stoTapsi

A+ A A-
anexartitidimotikiprotoporiaΜια απέραντη αριθμολαγνεία και φρούδες υποσχέσεις χαρακτήρισαν τον προϋπολογισμό του δήμου Ιωαννιτών για το έτος 2017, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μια επανάληψη του αντίστοιχου του 2016, που κι εκείνος ήταν αντίγραφο των προηγούμενων ετών, από τότε που η διαχείριση στον δήμο γίνεται από την ίδια δημοτική αρχή.
"Κι αυτός ο προϋπολογισμός όπως και οι προηγούμενοι, είναι μια απλή συρραφή αριθμών που διακρίνονται από την έλλειψη οράματος και στόχων και κυρίως από παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος δημιουργίας υποδομών, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συμπολιτών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Καλλικρατικού δήμου Ιωαννιτών. Με υποσχέσεις και απέραντους νεολογισμούς, που κατέθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Γιωτίτσας κι επικαλούμενος συνεχώς το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον της χώρας, μόνο λύσεις δεν δίνουν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, αντίθετα το επιτείνουν, παραπέμποντας πότε στο μέλλον και πότε επιστρέφουν στο παρελθόν, αναζητώντας σωσίβιο, όπως είναι η προσφιλής τακτική των τελευταίων ετών" τόνισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ.
Στη συνέχεια κάλεσαν την δημοτική αρχή να δώσει αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο που θα εκτελεστεί κι αυτός ο προϋπολογισμός και εκτίμησαν ότι και εκείνος θα έχει την τύχη όλων των προηγούμενων. "Και αυτός ο προϋπολογισμός δεν είναι υλοποιήσιμος όπως και οι προηγούμενοι" σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντόπουλος, που ήταν ένας εκ των ο εισηγητών της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ και συνέχισε "Η αναξιοπιστία σας για την τήρηση του προϋπολογισμού φαίνεται από τα ‘’βαπτίσια’’ που κάνατε στο λεγόμενο πλεόνασμα και που ήταν η μεταφορά των υπολοίπων από το 2014 έως 2017 χωρίς να αναφέρετε τη μεταφορά δεκάδων έργων από χρονιά σε χρονιά. Αυτή η τακτική δημιουργεί δυσπιστία σε όλους μας και κυρίως στους συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμη περιμένουν να δουν έργο από αυτή την δημοτική αρχή. Και σ' αυτόν τον προϋπολογισμό, δεν διευκρινίζεται πως κατανέμεται η ΣΑΤΑ, που αφορά την κατασκευή έργων, με τα δημοτικά διαμερίσματα να στερούνται στοιχειωδών υποδομών. Δεν διευκρινίζονται οι επιχορηγήσεις και οι κατανομές σ ολόκληρο τον Καλλικρατικό δήμο. Δεν διευκρινίζονται πουθενά τα ποσά των εσόδων είσπραξης και κατανομής των ανταποδοτικών τελών, καθαριότητας φωτισμού ανά δημοτική κοινότητα. Γενική εκτίμηση είναι ότι και σ' αυτό τον προϋπολογισμό οι δημοτικές κοινότητες θα είναι οι παραγκωνισμένες. Θεωρούμε επομένως ότι κι αυτός προϋπολογισμός, δεν κινείται με γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας, κάτι που οδηγεί την παράταξή μας να ψηφίσει μόνο τις ανελαστικές δαπάνες και το μέρος που αφορά τον κοινωνικό τομέα" κατέληξε ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Νικος Μακόπουλος, που ήταν ο δεύτερος εισηγητής της παράταξης και ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την δημοτική αρχή για έλλειψη οράματος στην κατάρτιση του προϋπολογισμού. "Αυτός ο προϋπολογισμός βρίθει αοριστολογιών, ενώ το όραμα σας για την πόλη μας απουσιάζει παντελώς. Ζητάτε να συμπορευτούμε στο όραμά σας για την πόλη μας κι εμείς δεν έχουμε αντίρρηση. Αλήθεια γιατί όμως δεν έχουμε αντιληφθεί τόσο καιρό ποιο είναι το όραμά σας; Πείτε μας έστω ένα μεγάλο έργο πού έγινε στη πόλη, επί των ημερών σας. !Δυστυχώς για σας και την πόλη μας, τα οράματά σας στερούνται φαντασίας και προ πάντων απέχουν παρασάγγας από υλοποίηση και απλά μένουν κενά περιεχομένου" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μακόπουλος και επανέλαβε κι εκείνος την πρόταση της παράταξης, που ήταν η καταψήφιση του προυπολογοσμού του έτους 2017, εκτός των ανελαστικών δαπανών και των δαπανών κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Διευκρινήσεις ζήτησαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Κοσμάς, Γρ. Γκίκας, Λ. Τζήμας και Στ. Μάτζιος χωρίς να πάρουν και τις ανάλογες απαντήσεις.
Τέλος με γραπτή του δήλωση, που κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Τσόλης , ανακάλεσε την θετική ψήφο που παρείχε στην απόφαση για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, διότι αυτός δεν ανταποκρίνεται στην σχετική απόφαση που είχε ληφθεί. "Έχουν παραγκωνιστεί πολλές περιοχές της πόλης μας και ο στολισμός της κεντρικής πλατείας μας δεν ανταποκρίνεται στις παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμά μας" επισημαίνει ο κ Τσόλης.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr