stoTapsi

A+ A A-
godas1«Κόλαφος» για τη σημερινή και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών αποτελεί η υπ αριθ. 58/2017 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων με την οποία κρίνεται άκυρη η διακοπή της συνεργασίας του Δικηγόρου Δ. Καλτσή με την ΑΔΕΙ την οποία είχε αποφασίσει το τότε Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Φ. Τσουμάνη, ο οποίος και σήμερα είναι Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων, κρίνεται ως άκυρη και καταχρηστική η καταγγελία της σύμβασης του εν λόγω δικηγόρου με την τότε δημοτική επιχείρηση, εκτός όλων των άλλων λόγων και εξαιτίας της γνωμοδότησης του «περί νόμιμης απασχόλησης στο Δήμο 128 εργαζομένων, τους οποίους για πολιτικούς λόγους απέλυσε η τότε δημοτική αρχή επί δημαρχίας Φ. Φίλιου συνέχεια της οποίας είναι η σημερινή δημοτική αρχή!... «κινούμενη από λόγους εμπάθειας και εκδίκησης στο πρόσωπό του αφενός και διότι ο ενάγων γνωμοδότησε υπέρ των εργαζομένων ότι οι συμβάσεις τους με την εναγόμενη (ΑΔΕΙ) αποτελούν μια ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου, γεγονός που δεν ήταν αρεστό στη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ιωαννιτών, επειδή θεωρούσε τους εργαζόμενους αυτούς «εκλεκτούς» ψηφοφόρους της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αφετέρου δε λόγω της δριμείας κριτικής του πατέρα του ενάγοντος», όπως καθαρά αναφέρεται στο σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης.

Αυτή η εφετειακή απόφαση έρχεται να δικαιώσει τις θέσεις της δικής μας παράταξης, η οποία είχε καταγγείλει τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής με τις οποίες εξόντωσαν στην κυριολεξία δεκάδες οικογένειες, μόνο και μόνο για λόγους εκδίκησης στο πρόσωπό τους επειδή το «έγκλημά» τους ήταν το δικαίωμα στην εργασία.

Με αφορμή αυτή την απόφαση κόλαφο καλείται η σημερινή δημοτική αρχή να αποκαταστήσει την έννομη τάξη την οποία είχε διασαλεύσει με αποφάσεις του ο τότε Πρόεδρος της ΑΔΕΙ και σημερινός Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ κ. Τσουμάνης αποφάσεις
του οποίου άκριτα υιοθέτησε η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα.

Αυτά καταλόγισε μεταξύ άλλων στη Δημοτική Αρχή και στον υπεύθυνο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ κ. Φίλιππα Τσουμάνη ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Ν. Γκόντας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Επίσης κατά την ίδια συνεδρίαση, συζητήθηκε η νομιμότητα της αποζημίωσης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ.

«Είναι παράνομη και παράτυπη κάθε αποζημίωση αυτών των μελών των Διοικήσεων ΝΠΔΔ, όταν δεν τηρείται η νομιμότητα και στην περίπτωση του ΟΚΠΑΠΑ δεν τηρήθηκε η νομιμότητα» δήλωσε ο κ. Γκόντας και επεσήμανε στη Δημοτική Αρχή, ότι η μέχρι τώρα διαδικασία, εκτός των άλλων, είναι άκυρη και θα πρέπει ακόμη και να επιστραφούν οι καταβαλλόμενες μέχρι τώρα αποζημιώσεις που βασίζονται σε προηγούμενη λανθασμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού σε αυτή παρέστη ο κ. Τσουμάνης ως μη επιτρέπονταν από τον νόμο.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr