stoTapsi

Xionismena GiannenaΤις πέντε καλύτερες φωτογραφίες που αναδείχτηκαν από το διαγωνισμό με τίτλο «Χιονισμένα Γιάννενα» παρουσίασε το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών.
Στην ανοιχτή πρόσκληση για την τουριστική προβολή της πόλης των Ιωαννίνων, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ανταποκρίθηκαν συνολικά 123 Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες. Ο διαγωνισμός διεξήχθη τον Φεβρουάριο και κάθε φωτογράφος είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει υποβάλλοντας έως και 3 φωτογραφίες.
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας τους ευχαρίστησε για το ζωηρό ενδιαφέρον και τη συνεισφορά τους στην προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου τα Ιωάννινα να καταξιωθούν ως ένας από τους πλέον αξιόλογους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. «Πέραν του καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος που έχει ο καθένας και η καθεμιά, η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, είτε με φωτογραφική μηχανή, είτε με το κινητό τηλέφωνό τους, επιβεβαιώνει ότι οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες αγαπούν πολύ τον τόπο μας και θέλουν να τον βοηθήσουν όπως μπορούν».
«Παράλληλα», υπενθύμισε ο Νίκος Γκόλας, «ο δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με οικονομικούς φορείς της πόλης, υλοποιεί μία καλά σχεδιασμένη στρατηγική διείσδυσης σε μεγάλες τουριστικές αγορές του εξωτερικού, επιδιώκοντας να εδραιωθεί η περιοχή στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».
Με την ευκαιρία, επανέλαβε ότι η σημερινή δημοτική Αρχή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του τουρισμού, σε όλες τις μορφές του, συμπεριλαμβανομένης του εκπαιδευτικού, γιατί σε μία περίοδο που η χώρα χειμάζεται από παρατεταμένη οικονομική κρίση, «αποτελεί ίσως την πιο ισχυρή πηγή τροφοδότησης της τοπικής οικονομίας και συντήρησης της ζωντανής κοινωνικής καθημερινότητας».
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού παρουσίασε, εκ μέρους του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών και της τριμελούς κριτικής επιτροπής, ο φωτογράφος Αιμίλιος Νέος.
Οι πέντε καλύτερες φωτογραφίες που επιλέχθηκαν, ανήκουν στους: Παναγιώτη Μπάκο, Ζωή Μπούσδρη, Κωνσταντίνο Μόσκαλεβ, Λάμπρο Ευαγγελάκο και Χριστόφορο Λαχανίδη.
Όπως έχει γνωστοποιηθεί, οι φωτογραφίες αυτές, θα τυπωθούν και θα εκτεθούν σε επιλεγμένο σημείο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών στο Δημαρχιακό Μέγαρο και οι δημιουργοί τους θα βραβευτούν από το δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες.
Επίσης, μία φωτογραφία από τον κάθε συμμετέχοντα στο διαγωνισμό θα αναρτηθεί έως το τέλος της εβδομάδας, σε ξεχωριστή ενότητα στην ιστοσελίδα του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών http://www.travelioannina.com/, με τα στοιχεία του δημιουργού.
Οι κριτές (Χάρης Μπινώλης, Χάρης Ρουσόπουλος και Αιμίλιος Νέος) επέλεξαν τις καλύτερες φωτογραφίες, χωρίς να γνωρίζουν τα προσωπικά στοιχεία των φωτογράφων, ώστε η διαδικασία της αξιολόγησης να είναι αδιάβλητη.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version