stoTapsi

Mobility week 2107 flyer programmaΟ Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 η οποία θα διαρκέσει από τις 16 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου, με μια σειρά δράσεων που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. 
«Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού παίζουν οι πολίτες, οι ενεργοί πολίτες τους οποίους θέλουμε δίπλα μας για να κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας καλές πρακτικές με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων», τονίζει ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
«Έχουμε σχεδιάσει μια σειρά δράσεων για όλη την ερχόμενη εβδομάδα. Δράσεις που αφορούν παιδιά αλλά και μεγάλους. Πιστεύουμε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μια πολύ καλή αφορμή για  να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε ταυτόχρονα μικρούς και μεγάλους για κυκλοφοριακά θέματα και καλές πρακτικές που αν υιοθετηθούν απ’ όλους μας μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής μας. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους Γιαννιώτες να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει», σημείωσε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου.

Το πρόγραμμα
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/09 
ΠΡΩΙ:
Κλείνουμε πέντε γειτονιές (Λούτσα, Ζευγάρια, Βοτανικός, Αμπελόκηποι, Πλάτανος) , παίζουμε παραδοσιακά ή άλλα παιχνίδια και δημιουργούμε τα πανό μας για το ποια πόλη ονειρευόμαστε με την καθοδήγηση των ΚΔΑΠ. Τα πανό θα κυκλώσουν το Δημαρχείο κατά τη διάρκεια όλης της βδομάδας. Παράλληλα καλούμε τους Συλλόγους, αλλά και τους κατοίκους των γειτονιών να κατεβάσουν την αναπαυτική τους καρέκλα και να συζητήσουμε για τη γειτονιά που θέλουμε και ονειρευόμαστε να ζούμε στα επόμενα 10 χρόνια. 

ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Ο πολιτιστικός πολυχώρος Δ. Χατζής μεταμορφώνεται σε διαδραστικό περιβάλλον μετακίνησης στην πόλη. Εκφράζουμε την άποψή μας για την πόλη που θέλουμε να ζούμε τα επόμενα 20 χρόνια. Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος όλη την εβδομάδα.Μαμά καρότσι και διαδρομή για τα άτομα με αναπηρία στα πλαίσια του 11ου Γύρου Λίμνης

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/09
ΠΡΩΙ
Γύρος λίμνης

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/09
ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Διαδρομή για τα άτομα με αναπηρία με αφετηρία την πλατεία Πάργης και τερματισμό το Αρχοντικό Πυρσινέλλα όπου θα πραγματοποιηθεί η «Πολυαισθητηριακή παρουσίαση προσβασιμότητας μέσα από τα μάτια των παιδιών ΑΜΕΑ» 
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/09
ΠΡΩΙ 
Έναρξη της λειτουργίας του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου και τη συνεργασία του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/09
ΑΠΟΓΕΥΜΑΣτο πλαίσιο της ημέρα χωρίς αυτοκίνητο η οδός Χ. Τρικούπη παραχωρείται σε πεζούς όπως και ένα ρεύμα της 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αβέρωφ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.mobilityweek.eu/

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version