stoTapsi

ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ 2017Τον «φάκελο Λιθαρίτσια» έχει ανοίξει ο Δήμος Ιωαννιτών επιδιώκοντας να κάνει το επόμενο μεθοδικό βήμα σε μια υπόθεση που παρέμενε «στα συρτάρια» του Δήμου επί πολλά χρόνια και στοχεύοντας στην ανάπλαση μιας περιοχή με ιδιαίτερη αξία για την πόλη των Ιωαννίνων.
Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, εκπροσώπησε το Δήμο Ιωαννιτών στη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα.

Συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος δήλωσε:
«Υπάρχουν πολλά θέματα στο Δήμο Ιωαννιτών που χρονίζουν για πολλές δημοτικές θητείες και δυστυχώς δεν κάνουμε το επόμενο βήμα ώστε με μεθοδικότητα και οργανωμένα να δούμε τις ιδέες και τις προτάσεις κάποια στιγμή να γίνονται και έργα. Εμείς ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποφασίσει να ξεδιπλώσουμε το κουβάρι από την αρχή για κάθε τέτοιο σημαντικό θέμα.
Στο πλαίσιο αυτό υποβάλλαμε για έγκριση ή μη, μια προμελέτη που είχε εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εδώ και αρκετά χρόνια, στηριζόμενη στις βασικές αρχές ενός πολύ παλιού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και η οποία παρέμενε στα συρτάρια του Δήμου χωρίς να κάνουμε το επόμενο βήμα,.
Αποστείλαμε τη μελέτη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ώστε να πάρουμε τις παρατηρήσεις και τις απόψεις τους επ’ αυτής, γιατί ο χώρος στα Λιθαρίτσια μας ενδιαφέρει πάρα πολύ.
Θέλω να θυμίσω πως επειδή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μεθοδικά όλα τα ζητήματα, πριν 8 μήνες είχαμε καλέσει μέλη του ΚΑΣ και στελέχη του Υπουργείου στα Γιάννενα, για να έχουν επιτόπια γνώση του χώρου και συζητήσαμε αναλυτικά μαζί τους.
Επ’ αυτής της προμελέτης, όπως προέκυψε και από τη χθεσινή συνεδρίαση, έχουνε συγκεκριμένες παρατηρήσεις και υποδείξεις και συμφωνήσαμε να μας αποσταλούν γραπτώς, ώστε η υπηρεσία μας να αναμορφώσει και να επικαιροποιήσει τη μελέτη, την οποία αφού λάβει την τελική της μορφή να την εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο και να την αποστείλουμε στο ΚΑΣ.
Είναι μια διαδικασία δύσκολη, αφορά ένα χώρο με ισχυρά ιστορικά στοιχεία και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Η μελέτη εκπονήθηκε στη βάση ενός πολύ παλιού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού από τότε η πόλη έχει αλλάξει πολύ.
Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε στο μέγιστο βαθμό να πάρουμε την έγκριση της τελικής μας πρότασης από το ΚΑΣ ώστε να πάμε στο επόμενο βήμα».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Λιθαριτσίων, ο κ. Μανταλόβας είπε ότι είναι ένα θέμα που “ταλαιπώρησε” πολλές δημοτικές αρχές. “Εγώ αυτό που γνωρίζω σήμερα είναι πως στο Κτηματολόγιο όλος ο χώρος είναι δηλωμένος ως ‘ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ’ , υπάρχουν διάφορα ζητήματα που πρέπει να τα δούμε αλλά αυτά θα τα δούμε όλα όταν έρθει η ώρα τους. Το σημαντικό είναι τις όποιες συζητήσεις για την οριστικοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, να τις κάνουμε υπό την έγκριση μιας μελέτης από το ΚΑΣ που ουσιαστικά θα οριοθετεί τις δράσεις και τις χρήσεις που θα έχει ο συγκεκριμένος χώρος», είπε ο Αντιδήμαρχος.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version