stoTapsi

Labadiodromia Ioannina 2017Ως μια μεγάλη τιμή για την πόλη χαρακτήρισε την άφιξη της Φλόγας των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενήσει η PyeongChang της Νότιας Κορέας από 9 έως 25 Φεβρουαρίου του 2018 ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Ο κ. Μπέγκας αφού ευχαρίστησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την επιλογή των Ιωαννίνων κάλεσε όλους τους Γιαννιώτες να δώσουν το παρών την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στην τελετή υποδοχής της Φλόγας η οποία θα γίνει στις 18.38 το απόγευμα στην πλατεία Πύρρου.
«Ο Ολυμπισμός είναι μια διαχρονική ιδέα που ενώνει τους ανθρώπους και ειδικά στις μέρες μας δεν πρέπει να την ξεχνάμε. Συγχαρητήρια σε όλους τους λαμπαδηδρόμους που θα έχουν την τιμή να μεταφέρουν την Φλόγα και σας περιμένουμε όλους στην Κεντρική Πλατεία για να την υποδεχτούμε μαζί», δήλωσε.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Παντελής Κολόκας, σημείωσε ότι στα Γιάννενα εκτός από εκπροσώπους του αθλητισμού θα υπάρχει και λαμπαδηδρόμος από τον χώρο του πολιτισμού διότι «διαχρονικά οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν συνδεδεμένοι και με τον πολιτισμό», ενώ τόνισε πως η Φλόγα έρχεται στον τόπο δύο ανθρώπων που συνέβαλλαν στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, του Γεωργίου Αβέρωφ και του Ευάγγελου Ζάππα.

Οι λαμπαδηδρόμοι
Για «μεγάλη τιμή» και «υπερηφάνεια» μίλησαν οι λαμπαδηδρόμοι, Γιάννης Τσίλης, Στέφανος Ντούσκος, Άννα Μπογά και Χρήστος Τσιούρης, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει γι’ αυτούς να μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα μέσα στην πόλη τους.
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το απόγευμα της Τετάρτης στον πρώτο λαμπαδηδρόμο και θα συνεχίσει το ταξίδι της την επόμενη μέρα το πρωί για τα Γρεβενά.
Αναλυτικά η σειρά με την οποία θα μεταφέρουν την Φλόγα οι λαμπαδηδρόμοι είναι η εξής:
Δημήτρης Υφαντής (τραγουδιστής)
Χρήστος Τσιούρης (Παγκόσμιος Πρωταθλητής άλμα εις μήκος ΑμΕΑ Λονδίνο)
Μιχάλης Παππάς (4ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στα 4χ400)
Στέφανος Ντούσκος (Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία στο Ρίο)
Γιάννης Τσίλης (Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία στο Ρίο)
Άννα Μπογά (8η στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Άρσης Βαρών, Φέρντε της Νορβηγίας).

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version