stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
vouli μούντζαΣυγγνώμη, αλλά αυτοί δεν είναι βουλευτές, αλλά αδηφάγα τρωκτικά. Ασυνείδητοι έναντι του δράματος των πολιτών, ενσυνειδήτως όμως... ενθυλακώνουν τά απομεινάρια του μόχθου τους.
Πρόκειται γιά αλητεία! Οταν δήθεν μετά δακρύων νομοθετούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ με τον νόμο 4387/ 2016 , πρόσθεσαν μιά διάταξη στο άρθρο 43Α , με την οποία καταργούσαν την υποχρέωση καταβολής ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (που είχε ψηφισθεί το 2014), σε ποσοστό 8% σε όλα τα εισοδήματα των καθ οιονδήποτε τρόπο πολιτικών προσώπων!
Ετσι, αυτά τα... ευϋπόληπτα καθάρματα έκαναν δώρο στους εαυτούς τους, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπουργούς,μέχρι και στους δημάρχους 1.000 έως 2.000 ευρώ, την ίδια ώρα που πετσόκοβαν το βοήθημα των υπερηλίκων μικροσυνταξιούχων!
"Εκλαιγαν" οι αχόρταγες ασημαντότητες, όλων των κομμάτων, που τάχα αγωνίζονται νυχθημερόν γιά να σώσουν την χώρα κι εμάς, επειδή λέει... αναγκάστηκαν από τους δανειστές να κόψουν το ΕΚΑΣ! Δεν υπέστησαν όμως, όπως αποδεικνύεται, καμμιά πίεση να δώσουν σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα ένα... δωράκι, μιά απαλλαγή που στην ουσία πρόκειται γιά αύξηση των ήδη προκλητικών προνομίων τους.
Θα πρέπει να ντρέπονται γι' αυτό και γιά το γεγονός ότι απέκρυψαν από τους πολίτες την κατάπτυστη πράξη τους και τώρα δήθεν έκπληκτοι ανακαλύπτουν πως δεν θυμούνται καν τι ψήφισαν και ό,τι τους αφορούσε! Και τώρα που δημοσιοποιήθηκε η "λοβιτούρα " τους, τι προτίθενται να κάνουν; Θα καταργήσουν την κατάπτυστη διάταξη, θα πληρώσουν αναδρομικά όσα τους χαρίστηκαν και θα ζητήσουν συγγνώμη;
Προφανώς τίποτε από αυτά! Διότι έχουν την άποψη ότι εκείνοι είναι κάτι ξεχωριστό και πως οι νόμοι, οι μειώσεις, οι θυσίες, αφορούν τους... πληβείους, ηλίθιους ψηφοφόρους τους, που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι όλα γίνονται γιά εκείνους... για την Ελλάδα ρε γαμώτο!
Αλήθεια πιστεύει, έστω κι ένας, ότι αυτά τα τρωκτικά θα μας σώσουν; Και μετά εξανίστανται γιατί πολλοί στρέφονται προς τα "άκρα", ενώ εκείνοι αποτελούν το... "Συνταγματικό τόξο", που αν το πίστευαν αυτό θα σέβονταν το Σύνταγμα, που κάτι λέει γιά ισονομία και ισοπολιτεία...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr