stoTapsi

Τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ δίνουν το δικό τους χρώμα στη γιορτή
Xmas Ioannina 2016Τα Γιάννενα είναι ήδη στο ρυθμό των Χριστουγέννων, καθώς στον φαντασμαγορικό εορταστικό στολισμό μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, από την 1η Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις, ενώ αύριο (Παρασκευή) στις 9 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα γίνει η τελετή για την επίσημη έναρξη του Χριστουγεννιάτικου προγράμματος, με κεντρικό σύνθημα «Τα χρώματα της γιορτής έχουν το δικό μας φως».
Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων συμμετέχουν όλες οι δομές του Δήμου Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο και το Δημοτικό θέατρο, η «Αστερούπολη» και πολλά σχολεία της πόλης. Στον εορταστικό στολισμό συμμετέχει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ενώ τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ δίνουν το δικό τους χρώμα στη γιορτή καθώς ζωγράφισαν το δέντρο που θα τοποθετηθεί αύριο στην κεντρική πλατεία και θα αποτελέσει το ιδιαίτερο τμήμα του συνολικού στολισμού του κεντρικότερου σημείου της πόλης.
Κάλεσμα στους Γιαννιώτες και στους επισκέπτες της πόλης να συμμετάσχουν αύριο το βράδυ στην επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων, αλλά και να γίνουν μέρος αυτής της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής μέχρι τις αρχές της νέας χρονιάς, έκαναν με κοινή συνέντευξη τύπου χθες το πρωί, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Βασίλης Καλούδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Γιάννης Μήτσης, ενώ η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Νατάσα Μπέγκα μίλησε για τη συγκινητική συμβολή των παιδιών στον στολισμό.
Όπως είπε ο κ. Γκόλας, τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Ιωαννιτών κατάφερε, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να φτιάξει μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα για τους Γιαννιώτες και τους εκατοντάδες επισκέπτες, χωρίς περιττές δαπάνες και υπερβολές και συνεχίζει φέτος στο ίδιο πνεύμα με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία.
«Κυρίαρχα στοιχεία στο σχεδιασμό μας είναι ο ποιοτικός στολισμός της πόλης, η χρησιμοποίηση κάθε σύγχρονου εργαλείου που προσφέρει η τεχνολογία, καθώς και η διατήρηση των λαϊκών παραδόσεων μέσα στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών. Σκοπός μας είναι, να περάσουν όλοι καλά, να γεμίσουν οι δρόμοι με χαμόγελα, ζωντανά χρώματα και πολλά μηνύματα αισιοδοξίας. Θέλουμε κάθε γειτονιά να γίνει χώρος γιορτής. Κάθε ημέρα να είναι και μια συναρπαστική εμπειρία. Κάθε νύχτα να είναι γεμάτη με περισσότερο φως και χρώματα. Γι΄ αυτό και επιλέξαμε ως κεντρικό σύνθημά μας «Τα χρώματα της γιορτής έχουν το δικό μας φως», είπε ο Αντιδήμαρχος
Πλατείες, δρόμοι, πεζόδρομοι, σημαντικά αξιοθέατα, δεκάδες σημεία της πόλης, στολισμένα με άπειρα πολύχρωμα λαμπιόνια, διαφόρων σχεδίων, θα συνθέτουν ένα ευχάριστο φαντασμαγορικό περιβάλλον, ένα τεράστιο πάρκο ατέλειωτης γιορτής και ψυχαγωγίας, με μουσικές συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, διάφορα events και εκδηλώσεις.
Επιπλέον και φέτος, δίνει τη δική του, ξεχωριστή χρωματιστή πινελιά στο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι της πόλης μας, το θεματικό χωριό, «Αστερούπολη», με εντυπωσιακά ελκυστικές ψυχαγωγικές προτάσεις για μικρούς και μεγάλους.
«Το χορταστικό, κεφάτο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο δήμο Ιωαννιτών περιλαμβάνει ευχάριστες μελωδικές περιπλανήσεις, φρέσκες θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, «ζωντανά» παραμύθια και παιχνίδια συλλογικής δημιουργικότητας, παραδοσιακά κάλαντα, λαϊκά έθιμα, πολύχρωμη παρέλαση, πτήσεις με φωτιζόμενο αερόστατο, θεαματικά shows, εκπληκτικά πυροτεχνήματα και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες», ανέφερε ο κ. Γκόλας.

Το Αρχοντικό των Παραμυθιών
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων συμμετέχει με πολλά δρώμενα στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και μετατρέπει και φέτος το «σπίτι του», το Αρχοντικό Πυρσινέλλα, πραγματικά σε ένα Αρχοντικό των Παραμυθιών, ενώ ταξιδεύει τα παραμύθια του σε κάθε γωνιά του Δήμου Ιωαννιτών.
Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου, προέτρεψε μικρούς και μεγάλους «να αφεθούμε στη μαγεία των γιορτών και να πιστέψουμε στα παραμύθια με την ευχή να γίνουν αληθινά».
«25 φωτεινά αστέρια ανάβουν τα παιδιά, διηγώντας παραμύθια» είναι ο τίτλος της εκδήλωσής του ΔΗΠΕΘΕ που καθημερινά και μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, λαμβάνει χώρα στο Αρχοντικό με πρωταγωνιστές παιδιά σχολείων και συλλόγων των Ιωαννίνων και της Περιφέρειας. Ήδη, από την 1η Δεκεμβρίου, μικροί μαθητές γίνονται αφηγητές Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, ανάβοντας ένα μικρό αστέρι μέχρι το βράδυ των Χριστουγέννων. Το όμορφο αυτό δρώμενο θα μεταδίδεται από την ερχόμενη Κυριακή από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου.
Οι εκδηλώσεις του ΔΗΠΕΘΕ συνεχίζονται με τα… «Παραμύθια Χριστουγέννων για την αγάπη, την ελπίδα…». Καθημερινά από 19 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι, με αφηγήσεις παραμυθιών από ηθοποιούς και θεατρολόγους, στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, με ελεύθερη είσοδο.
«Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη». Όπως τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι και φέτος το ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζει τις αποκεντρωμένες αφηγήσεις του. Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Συλλόγου Δροσοχωρίου, την Τετάρτη 28 στο Πνευματικό Κέντρο Κρανούλας, την Πέμπτη 29 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Νηπιαγωγείου Μπιζανίου.
Όλες τις ημέρες στις 12 το μεσημέρι, οι ηθοποιοί της παράστασης του «Οδυσσεβάχ», αφηγούνται παραμύθια στα παιδιά.
Επίσης, το ΔΗΠΕΘΕ, παρουσιάζει «Τα δώρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς». Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Παπαδοπούλου, μπροστά από την είσοδο του Καμπερείου Θεάτρου, η Μαρία Μαχαίρα αφηγείται και ο Αντώνης Καρασταμάτης παίζει μουσική.
Τέλος, η Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, ανεβάζει για το κοινό της πόλης και τους επισκέπτες, το γνωστό έργο «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, από την Τρίτη 27 έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο Καμπέρειο.

Το Πνευματικό Κέντρο παρών με όλες τις δομές του
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών δίνει για άλλη μία χρονιά το παρών, συμμετέχοντας στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου με όλες τις δομές και όλο το δυναμικό του, προκειμένου – όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Βασίλης Καλούδης «να δώσουμε στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να ζήσουν τη μαγεία της ομορφότερης γιορτής του χρόνου».
Η Φιλαρμονική ορχήστρα θα πλημμυρίσει δρόμους και πεζόδρομους με τις κλασικές εορταστικές μελωδίες, χορευτές σύγχρονου και κλασικού χορού θα δώσουν παραστάσεις δρόμου, ενώ τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης θα δημιουργήσουν υπαίθρια Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια και τα παιδιά θα ψάλουν κάλαντα στους δρόμους.
Το Πνευματικό Κέντρο δεν ξεχνάει τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να νιώσουν το πνεύμα της γιορτής και με τη Φιλαρμονική του ορχήστρα θα επισκεφθεί νοσοκομεία και γηροκομεία.

Συμμετέχει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Γιάννης Μήτσης και «σε συνεργασία με το Δήμο -γιατί πιστεύουμε πάντα ότι εν τη ενώσει η ισχύς - παρ’ όλη την κρίση, η οποία μαστίζει όλη την κοινωνία μας συμμετέχουμε ενεργά στο στολισμό της πόλης μας, όχι μόνο σαν Επιμελητήριο, αλλά και όλα τα μέλη μας, οι επιχειρηματίες, ήδη έχουν στολίσει τα καταστήματά τους, ώστε να παρουσιάσουμε μία φαντασμαγορική εικόνα για την πόλη μας, η οποία έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι άλλων περιοχών, καθιστώντας κατ’ αυτό τον τρόπο, τόσο τον εσωτερικό τουρισμό, τους ντόπιους, εμάς, να πάνε στην αγορά, όσο και τον ξένο κόσμο που θα έρθει να δει τα καλύτερα δρώμενα στην πόλη των Ιωαννίνων».
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συμμετέχει με ένα δικό του τρόπο φέτος, στολίζοντας το δέντρο στην πλατεία Πάργης.
Τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ δίνουν το δικό τους χρώμα στη γιορτή
Ιδιαίτερα συγκινητική είναι και φέτος η συμμετοχή των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ στη διαμόρφωση της εορταστικής ατμόσφαιρας στην πόλη των Ιωαννίνων.
Με την ξεχωριστή ματιά της παιδικής τρυφερότητας και της ζωηρής φαντασίας που διαθέτουν, επιμελήθηκαν εικαστικά το χρωματισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, που θα τοποθετηθεί αύριο το πρωί στην κεντρική πλατεία (Πύρρου).
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας ευχαρίστησε τα παιδιά και την πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ, Νατάσα Μπέγκα για τη σημαντική πρωτοβουλία τους, λέγοντας πως: «Φέτος, επιλέξαμε ως κεντρικό σύνθημα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη μας ‘‘Τα χρώματα της γιορτής έχουν το δικό μας φως’’. Ο Δήμος Ιωαννιτών δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ να χρωματίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με …τα δικά τους χρώματα. Με τη δική τους συναισθηματική ματιά, την παιδική καλλιτεχνική πινελιά τους, να δώσουν επιπλέον τόνο Χριστουγεννιάτικης ζεστασιάς στη γιορτινή ατμόσφαιρα».
Η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Νατάσα Μπέγκα περιέγραψε, με συγκίνηση, την προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά, τονίζοντας ιδιαίτερα τα έντονα συναισθήματα αγάπης και το μεράκι με το οποία στόλισαν χρωματικά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version