stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
mitsotakis sinedrioΕίναι καλοδεχούμενος ο Πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στα Γιάννινα, οπως και κάθε  πολιτικός αρχηγός, θα πουν ίσως πολλοί. Ομως είναι ξεχωριστή η περίπτωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εκ των πραγμάτων θα είναι εκείνος που θα διαδεχτεί κάποια ημέρα τον κ. Τσίπρα στην πρωθυπουργία.
Για μας δεν είναι αυτό το σημαντικό, που θα αποτελεί και θεμιτή φιλοδοξία του, ούτε το να ξαναγίνει η Ν.Δ κυβέρνηση. Διότι αν πρόκειται να επαναλάβει τα ίδια λάθη, αν κυβερνήσει με
τους ίδιους ανθρώπους, με προσήλωση στις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια, ποτέ μη σώσει !
Σημαντικό λοιπόν είναι να τηρήσει ο κ. Μητσοτάκης τον λόγο του ότι θα απεγκλωβίσει την Ελλάδα από την μέγγενη των δανειστών. Οτι εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών, απαλλάσσοντάς τους από τα φορομπηχτικά μέτρα που τους εξουθένωσαν και θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα.
Γνωρίζουμε πως δεν είναι εύκολο αλλά αν ήταν δεν θα απαιτούνταν να κάνουμε συζήτηση. Εδώ όμως βρισκόμαστε σε μιά κατάσταση την οποία δεν ξέρουμε κατά πόσο την νοιώθει ο κ. Μητσοτάκης και οι πέριξ αυτού, που φυσικό είναι να μην έχουν απόλυτη επαφή μαζί της, ζώντας στα "ρετιρέ" της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
Για να μετουσιωθούν όμως σε πράξη οι προσδοκίες των εξουθενωμενων Ελλήνων, βασική προϋπόθεση είναι να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση των νεο- Σταλινιστών, των ΣΥΡΙΑΝΕΛ,που ξεζουμίζουν εμάς όλους τους ... "υπηκόους" και εξευτελίζουν την χώρα. Να ξεκουμπιστούν αυτοί που από την μια επιβάλλουν φόρους επί φόρων και από την άλλη διορίζουν τους κομματικούς τους φίλους και τους υπαλλήλους του κόμματος.
Αυτή η αθλιότητα πρέπει να τερματιστεί. Αλλά πως; Το λέμε διότι διαπίστωση πολλών είναι ότι πολύ ... χαλαρά το πάει ο κ. Μητσοτάκης, ως να είναι απολύτως βέβαιος πως αυτό το μόρφωμα που παριστάνει την κυβέρνηση θα πέσει χωρίς ιδιαίτερο αγώνα. Αν όντως το πιστεύει, κάνει λάθος! Αν εμπιστεύεται τα δημοσκοπικά ευρήματα, τότε κάνει δυό φορές λάθος!
Εδώ μόνο με συνέγερση του λαού μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος. Για να γίνει αυτό επιβάλλεται κήρυξη ανένδοτου αγώνα! Από την μιά άκρη της χώρας στην άλλη να διακηρυχτεί από τον κ. Μητσοτάκη η εθνική αναγκαιότητα αποπομπής των ... βλαχομπολσεβίκων με τα σακκίδια και τις σαγιονάρες που υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και των δανειστών.
Αν δεν το κάνει εγκαίρως , τότε οι Ελληνες θα περιμένουμε πολύ ακόμη να δούμε άσπρη μέρα. Το θέλει όμως; Διότι δεν είναι εξοβελιστέα η άποψη που λέει ..."ας υπογράψει ο κ.Τσιπρας όλα αυτά τα ληστρικά μέτρα "για να μη τα εχει μπροστά της η ΝΔ καί μετά βλέπουμε! Βλέπουμε όμως, τί μετά; Τα αποκαϊδια και πάνω τους να έχουν στήσει χορό νίκης οι της ΝΔ και ο συρφετός των εφαψιών της εξουσίας που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
Σε ό,τι δε αφορά την Ηπειρο, δεν περιμένουμε τίποτε. Καλύτερα να μην πεί τίποτε ο κ.Μητσοτάκης. Διότι ίσως να δυσκολευτεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις του οπότε γιατί να χαλάσουμε τις ... καρδιές μας και μιά καλή εικόνα; Προτιμότερο να ελπίζουμε παρά να διαψευτούν οι προσδοκίες, κάτι βεβαίως που δεν συνέβη με τον πατέρα του κ. Κων. Μητσοτάκη  που υλοποίησε όσα υποσχέθηκε γιά την Ηπειρο, όσα πρόλαβε φυσικά...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr