stoTapsi

trapeza ipirou logoi 93Το ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, αφού έλαβε υπόψη του:
1)Τις διατάξεις των άρθρων 15, 33 και 21 του καταστατικού, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει.
Το γεγονός ότι τα μέλη του ΔΣ εκλέγονται από τη ΓΣ, με θητεία 4ων ετών, η οποία αρχίζει από την παράδοση και παραλαβή από την απερχόμενη διοίκηση.
2)Τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4340/2015, με τις οποίες τροποποιούνται οι σχετικές διατάξεις του ν. 1667/86.
3)Tην αρ. 99/18-12-2015 /θ. 2ο. απόφαση της ΓΣ, με την οποία, κατ΄εφαρμογή των διατάξεων 14 και 15 του καταστατικού, χορηγήθηκε στο μέλος με την επωνυμία «Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης- Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων», που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νομίμως, το δικαίωμα διορισμού τριών μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του καταστατικού και του νόμου και της από 11-12-2015 συμφωνίας που υπεγράφη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και η οποία οριστικοποιήθηκε με την από 26-4-2016 σύμβαση συνέργειας και συνεργασίας.
4)Την από 9-9-2016 επιστολή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ προς τον πρόεδρο του ΔΣ της τράπεζας και το αρ. 119/9-9-2016 πρακτικό του ΔΣ του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, με το οποίο, αποφασίζει τον ορισμό τριών μελών στο ΔΣ της, εκ των οποίων, ένα πρόσωπο πλήρους απασχόλησης που όντως θα διευθύνει την τράπεζα κατά την έννοια του άρθρου 13 του ν. 4261/2014 και θα είναι εκτελεστικό μέλος στη διοίκηση και δύο μέλη για το εννεαμελές ΔΣ, κατά την έννοια του εδ. γ της παρ. 1 του άρθρου 5 του ν. 4340/2015.
5)Το από 28-7-2016 πρακτικό της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων και το από 18-8-2016 πρακτικό της ιδίας επιτροπής η οποία συνήλθε σε 2η επαναληπτική συνεδρίαση, με τα οποία η Επιτροπή, αποφάσισε την αποστολή προς την ΔΕΠΣ της ΤτΕ, καταλόγου τριών υποψηφίων υπευθύνων προσώπων που όντως θα διευθύνουν τη δραστηριότητα της τράπεζας κατά την έννοια του άρθρου 13 του ν. 4261/2014.
Το γεγονός ότι η αποστολή του σχετικού καταλόγου των υποψηφίων για τη θέση αυτή, πραγματοποιήθηκε εντός της προθεσμίας τουλάχιστον δύο μηνών πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, σύμφωνα με την παρ. 4 και 5 του άρθρου 8 του ν. 1667/86, όπως προστέθηκαν με τη διάταξη του άρθρου 167 του ν. 4261/2014 και τη διάταξη της παρ. 1α του άρθρου 33 του καταστατικού, οπότε η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τη θέση αυτή, έχει παρέλθει.
Προκηρύσσει Γενική Συνέλευση για την διεξαγωγή εκλογών, για την ανάδειξη: πέντε (5) τακτικών μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο και ενός (1) μέλους, ως προσώπου πλήρους απασχόλησης που όντως θα διευθύνει την τράπεζα κατά την έννοια του άρθρου 13 του ν. 4261/2014 και θα είναι εκτελεστικό μέλος στη διοίκηση, με τετραετή θητεία, καθώς και των αναπληρωματικών των παραπάνω μελών.
Η πρώτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 3-10-2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 στον χώρο του ξενοδοχείου DU LAC.
Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας, η επαναληπτική και οριστική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 10-10-2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 στο χώρο του ξενοδοχείου DU LAC.
Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, οι εκλογές, θα διεξαχθούν στις 16-10-2016 ημέρα Κυριακή και από ώρα 08.00 έως 19.00.
Για τα μέλη που διαμένουν στο νομό Ιωαννίνων η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο χώρο του κέντρου ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ.
Για τα μέλη που διαμένουν στους νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, για τους κατοίκους της ΝΕ Άρτας, στο κατάστημα Άρτας, για τους κατοίκους της ΝΕ Πρέβεζας, στο κατάστημα Πρέβεζας και για τους κατοίκους της ΝΕ Θεσπρωτίας στο κατάστημα Ηγουμενίτσας.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ Γ.Σ.

1. Έγκριση εγγραφής νέων μελών.
2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
3. Απολογισμός ΔΣ.
4. Διεξαγωγή εκλογών για νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ

1) Σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού δικαίωμα εκλέγεσθαι έχει το μέλος του οποίου η εγγραφή έχει εγκριθεί από την Γ.Σ, πριν από την κατάθεσή της υποψηφιότητάς του, δηλ. από τη ΓΣ του Ιουλίου του 2016. Δικαίωμα εκλέγειν, έχει το μέλος του οποίο η εγγραφή έχει εγκριθεί από την τελευταία, πριν από την ημέρα των εκλογών ΓΣ.
2) Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος το μέλος θα πρέπει να φέρει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, ή το διαβατήριό του ή την άδεια οδήγησης αυτοκινήτου.
3) Για την αποφυγή συνωστισμού και καθυστερήσεων κατά την ημέρα των εκλογών και διευκόλυνση των ψηφοφόρων, οι εκπρόσωποι των Νομικών προσώπων ιδιωτικού (εταιριών κ.λ.π.), ή δημοσίου δικαίου, πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της γραμματείας της διοίκησης της τράπεζας το αργότερο μέχρι 7-10-2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00, τα εξής έγγραφα:
α) των Ο.Ε, Ε.Ε και Κ/Ξ, αντίγραφο του καταστατικού με πιστοποιητικό του πρωτοδικείου για την τελευταία τροποποίηση, ώστε να προκύπτει το όνομα του νομίμου εκπροσώπου.
β) των ΕΠΕ αντίγραφο του καταστατικού και των τυχόν τροποποιήσεων αυτού, από το οποίο να προκύπτει το όνομα του διαχειριστή, καθώς και πιστοποιητικό του πρωτοδικείου για την τελευταία τροποποίηση,
γ) των Α.Ε, των συνεταιρισμών και των συλλόγων ή σωματείων, ειδικό πρακτικό του Δ.Σ αυτών με το οποίο να ορίζεται ο εκπρόσωπος για τη συμμετοχή στις εκλογές,
δ) των ΝΠΔΔ ( πλην Περιφέρειας και Δήμων εκπρόσωποι των οποίων είναι ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι), νομιμοποίηση από το αρμόδιο όργανο αυτού.
4)Σύμφωνα με το άρθρο 29 του καταστατικού το δικαίωμα του εκλέγειν ασκείται αυτοπροσώπως. Μέλη της τράπεζας, που έχουν δικαίωμα άνω των είκοσι (20) ψήφων, μπορούν να παραστούν στη ΓΣ και να ψηφίσουν με αντιπρόσωπο, που είναι μέλος της Τράπεζας. Τα έντυπα των εξουσιοδοτήσεων θα διατίθενται στα καταστήματα της τράπεζας και πρέπει να φέρουν θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος από δημόσια αρχή ή το διευθυντή του καταστήματος της τράπεζας.
Για την αποφυγή συνωστισμού και καθυστερήσεων κατά την ημέρα των εκλογών και τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων, οι κάτοχοι εξουσιοδοτήσεων, πρέπει να καταθέσουν τις εξουσιοδοτήσεις στα γραφεία της γραμματείας της διοίκησης της τράπεζας το αργότερο μέχρι 7-10-2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00.
5) Κάθε μέλος συμμετέχει στις ΓΣ και στις εκλογές, με δικαιώματα ψήφων, αναλόγως του αριθμού των συνεταιριστικών μερίδων που κατέχει. Κάθε μερίδα παρέχει δικαίωμα μιάς ψήφου.
Κανένα μέλος, ανεξαρτήτως αριθμού μερίδων που κατέχει, δεν έχει δικαιώματα ψήφων, άνω του 33% του συνολικού αριθμού των ψήφων που αντιστοιχούν στο σύνολο των συν/κών μερίδων της τράπεζας που έχουν δικαίωμα ψήφου.
6) Η εκλογή πραγματοποιείται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος τίθεται η επικεφαλίδα «ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ.» και αναγράφονται οι υποψήφιοι με
αλφαβητική σειρά και στο δεύτερο μέρος, τίθεται η επικεφαλίδα, «ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ- ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ» και αναγράφονται οι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά. Για τα «Μέλη του ΔΣ», ο ψηφοφόρος θέτει μέχρι δύο (2) σταυρούς προτίμησης, για τα «Εκτελεστικά Υπεύθυνα Πρόσωπα» , ο ψηφοφόρος θέτει μέχρι ένα σταυρό προτίμησης.
Τα ψηφοδέλτια θα παραδίδονται στον ψηφοφόρο την ημέρα των εκλογών, με την προσέλευσή του στο εκλογικό κέντρο και στην κάλπη που ψηφίζει, από την εφορευτική επιτροπή. Για την εγκυρότητα του ψηφοδελτίου, αυτό θα πρέπει να φέρει τη σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής και την υπογραφή του επικεφαλής αυτής.
Η ενάσκηση του δικαιώματος ψήφων κάθε εκλογέα, θα πραγματοποιείται με ένα ψηφοδέλτιο. Σε περίπτωση που ο εκλογέας με παροχή εξουσιοδότησης, ασκεί δικαιώματα ψήφων και άλλων μελών, τότε η ενάσκηση των δικαιωμάτων ψήφων για καθένα των εξουσιοδοτούντων, πραγματοποιείται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο (ένα για κάθε εξουσιοδοτούμενο).

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1)Οι υποψηφιότητες για την εκλογή των πέντε (5) τακτικών και των αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και αυτές των προσώπων πλήρους απασχόλησης που όντως θα διευθύνουν την τράπεζα , κατά την έννοια του άρθρου 13 του ν. 4261/2014 και έχουν προκριθεί από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, πρέπει να κατατεθούν με αίτηση του ενδιαφερομένου το αργότερο μέχρι 23-9-2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00 στα γραφεία της γραμματείας της διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, Π. Ιωακείμ και Καραπάνου 6 στα Ιωάννινα (οκτώ τουλάχιστον ημέρες πριν από τη σύγκληση της πρώτης ΓΣ - άρθρο 15 παρ. 5 εδ. β).
2)Ο υποψήφιος ή υποψήφια για την ανάδειξη ως μέλους του Δ.Σ, πρέπει σύμφωνα με το άρθρο 15 και 29 του καταστατικού να έχει τις παρακάτω προϋποθέσεις :
α)Πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα (συμπλήρωση του 18ου έτους και ότι δεν τελεί σε δικαστική συμπαράσταση).
β)Ακριβή γνώση των οικονομικών συνθηκών της περιοχής δράσης της τράπεζας και να έχει εγκριθεί η εγγραφή του ως μέλους μέχρι και τη ΓΣ του Ιουλίου 2016.
γ)Να είναι κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου ή εξαταξίου γυμνασίου ή ισοδύναμου τίτλου σπουδών εσωτερικού ή εξωτερικού.
δ)Να μην έχει καταδικαστεί για τα αδικήματα της κλοπής, της υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας, απάτης, απιστίας, για τα αδικήματα περί το νόμισμα του άρθρου 207 επόμενα του Ποινικού Κώδικα, τοκογλυφία καθώς να μην έχει καταδικασθεί ή να εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη για κακούργημα, να μην έχει ασκηθεί σε βάρος το ποινική δίωξη για αδίκημα σε βάρος της τράπεζας, ή να μην βρίσκεται σε δικαστική διένεξη με την τράπεζα ενώπιον οποιουδήποτε πολιτικού ή ποινικού δικαστηρίου και να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την τράπεζα ατομικά ή ως εγγυητής που να ξεπερνάνε το διάστημα των 3ων μηνών.
3)Το υποψήφιο μέλος υποχρεούται να καταθέσει μαζί με την αίτηση:
3α) Πιστοποιητικό από την αρμόδια Εισαγγελία περί μη ασκήσεως διώξεως για κακούργημα και αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.
3β) Βεβαίωση της τράπεζας ότι δε βρίσκεται σε αντιδικία με την τράπεζα σε οποιοδήποτε πολιτικό ή ποινικό δικαστήριο,
3γ) Βεβαίωση της τράπεζας ότι δεν έχει καθυστερημένες οφειλές άνω των 3ων μηνών, ατομικά ή ως εγγυητής.
3δ) Αντίγραφο γραμματίου είσπραξης της τράπεζας, ποσού εκατό (100,00) ευρώ, για την αντιμετώπιση των εξόδων.
3ε) Πιστοποιητικό περί μη πτωχεύσεως και πιστοποιητικό ότι δεν έχει ασκηθεί σε βάρος του αγωγή για κήρυξη σε κατάσταση πτωχεύσεως.
3στ) Αντίγραφο τίτλου σπουδών.
3ζ) Η αίτηση εμπεριέχει υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος δεν υπάγεται στα παραπάνω κωλύματα του ΠΚ, ότι δεν ασκεί ατομική ή εταιρική επιχείρηση όμοια προς τον σκοπό του πιστωτικού ιδρύματος, ούτε είναι υπάλληλος άλλης τράπεζας ή χρηματοπιστωτικού συν/σμού, ή γραφείου, ότι είναι κάτοχος του απαιτούμενου τίτλου σπουδών .
4)Εάν τη θέση του υποψηφίου διεκδικεί Νομικό Πρόσωπο, απαιτείται πλήρης νομιμοποίηση του εκπροσώπου αυτού που θα είναι υποψήφιος ( καταστατικό, ΦΕΚ – εάν είναι ΑΕ ή ΕΠΕ - , πρακτικό Δ.Σ κ.λ.π), στο δε ψηφοδέλτιο θα αναγράφεται ως υποψήφιος το όνομα του νομικού προσώπου και εντός παρενθέσεως το όνομα του εκπροσώπου.
4α)Ο υποψήφιος, εκπρόσωπος του νομικού προσώπου, πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας των υποψηφίων- φυσικών προσώπων, να μην έχει τα κωλύματα που αφορούν τα φυσικά πρόσωπα και να προσκομίσει τα απαιτούμενα για τα φυσικά πρόσωπα δικαιολογητικά.
Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Συν/κής Τράπεζας Ηπείρου, καθημερινά και από ώρα 12.00 μέχρι 14.30, ή στο τηλέφωνο 2651059050 και στα τηλέφωνα των κατά τόπους καταστημάτων.
Έντυπα αιτήσεων θα παραλαμβάνονται από τα καταστήματα της τράπεζας, εργάσιμες ημέρες και ώρες ή από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.epirusbank.com.
Υπεύθυνοι:
Εμμανουήλ Καπελλίδης, Προϊστάμενος Νομικής Υπηρεσίας, τηλ. 2651035917, Βασιλική Μπαλτογιάννη, δικηγόρος, τηλ. 2651059078, Έφη Μανέγα, Γραμματέας Διοίκησης, τηλ. 2651059050.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου

    Ο Πρόεδρος                                                                                                                                 Ο Γραμματέας
ΖΩΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                                                                                             ΧΗΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version