stoTapsi

mitsotakis giannena 2017Η κριτική προς την κυβέρνηση και οι προτάσεις- δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτέλεσαν τους δύο βασικούς άξονες της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έκλεισε τις εργασίες του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννινα.
Το συνέδριο διεξήχθη σε θεματικές παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της Ηπείρου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μίλησε από βήμα, αλλά επέλεξε να κινείται στον χώρο που είχε διαμορφωθεί ειδικά ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η ομιλία του παρουσιάζονταν και στη νοηματική.
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε καινοτόμα την διαδικασία των προσυνεδρίων καθώς βοηθά στον σχεδιασμό του προγράμματος που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία ως επόμενη κυβέρνηση, σε αντίθεση με τα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ που παρελθοντολογούν.
Κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι χρέος όλων είναι να χτίσει τη νέα Ελλάδα, την Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Καυτηρίασε την πολιτική της κυβέρνησης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι κάνει τους φτωχούς φτωχότερους, χαρακτήρισε τις ΤΟΜΥ, μονάδες σοβιετικού τύπου με πολύ υψηλό κόστος ενώ ανέφερε αρκετές φορές ότι μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση όπως το κοινωνικό εισόδημα, η πρόσβαση ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία, είχαν υλοποιηθεί από την προηγούμενη.
Ειδικότερα σημείωσε ότι μειώθηκαν τα εισοδήματα ενώ αυξήθηκαν οι φόροι, όπως στα καύσιμα, στα τσιγάρα, ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, με αποτέλεσμα να πλήττονται ακόμη περισσότερο οι ασθενέστεροι.
Ο κ Μητσοτάκης επικεντρώνοντας στην οικονομική πολιτική, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσβάλλει την αξιοπρέπεια των πιο αδύναμων και στάθηκε ιδιαίτερα στους πενιχρούς μισθούς – των 360 ευρώ- και στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, σημείωσε ότι εκεί δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
«Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός και τα νοσοκομεία ήταν στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα, θα απαιτούσα από τον αρμόδιο Υπουργό να βρει λύσεις. Όχι να βρίζει τους πολίτες στο διαδίκτυο. Αλλιώς θα τον έστελνα σπίτι του», τόνισε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελεί τεράστια πληγή και η παράταση της κρίσης έχει φτωχοποιήσει και έχει οδηγήσει στην απελπισία όλο και περισσότερους.
Στη συνέχεια κατέθεσε προτάσεις –δεσμεύσεις, της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης
● Δημιουργία νέων και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας μέσω του ιδιωτικού τομέα.
● Γενίκευση και ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ.
● Ενοποίηση των επιδομάτων και διαμόρφωση μηχανισμού με εισοδηματικά κριτήρια για να ενισχυθούν ακόμη περισσότεροι.

Στον τομέα της Υγείας
● Καθιέρωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, τον οποίο θα επιλέγει ο κάθε πολίτης.
● Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και όσους πάσχουν από βαριές χρόνιες ασθένειες.
● Συνεργασία με υπηρεσίες υγείας του ιδιωτικού τομέα σε κρίσιμους τομείς εκεί όπου δεν επαρκούν οι κρατικές υποδομές.
● Ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, οι οποίοι θα εξετάζονται με προτεραιότητα.
● Επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες.
● Προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών, αλλά και ιατρών, που θα καλύψουν τις μεγάλες σημερινές ελλείψεις.
● Επαγγελματικό μάνατζμεντ στα νοσοκομεία, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, με δεσμευτικούς στόχους, με διαφάνεια και λογοδοσία, για να εγκαταλειφθούν οι αυτοσχεδιασμοί και η προχειρότητα.
● Ενίσχυση της παρουσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρωτοβάθμιο επίπεδο παροχής υπηρεσιών, δηλ, στα Κέντρα Υγείας και τα πρώην γραφεία του Ι.Κ.Α. Το Υπουργείο Υγείας θα έχει ξεκάθαρο, αμιγώς επιτελικό και εποπτικό ρόλο. Την ευθύνη για την οργάνωση, διοίκηση και εύρυθμη λειτουργία του συστήματος αναλαμβάνουν οι 13 Υγειονομικές Περιφέρειες που θα ταυτίζονται με τις διοικητικές.
● Όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που αφορούν την υγεία θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως

Στον Τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης
● Μείωση των εισφορών για να μειωθεί η εισφοροδιαφυγή και η αδήλωτη εργασία.
● Θέσπιση ενιαίων κανόνων για τους μισθωτούς με εξαίρεση μόνο των βαρέων κι ανθυγιεινών.
● Αποκατάσταση αδικιών στις συντάξεις χηρείας.
● Καθιέρωση για όλους τους ασφαλισμένους της πλήρους βασικής σύνταξης με ρήτρα ανάπτυξης. Ανταποδοτική σύνταξη ανάλογη με τις καταβαλλόμενες εισφορές και τα χρόνια εργασίας.
● Φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση του πρώτου και δεύτερου παιδιού. 1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί, 2.000 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε επόμενο.

πηγή: epiruspost.gr

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version