stoTapsi

A+ A A-
Dianomi frouta ioannina-2Με τη διανομή πορτοκαλιών συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων στα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα και πριν από το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με διανομή χυμών.
Σε σημερινές τους δηλώσεις ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών , Βασίλης Τσαμπαλάς και η Δ/ντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Ρόη Ζηκίδου, τόνισαν πως 400 τόνοι φρούτων (ροδάκινα – μήλα – ακτινίδια- μανταρίνια- πορτοκάλια) έχουν διατεθεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στηρίζοντας τόσο το εισόδημα των ελλήνων παραγωγών, όσο και τους μαθητές και τις οικογένειες.
Από την αρχή της εβδομάδας διανέμονται πορτοκάλια για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα ο Δήμος ως επικεφαλής εταίρος εξασφάλισε τις ανάλογες ποσότητες που θα διατεθούν σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους του νομού, για να μοιραστούν στα σχολεία τους.
Η κ. Ζηκίδου έκανε γνωστό πως «ο Δήμος Ιωαννιτών εξασφάλισε σύμβαση με παραγωγούς, ώστε αμέσως μετά το Πάσχα το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί με διανομή χυμών σε όλα τα σχολεία του νομού. Θα είναι χυμοί από ελληνικά φρούτα, 100% χυμός χωρίς προσθήκη ζάχαρης για να προσφέρουμε υγιεινό προϊόν στους μαθητές μας».
Ο κ. Τσαμπαλάς τόνισε τη διπλή σημασία του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων, λέγοντας πως «ο Δήμος αξιοποιεί πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηρίζοντας τους Έλληνες παραγωγούς που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο και προσφέροντας ταυτόχρονα και στις οικογένειες της περιοχής μας».
Ο κ. Τσαμπαλάς έκλεισε με τις ευχαριστίες σε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr