stoTapsi

A+ A A-
30 τόνοι 100% ελληνικό φρέσκο γάλα από τη ΔΩΔΩΝΗ για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων
DODONI-ΕΛΓΟ Απρίλιος 2016Η ΔΩΔΩΝΗ και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησαν στην περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας τους, στηρίζοντας έμπρακτα το ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.
Πιο συγκεκριμένα, η ΔΩΔΩΝΗ ανέλαβε τη δωρεάν διάθεση 30 τόνων ελληνικού γάλακτος μέχρι το τέλος του 2016, καλύπτοντας πλήρως τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες των φοιτητών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.
Η συγκεκριμένη συνεργασία έρχεται ως συνέχεια παλαιότερης, κατά την οποία η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε είχε υποστηρίξει ερευνητικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Γάλακτος Ιωαννίνων για την ανάπτυξη νέων γαλακτοκομικών προϊόντων.
Πιστή στις αξίες που πρεσβεύει, η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου με 53 χρόνια παράδοσης και ιστορίας συνεχίζει να στηρίζει σταθερά την τοπική κοινωνία, συλλέγοντας καθημερινά 100% ελληνικό γάλα από περισσότερους από 5.000 παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και επενδύοντας παράλληλα στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της ελληνικής γαλακτοκομίας και στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων που επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτόν.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, κ. Tom Seepers δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να υποστηρίζουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο θεσμούς και οργανισμούς, όπως ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, που σχετίζονται με την ελληνική γαλακτοκομία και την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων. Η χορηγία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη σταθερή δέσμευση και στήριξη της ΔΩΔΩΝΗ στους νέους ανθρώπους και στην εκπαίδευση τους, με στόχο τη δημιουργία αξιόλογων Ελλήνων επιστημόνων που θα εξελίξουν ακόμα περισσότερο τον κλάδο της ελληνική παραγωγής γάλακτος.»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, κ. Αθανάσιος Καπρέλης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση αποδεχόμαστε την πρόταση της Βιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ για συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Η ΔΩΔΩΝΗ ιστορικά είναι η βιομηχανία που στήριξε την κτηνοτροφία στην Ήπειρο και σήμερα αποτελεί ελληνικό λίκνο στις αγορές όλου του κόσμου καταλαμβάνοντας μια από τις πρώτες θέσεις στις εξαγωγές πιστοποιημένων τυροκομικών προϊόντων. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή θα είναι εις όφελος όχι μόνο της ΕΠΑΣ Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων αλλά και μέσω αυτής στην παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα».
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr