stoTapsi

anexartitidimotikiprotoporia"Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε". Με αυτή την ρήση προσπάθησε να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στη διοίκηση και στη διαχείριση του δήμου Ιωαννιτων ο κ. Γκόντας και συνέχισε. "Παραλάβατε εδώ και επτά χρόνια ένα δήμο πρωταθλητή των έργων και τον έχετε μετατρέψει σε αυτοδιοικητικό ουραγό. Σήμερα ο Δήμαρχος προσπάθησε, ανεπιτυχώς , για μια ακόμη φορά, να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα του Δήμου μας, από την οποία όμως απουσιάζουν παντελώς οι παρεμβάσεις και τα σημαντικά έργα, που θα οδηγήσουν την πόλη μας στην ανάπτυξη. Σχεδιασμοί και οράματα είναι η μόνιμη επωδός των θέσεων της Δημοτικής Αρχής και αυτά μέσω των εκθέσεων ιδεών που διαβάζει ο Δήμαρχος, σε κάθε απολογισμό και τα οποία χαρακτηρίζει απολογισμό έργων! Ούτε ένα έργο πνοής δεν συμπεριλαμβάνεται στον απολογισμό της σημερινής δημοτικής αρχής, κάτι που τόση ανάγκη έχει η πόλη μας.
Η παρελθοντολογία, καθόλου δεν βοηθά τον δήμο μας, αν μας ενδιαφέρει πράγματι το σήμερα και το αύριο του αυτού. Με αναγκάζει ο δήμαρχος Να του υπενθυμίσω για μια ακόμη φορά, ότι στο παρελθόν και επί ημερών μας, έγιναν όλες οι μεγάλες παρεμβάσεις στην πόλη μας. Ο τριτοβάθμιος βιολογικός καθαρισμός, η κατασκευή και επέκταση του αποχετευτικού δικτύου, το πάρκινγκ στην Κεντρική Πλατεία, η Κενάν Μεσσαρέ, η Βογιάννου , η Γεννηματά, η Γαριβάλδη, το θέατρο, το πάρκιγκ στο παλιό εργοτάξιο της ΔΕΥΑΙ, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, η Ίωνος Δραγούμη, οι δύο παιδικοί Σταθμοί, η λειτουργία των ΚΑΠΗ με 13.000 μέλη και τα συσσίτια των απόρων, ήταν μόνο ελάχιστα από τα έργα μας. Επί ημερών μας βραβεύτηκε τρείς φορές , ως χρυσός τουριστικός προορισμός η πόλη μας. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν τυχαία, αλλά με άριστο σχεδιασμό και πολύ δουλειά. Εσείς επτά χρόνια τώρα επιμένετε στα οράματα και στις ασκήσεις επί χάρτου, όπως έκανε και σήμερα ο δήμαρχος.
Η αναφορά του Δημάρχου σε μελλοντικούς σχεδιασμούς, σημαίνει αυτόματα ότι επτά χρόνια έμειναν στα οράματα επιμένοντας μόνο σ αυτά.
Όπως επίσης, ο χαρακτηρισμός ως επιτυχημένης της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας εκ μέρους του δημάρχου, δυστυχώς αποτέλεσε την πιο ακριβοπληρωμένη ντροπή της πόλης μας, όπως ντροπή για την πόλη μας είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι παιδικές χαρές της, οι οποίες είναι σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης. Στο μόνο επίπεδο που έχει πετύχει η σημερινή Δημοτική Αρχή ,είναι η μετατροπή του Δήμου μας σε ΔΗΜΟΣ ΤΡΑΒΕΛ με μηδενικά αποτελέσματα.
Ένας ακόμη απολογισμός σας κινείται στη σφαίρα της φαντασίας και στην εικονική πραγματικότητα και δεν είναι αντάξιος της πόλης μας, η οποία βρίσκεται στην πλήρη εγκατάλειψη.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, εξακολουθεί να κινείται στην πεπατημένη των προηγούμενων ετών που έχει να κάνει με την απραξία.
Εξακολουθεί η δημοτική αρχή να είναι πλούσια στα λόγια και φτωχή στα έργα. Για μια ακόμη φορά ο κ. Δήμαρχος βρέθηκε να συγχέει τον απολογισμό με τα οράματα για να διασωθεί από την απαξίωση των συμπολιτών μας, οι οποίοι έργα ακούν και έργα δεν βλέπουν.
Καταβάλλει φιλότιμη προσπάθεια ο κ. Δήμαρχος να επικοινωνήσει ένα ανύπαρκτο έργο, κάτι που οι συμπολίτες μας πλέον το αντιλαμβάνονται.
Δυστυχώς ούτε αυτή την καθημερινότητα δεν μπορεί να διαχειριστεί η Δημοτική Αρχή. Με 20 εκατομμύρια, που κόπτεται η Δημοτική Αρχή, ότι έχει στα ταμεία της, έχει φτάσει σε σημείο να αδυνατεί να αλλάξει έστω και μια λάμπα στο Δημοτικό φωτισμό. Σχεδόν ούτε μια παρέμβαση στα Δημοτικά διαμερίσματα τα οποία ακόμη περιμένουν τις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής, η οποία τώρα δείχνει να αγνοεί ακόμη και την ύπαρξή τους.
<<Η πόλη μας έχει ανάγκη από ουσιαστικές παρεμβάσεις και δυστυχώς μέχρι σήμερα, επτά χρόνια μετά, αυτές δεν υπάρχουν>> τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο κ. Γκόντας. Στην αρχή της συζήτησης, ο κ. Γκόντας, έκανε έκκληση προς τους εργαζόμενους στο χώρο της καθαριότητας του Δήμου, να βάλουν πάνω απ όλα το κοινωνικό συμφέρον των συμπολιτών μας και να φροντίσουν για την αποκομιδή των απορριμμάτων, η οποία αν δεν γίνει πάραυτα εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version