stoTapsi

tasoulasΜε την ευκαιρία της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ.Κώστας Τασούλας απηύθυνε σύντομη ομιλία καλωσορίζοντας τον επίσημο ομιλητή Εκπρόσωπο τύπου και βουλευτή της Α’ Αθηνών κ.Βασίλη Κικίλια. Ο κ.Κώστας Τασούλας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων έχει σημαντική και αξιόλογη τοπική πολιτική ιστορία. Καλείσθε να τη συνεχίσετε σε εξίσου αν όχι δυσκολότερους καιρούς, καιρούς που υπαγορεύουν και απαιτούν συλλογική αλλά και ατομική ευθύνη έναντι των προβλημάτων. Αλλοτε μας καθοδηγούσε στην πολιτική μας δράση η γοητεία της νίκης, της πρωτιάς, της δικαίωσης, σήμερα όλα αυτά παραμερίζονται και ορθώνεται μπροστά μας η μόνη γοητεία που μας επιτρέπεται: η γοητεία της ευθύνης! Η χώρα υφίσταται την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που χαράμισε αδίστακτα και ανεύθυνα τις θυσίες του λαού, χάρη στις οποίες είχαμε φτάσει στο κατώφλι της εξόδου από την κρίση.
Η Κυβέρνηση Σαμαρά σήκωσε και πάλι την χώρα στα πόδια της το 2012-2014. Περιόρισε το έλλειμμα από το 9,5% στο 2,5%, μετέτρεψε την ύφεση του 7,2% σε ανάπτυξη 0,7%, ενίσχυσε την ανταγωνιστικότητα, μείωσε τους φόρους και προσέλκυσε επενδύσεις. Όλα αυτά σήμερα χειροτέρεψαν δραματικά, χτίζεται ένα νέο πελατειακό κράτος και η Κυβέρνηση δυσκολεύει και πάλι μόνη της την αξιολόγηση με το να μην υλοποιεί ούτε εκείνες τις δεσμεύσεις που στερούνται δημοσιονομικού κόστους, μόνο και μόνο για να παριστάνει πως δήθεν το παλεύει! Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ.Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Βουλή στις 1-2-2017 επεσήμανε τέτοιες δεσμεύσεις που η Κυβέρνηση δεν υλοποιεί:

1. Δεν αποπληρώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, όταν μάλιστα έχουμε δανειστεί για αυτό το σκοπό.

2. Καθυστερεί η ολοκλήρωση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που θα απέφερε 1,2 δις ευρώ στο Δημόσιο Ταμείο και χιλιάδες προσλήψεις.

3. Καθυστερεί η αποκρατικοποίηση της έκτασης στο Ελληνικό που θα δημιουργούσε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

4. Τορπιλίστηκε η αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ που θα απέφερε 188.000.000 ευρώ στο Δημόσιο Ταμείο.

5. Δημιουργούνται προσκόμματα στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αυτής που θεωρούσε ξεπούλημα στο τίμημα των 300.000.000 ευρώ και που - με δύο χρόνια καθυστέρηση – πούλησε για 45.000.000 ευρώ.

6. Αργεί στην τοποθέτηση νέων διοικήσεων, κωλυσιεργεί την καθιέρωση ενός σύγχρονου συστήματος εξωδικαστικού συμβιβασμού και εμποδίζει την προώθηση ενός πλαισίου διευθέτησης των «κόκκινων δανείων», ώστε να μπορέσει το τραπεζικό σύστημα να ξανασταθεί στέρεα στα πόδια του.

7. Αντί να οργανώνει το Κράτος και να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων κομματικοποιεί τη διοίκηση και προβαίνει σε χιλιάδες διορισμούς υμετέρων.

8. Δεν υλοποιεί τις συστάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που θα ενίσχυαν τον ανταγωνισμό.

9. Απαξιώνει με τις πολιτικές της τους φορείς των Μαζικών Συγκοινωνιών, δημιουργώντας νέα
τεράστια ελλείμματα που θα φορτωθούν και πάλι στις πλάτες των πολιτών.

10. Αρνείται να θεσμοθετήσει ένα σύγχρονο πλαίσιο για τον περιορισμό των προνομίων των συνδικαλιστών.


Η χώρα μπορεί ωστόσο να ξεπεράσει το σημερινά της προβλήματα με μία νέα Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης. Η ΝΔ μπορεί να επωμισθεί αυτό το βάρος ευθύνης και να οδηγήσει την Ελλάδα σε πορεία εξόδου από την κρίση και εν συνεχεία ανάπτυξης. Το πρόγραμμά μας, η δράση μας, οι παρεμβάσεις μας μέσα και έξω από την Βουλή το αποδεικνύουν. Το δύσκολο και εθνικά αναγκαίο αυτό έργο το υποστηρίζει δυναμικά και η ΟΝΝΕΔ εγγυώμενη με την συμμετοχή της τη νέα πορεία ευθύνης της παράταξης».

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version