stoTapsi

anexartitidimotikiprotoporiaΤην αδυναμία του να οργανώσει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο παραδέχτηκε δημόσια χθες ο δήμαρχος της πόλης κ.Θ.Μπέγκας, ενώ αποδείχτηκε περίτρανα ο εμπαιγμός των παρόδιων πολιτών, που περίμεναν την ουσιαστική παρέμβαση της δημοτικής αρχής στο αίτημά τους περί παρέμβασης, την οποία είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο δήμαρχος στην κατασκευή της Λ.Νιάρχου.
Ύστερα από την επιστολή που απέστειλε η Περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία περιγράφεται ρητά και κατηγορηματικά ότι "καμία παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει στην Λ. Νιάρχου αυτή την στιγμή που το έργο βρίσκεται σε ώριμη φάση δημοπράτησης της μελέτης. Τυχόν σκέψεις για τροποποιήσεις εκ των υστέρων προς ικανοποίηση ιδιοκτητών καταστημάτων και οικοπέδων που αντιδρούν στην κατασκευή του δρόμου, δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν για τυπικούς, ουσιαστικούς και οικονομικούς λόγους που θα έθεταν σε οριστικό ναυάγιο την κατασκευή του δρόμου" κόβεται κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής για ικανοποίηση του αιτήματος των παρόδιων για διόρθωση της μελέτης.
Μετά από αυτή την αυστηρή τοποθέτηση της περιφέρειας, κατέρρευσε και ο ισχυρισμός της δημοτικής αρχής, περί παρέμβασή της στην περιφέρεια για διορθώσεις στη μελέτη, οι οποίες όμως, κατά την Περιφέρεια, έπρεπε να γίνουν μέχρι το 2013 κάτι που με ευθύνη της δημοτικής αρχής, ουδέποτε έγινε. Αυτήν την παράλειψη και την αδυναμία της δημοτικής αρχής, η οποία ουδέποτε έφερε στο παρελθόν και εγκαίρως την κατασκευή της Λ. Νιάρχου προς ενημέρωση του σώματος, στηλίτευσε ο πρώην δήμαρχος κ.Ν,Γκόντας, καταλογίζοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη σ αυτήν, η οποία εκ των υστέρων ψάχνει για δικαιολογίες για να καλύψει την ανικανότητά της και την γύμνια της .
Το θέμα επανέφεραν για συζήτηση οι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες της περιοχής, με το αίτημα της παρέμβασης του δήμου για διορθώσεις στην μελέτη και τον σχεδιασμό, τέτοιες που να μην δημιουργούν ζημίες στις περιουσίες τους.
Με την χθεσινή τοποθέτηση του δημάρχου, οι υποσχέσεις του έμειναν κενό γράμμα και οι ελπίδες των πολιτών αποδείχτηκαν φρούδες. Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι εκπρόσωποι των παρόδιων πολιτών της Λ. Νιάρχου, επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ και ενημέρωσαν τους δημοτικούς συμβούλους για το αίτημά τους.
"Το δημοτικό συμβούλιο, ομόφωνα είχε αποφασίσει την διεξοδική συζήτηση για την ανακατασκευή της Λ.Νιάρχου και είχατε αναλάβει εσείς την αποκλειστική ευθύνη να γίνει αυτό κ. δήμαρχε.. Τώρα ως Πόντιοι Πιλάτοι, νίπτετε τας χείρας, δηλώνοντες αδυναμία μιας τέτοιας συζήτησης, διότι ο δήμος αδυνατεί να κάνει παρεμβάσεις στην περιφέρεια. Εμείς δεν μείναμε στις παρεμβάσεις στην περιφέρεια, αλλά στην ενημέρωση μας για να γνωρίζουμε κι εμείς περισσότερα στοιχεία για ένα τεράστιο έργο όπως είναι αυτό της Λ.Νιάρχου. Είχατε αναλάβει εσείς προσωπικά, κ, δήμαρχε, την ευθύνη συνεννόησης με την περιφέρεια για την παρουσίαση της μελέτης στο σώμα και σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, δηλώνετε αδυναμία, παραπέμποντας το θέμα στο αόριστον μέλλον. Ανεξάρτητα όμως με το τι θα κάνει η περιφέρεια, το σώμα έχει δικαίωμα στην ενημέρωση, κάτι που δεν έγινε στο παρελθόν και την ευθύνη την φέρνετε εξ ολοκλήρου εσείς κ.δήμαρχε. Άλλωστε υπάρχουν άτομα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα και οφείλουν να μας ενημερώσουν .Δεν ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο έργο, η σημερινή δημοτική αρχή, το είχε ως δεύτερης προτεραιότητας έργο και αναγκάστηκε να το χαρακτηρίσει ως πρώτης, ύστερα από τις παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς φτάσαμε για μια ακόμη φορά στο "άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε" που είναι η προσφιλής τακτική της δημοτικής αρχής" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Γκόντας και ζήτησε από τον δήμαρχο να επαναφέρει τη ζήτημα προς συζήτηση για να πληροφορηθούν οι συμπολίτες πως διαχειρίζεται τα ζητήματα της πόλης μας η σημερινή δημοτική αρχή την τελευταία επταετία.
Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο, ήταν οι κόμβοι στην είσοδο έξοδο της πόλης στη συμβολή με την ΙΟΝΙΑ και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, οι οποίοι κόμβοι με τον σχεδιασμό τους καθόλου δεν βοηθούν την κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονται προς την πόλη η προς άλλες κατευθύνσεις.
Η επισήμανση αυτή έγινε από τον ίδιο τον δήμαρχο, ο οποίος εγκαλέστηκε από τον κ.Γκόντα, επειδή δεν φρόντισε εγκαίρως να επισημάνει το πρόβλημα έτσι ώστε να μη γίνεται ο δήμος τώρα θεατής ενός τόσο μεγάλου προβλήματος το οποίο θα προκύψει από το κυκλοφοριακό "Και σε αυτή την περίπτωση η δημοτική αρχή, έρχεται να σχολιάσει τετελεσμένα γεγονότα, αντί να κάνει επισημάνσεις και παρεμβάσεις εγκαίρως όπως επιβάλλει το συμφέρον του τόπου. Να μη μετατραπεί ένα έργο ευλογία για τον τόπο σε κατάρα" επεσήμανε για μια ακόμη φορά ο κ. Γκόντας.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version