stoTapsi

neroΗ Παγκόσμια Ημέρα Νερού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου με Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 1993, με στόχο να αναδείξει τη σημασία του νερού, του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου και την ανάγκη ορθολογικής και βιώσιμης διαχείρισης των υδατικών πόρων.
«ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»: Αναστάτωση με τους λογαριασμούς ύδρευσης στο Δ. Ζίτσας.
Η ανακοίνωση της παράταξης: "Δυστυχώς οι συνδημότες του Δήμου Ζίτσας βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Πλιάκου.
Για ακόμη μια φορά είδαν τους λογαριασμούς ύδρευσης με χρεώσεις έναντι. Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να μην προβαίνει στις καταμετρήσεις των υδρομέτρων, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό ύδρευσης, κάθε τετράμηνο. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι η μη αντικειμενική χρέωση και οι ταλαιπωρία των δημοτών σε μια εποχή που τα νοικοκυριά στο Δήμο μας παλεύουν να ανταποκριθούν στις ούτος ή άλλος υπερβολικές υποχρεώσεις τους.
Φαίνεται πως έχουν βρει έναν έμμεσο τρόπο χρηματοδότησης των επιλογών τους , στην υπηρεσία ύδρευσης, από το πορτοφόλι των δημοτών και δυστυχώς δεν σκέπτονται να το αλλάξουν. Πώς να πιστέψουμε ότι θα το αλλάξουν άλλωστε, όταν μόλις στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο για το προσωπικό ορισμένου χρόνου στην υπηρεσία ύδρευσης δεν ψήφισαν να προσλάβουν υδραυλικούς αλλά χειριστή τρακτέρ.
Τους καλούμε άμεσα να ανακαλέσουν την πρωτοφανή αυτή απόφαση. Να προσλάβουν το απαραίτητοπροσωπικό ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των δημοτών. Να μετράνε τα υδρόμετρα όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.
Τους ενημερώνουμε πως χρειάζεται θέληση και προγραμματισμός για να γίνονται οι μετρήσεις κανονικά. Μπορούν να μας ρωτήσουν πως. Τους Θυμίζουμε πως σε όλη τη διάρκεια της θητείας του επικεφαλής της παράταξηςμας, ως αντιδήμαρχος - έχοντας την ευθύνη της υπηρεσίας ύδρευσης, δεν υπήρξε καμία χρέωση έναντι και η καταμέτρηση των υδρομέτρων γινόταν κανονικά κάθε τετράμηνο.
Σίγουρα πάντως για να γίνει αυτό προσλαμβάναμε υδραυλικούς και όχι χειριστές τρακτέρ.
Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας πως έχουν την δυνατότητα, με αίτηση τους στην υπηρεσία ύδρευσης, να ζητήσουν τον επανέλεγχο του υδρομέτρού τους."

Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών ΔΕΗ
Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω εργασιών, και θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου Τούμπας από ώρα 8.30 π.μ. έως 11.30 π.μ. και για αυτό το λόγο θα γίνει διακοπή τροφοδοσίας δεξαμενών: στις Δ.Κ. και Τ.Κ. Ασφάκας, Καρυές (Μεταμόρφωση), Πετσάλι, Γαβρισιοί, Λιγοψά, Βλαχάτανο & Βατατάδες Δ.Ε. Εκάλης, Τ.Κ. Άνω και Κάτω Λαψίστα, Ροδοτόπι, Μ. Γαρδίκι, Ζωοδόχος τμήμα Δ.Ε. Πασσαρώνος, Δήμου Ζίτσας, Τ.Κ Περίβλεπτος, Κρανούλα & Αμφιθέα Δ.Ε. Περάματος, Τ.Κ. Νήσου, Δ.Κ. Πεδινής τμήμα και Αγία Μαρίνα Πεδινής, Τ.Κ. Προφήτης Ηλίας, Ολυμπιάδα, Σταυράκι τμήμα, Μάρμαρα, Κάτω Μάρμαρα & Νεοχωρόπουλο τμήμα, Δήμου Ιωαννιτών. και μεμονωμένες συνδέσεις ιδιωτών από τους κεντρικούς αγωγούς του ΣΥΔΛΙ στις ανωτέρω περιοχές και μεμονωμένες συνδέσεις ιδιωτών στους κεντρικούς αγωγούς του Σ.Υ.Δ.Λ.Ι. στις περιοχές Ανατολής πίσω από το Πανηπειρωτικό, Κατσικά-Κουτσελιού και Πεδινή προς Αμπελιά, καθώς και μείωση τροφοδοσίας δεξαμενών: Δ.Κ. Ανατολής, Τ.Κ. Μπάφρας και Νεοκαισάρειας Δ.Ε. Ανατολής, Δ.Κ. Κατσικά τμήμα, Τ.Κ. Κουτσελιού και Γορίτσας Δ.Ε. Παμβώτιδας, Δ.Κ. Πεδινής τμήμα, Τ.Κ. Κολονιάτι και Τ.Κ. Μπιζανίου Δ.Ε. Μπιζανίου, Τ.Κ. Καρδαμίτσια, Νέα Ζωή και Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Τ.Κ. Σταυρακίου τμήμα και Εργατικές Κατοικίες Σταυρακίου, Τ.Κ. Νεοχωρόπουλου τμήμα, και Εργατικές Κατοικίες Κάτω Μαρμάρων Δήμου Ιωαννιτών, στις Τ.Κ Βουνοπλαγιάς και Ζωοδόχου Πηγής Δ.Ε. Πασσαρώνος Δήμου Ζίτσας, στις Τ.Κ. Σερβιανών, Αυγού και Μολυβαδιάς Δ.Ε. Αγίου Δημητρίου Δήμου Δωδώνης, καθώς και διακοπή στις μεμονωμένες συνδέσεις ιδιωτών, επιχειρήσεις και πτηνοτροφεία από τους κεντρικούς αγωγούς του ΣΥΔΛΙ στις ανωτέρω περιοχές κύρια μεταξύ Λυκοστόμου και Ελεούσας, παραπλεύρως της ΕΟ Ιωαννίνων Κονίτσης.
Στις ανωτέρω περιοχές υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί μείωση πίεσης στην υδροδότηση των κατοίκων ή και διακοπή ειδικά στην Ολυμπιάδα και στις συνδέσεις ιδιωτών, στις μεμονωμένες συνδέσεις ιδιωτών, επιχειρήσεις και πτηνοτροφεία από τους κεντρικούς αγωγούς του ΣΥΔΛΙ στις ανωτέρω περιοχές κύρια μεταξύ Λυκοστόμου και Ελεούσας, παραπλεύρως της ΕΟ Ιωαννίνων Κονίτσης και στην Αμφιθέα.
Η αποκατάσταση της λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί άμεσα μετά το πέρας των εργασιών ΔΕΗ, η υδροδότηση των κατοίκων σταδιακά μέχρι να γεμίσουνε οι δεξαμενές, σε χρόνο που μπορεί κατά περίπτωση να υπερβαίνει και τις τρεις ώρες.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version