stoTapsi

A+ A A-
Avles sxoleia 2017Εργασίες διαμόρφωσης και ανακαίνισης των αθλητικών εγκαταστάσεων στους αύλειους χώρους τριών σχολείων πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος με συνεχείς παρεμβάσεις τόσο στους εξωτερικούς χώρους άθλησης όσο και των κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος έχουν προγραμματιστεί κι άλλα έργα στα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων.
Οι εργασίες που έγιναν στα τρία σχολεία, Γυμνάσιο Ζωσιμαίας, Λύκειο Ζωσιμαίας και 7ο Λύκειο, αφορούν την πλαστικοποίηση με ειδικό αντιολισθηρό τάπητα του δαπέδου - ίδιου με αυτόν που έχει τοποθετηθεί και στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ και της Λιμνοπούλας-, περιλαμβανομένης της γραμμογράφησης και βαφής.
«Με ένα σοβαρό σχεδιασμό ξεκινήσαμε παρεμβάσεις με στόχο το τρίπτυχο αναβάθμιση, βελτίωση και ασφάλεια των σχολικών αυλών και αθλητικών χώρων, ανοιχτών και κλειστών. Στόχος μας να αναβαθμιστούν όλοι οι αθλητικοί χώροι των σχολείων.
Σε καιρούς δύσκολους υλοποιούμε ένα μεγάλο φάσμα παρεμβάσεων στα σχολεία με σωστό σχεδιασμό και ορθή διαχείριση γιατί στα παιδιά και τους μαθητές χρωστάμε πολλά και οφείλουμε να διορθώσουμε τα λάθη των δικών μας γενιών προσφέροντας όσα πιο πολλά μπορούμε στα παιδιά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Μπέγκας, ευχαριστώντας παράλληλα την πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.
«Ο εξορθολογισμός των περιορισμένων χρηματοδοτήσεων μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα που δικαιούται η εκπαιδευτική κοινότητα. Έργα αναγκαία, προκειμένου αρχικά οι μαθητές μας αλλά και όσοι κάνουν χρήση των χώρων αυτών να αθλούνται σε κατάλληλες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές. Μιλάμε για έργα που δεν είχαν γίνει για πολλά χρόνια και σε ορισμένα σχολεία ποτέ. Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών μας γεμίζει ικανοποίηση και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε», τόνισε στις δηλώσεις της η κ. Τσίλη, η οποία ανακοίνωσε παρεμβάσεις και στα ειδικά σχολεία.
«Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν έργα αναβάθμισης μιας εσωτερικής αίθουσας εργοθεραπείας στο ειδικό επαγγελματικό σχολείο καθώς και η δημιουργία ειδικού αθλητικού γηπέδου στην αυλή που στεγάζονται το ειδικό γυμνάσιο και λύκειο. Για εμάς όλοι οι μαθητές έχουν ίσα δικαιώματα και πρέπει να τους δίνουμε ίσες ευκαιρίες ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται τα υπόλοιπα σχολεία», κατέληξε.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr