stoTapsi

Ανίκανη η δημοτική αρχή να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα του τόπου
godas1Σκληρή κριτική άσκησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ στην δημοτική αρχή, για τον τρόπο που με τον ποίο επιμένουν να διαχειρίζονται την επιδότηση των εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ, αρνούμενη να υιοθετήσει πρόταση που προτείνεται από την παράταξη και βάσει της οποίας θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και το οποίο θα αποβεί προς πραγματικό όφελος των πολιτών που κάνουν χρήση της αστικής συγκοινωνίας.
Το όλο ζήτημα είχε απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο πρίν από λίγους μήνες, που και πάλι οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ είχαν εστιάσει το ζήτημα στον καθορισμό των ζωνών, οι οποίες θα καθορίζουν και την τιμή του εισιτηρίου, πάνω στο οποίο θα προστεθεί η επιδότηση και άρα η μείωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Αυτή την επιμονή της δημοτικής αρχής να μην αποδέχεται την πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης, γεννά πολλά ερωτήματα για τον στόχο της δημοτικής αρχής και αυτός ήταν ο λόγος του σφυροκοπήματος που έκαναν τόσο ο επι κεφαλής της παράταξης κ.Νίκος Γκόντας, όσο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. "Με σοφιστίες προσπαθεί να πείσει το σώμα ο αντιδήμαρχος Γιωτίτσας και κατ επέκταση τους συμπολίτες μας, ότι η επιδότηση του εισιτηρίου κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και ότι θα επωφεληθούν οι συμπολίτες μας, ενώ στην ουσία αυτή η πράξη απλά επιδοτεί μια επιχείρηση. Μόνο η δική μας πρόταση κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, κάτι που θα μειώσει πραγματικά την τιμή του και θα το ελαφρύνει σε ουσιαστική βάση, αφού με τον καθορισμό ζωνών η τιμή θα μειωθεί ακόμη περισσότερο. Η παράταξή μας αρνείται να συμβάλλει σε αυτή την πρόταση της δημοτικής αρχής και γι αυτό την καταψηφίζει" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόντας και θύμισε στο σώμα ότι πρώτη η παράταξη είχε θεσμοθετήσει την επιδότηση και την δημιουργία νέων δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ, στα όρια του τότε Καποδιστριακού δήμου
Για το ίδιο θέμα μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γρηγόρης Γκίκας, ο οποίος ήταν ο κύριος εισηγητής της παράταξης και ο οποίος τόνισε πως σε καμία περίπτωση η παράταξη δεν είναι εναντίον της επιδότησης του εισιτηρίου, αντιθέτως με την δική της πρόταση, η μείωση θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, αν γίνει αποδεκτή η πρόταση και η οποία έχει να κάνει με την επικαιροποίηση και τον καθορισμό των ζωνών μέσα στις οποίες κινείται το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ.
Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Γκόντας έθεσε μια σειρά ζητημάτων, που έχουν να κάνουν με έργα και παρεμβάσεις στην πόλη, πολλά από τα οποία καρκινοβατούν. Μείζον ζήτημα χαρακτήρισε την απόρριψη από το υπουργείο πολιτισμού της προμελέτης ανάδειξης του πάρκου ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ, χρεώνοντας στη δημοτική αρχή ανικανότητα, προχειρότητα και αλαζονική τακτική στους χειρισμούς των έργων που τόσο ανάγκη έχει η πόλη και που ακόμη δεν έχει δεί. Σειρά είχε το ζήτημα που έχει προκύψει με την έλλειψη υπηρεσίας ανεφοδιασμού με καύσιμα το αεροδρόμιο το οποίο γίνεται απαγορευτικό σε προγραμματισμένες πτήσεις του εξωτερικού. Επίσης ο κ Γκόντας αναφέρθηκε στην καθυστέρηση των εργασιών στην πλατεία Μαβίλη, στις παιδικές χαρές και στην αντιμετώπιση της μάστιγας των αδέσποτων σκυλιών, τα οποία ανεξέλεγκτα πλέον κυκλοφορούν στην πόλη και γίνονται επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version