλλει τη συμμετοχή του στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο για το προσφυγικό."
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr