stoTapsi

godas1Για όγδοη χρονιά οι συμπολίτες μας εμπαίζονται από την Δημοτική Αρχή όσον αφορά τον καθορισμό των δημοτικών τελών του Δήμου μας.
Αυτό τόνισε ο κ. Νίκος Γκόντας κατηγορώντας ευθέως την Δημοτική Αρχή για τον τρόπο που διαχειρίζεται την επιβολή τελών προς τους πολίτες.
Αν και τέθηκαν μια σειρά ερωτημάτων προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Γιωτίτσα από τους δημοτικούς συμβούλους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, εν τούτοις αυτά έμειναν αναπάντητα. «Καμιά έννοια ανταποδοτικότητας δεν εφαρμόζεται στο Δήμο μας, με αποτέλεσμα να πλήττονται ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά σε ολόκληρο τον Δήμο μας» τόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Κοσμάς, ο οποίος ήταν ο κύριος εισηγητής της παράταξης στη συγκεκριμένη συζήτηση, η οποία έγινε χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο.
«Είναι ανύπαρκτες οι μειώσεις των τελών όλα τα προηγούμενα επτά χρόνια, με αποτέλεσμα στα χρόνια της κρίσης οι συμπολίτες μας να εξακολουθούν να επιβαρύνονται με υπέρογκα δημοτικά τέλη. Η Δημοτική Αρχή, ενώ επιβαρύνει τους συμπολίτες, εν τούτοις αφήνει ανεκμετάλλευτους πόρους ανταποδοτικούς από εταιρεία ανακύκλωσης στην ΒΙΠΕ, χωρίς να εισπράττεται ένα ευρώ. Αν και υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς στο χώρο της καθαριότητας, αν και μειώθηκαν τα τέλη στο ΦΟΣΔΑ, εν τούτοις οι Γιαννιώτες εξακολουθούν να επιβαρύνονται με υπέρογκα δημοτικά τέλη, όταν είναι γνωστό ότι τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί κατά 40%. Η συνεχής αναφορά του δημάρχου στο παρελθόν της παράταξής μας, όταν εκείνη ήταν δημοτική αρχή δεν μπαίνει σε καμία σύγκριση με την σημερινή και καλόν είναι να την αποφεύγει στο μέλλον» τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Κοσμάς και πρότεινε την καταψήφιση:
Α) Των τελών καθαριότητας και φωτισμού
Β) Των τελών σε πτηνοτροφεία , ποιμνιοστάσια και λοιπές γεωργοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις ως προς το ποσοστό και πρότεινε ενιαίο τέλος 10% στις τρείς δημοτικές ενότητες Μπιζανίου-Ανατολής-Παμβώτιδας.

Θετική ήταν η εισήγηση του κ. Β. Κοσμά και της παράταξης:
Α) Στην κατηγορία Β γενικής χρήσης
Β) Στην τροποποίηση που αφορά το Δημοτικό Διαμέρισμα Μπάφρας
Γ) Για τα Σούπερ Μάρκετ
Δ) Ειδικό τιμολόγιο για γραφεία εμπορικής χρήσης από νέους επιχειρηματίες
Ε) Σε όλα τα κοινωνικά τιμολόγια Ανάπηροι-Πολύτεκνοι –Τρίτεκνοι Αποροι , Μονογονικές οικογένειες –μακροχρόνια άνεργους.
Εν τω μεταξύ αυστηρή κριτική άσκησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη Δημοτική Αρχή για τον τρόπο που χειρίστηκε εκείνη ζητήματα που αφορούν την πόλη μας κατά την διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη μας.Κριτική για την οποία, ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Θ. Μπέγκας, δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις, ούτε καν στο ελάχιστο για να δικαιολογήσει την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, να ανταποκριθεί όσον αφορά τα προβλήματα της περιοχής.
Ο Επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Γκόντας ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Μπέγκα για την πορεία της υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την Λίμνη σε σχέση με όσα προβλέπονταν στο παρελθόν και αν αυτό ανταποκρίνεται στις θέσεις και στα συμφέροντα του Δήμου μας.
Τέλος ο κ. Γκόντας πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο την διεκδίκηση από την πολιτεία, να γίνουν τα Γιάννινα ο επίσημος τόπος εορτασμού της επετείου της 28ης οκτωβρίου, αφού αυτή είναι η περιοχή που πρωταγωνίστησε στον πόλεμο 1940 ενάντια στους Ιταλούς εισβολείς. Γι αυτό το λόγο ζήτησε να συνταχθεί και να σταλεί ειδικό ψήφισμα προς την πολιτεία, καταθέτοντας τις απόψεις του δήμου μας για το συγκεκριμένο ζήτημα ,ενισχύοντας το αίτημα του Δήμου Πωγωνίου, περιοχή η οποία αποτέλεσε και το πεδίο των μαχών.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version