stoTapsi

A+ A A-
dimos zitsas"Ο Δήμος μας εξαιτίας πρώτα και κύρια της ΒΙ.ΠΕ, έχει την πιο επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της Ηπείρου. Γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει όταν χτυπούν οι καμπάνες στο Μ. Γαρδίκι, όταν οι καπνοί της βιομηχανικής πέφτουν σαv πέπλο ομίχλης πάνω από τα σπίτια μας, όταν τα ψάρια στον ΚΑΛΑΜΑ τα αντικρίζουμε ψόφια, κλπ. κλπ...
Κι όλα αυτά γιατί η πλειοψηφία των μονάδων εντός κι εκτός ΒΙΠΕ λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Στην πράξη αποδεικνύεται πως οι δεσμεύσεις των εταιρειών για σωστή λειτουργία χωρίς να μολύνουν το περιβάλλον ξεπεράστηκαν από το κυνηγητό του κέρδους. Κανόνας έγιναν οι χαβούζες και το κλείσιμο του ματιού των υπευθύνων στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Και σαν να μη φθάνει αυτή η κατάσταση έρχονται να προστεθούν τώρα και ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ στη ΒΙΠΕ συνολικής ισχύος 10ΜW.
Είναι μονάδες που έχουν σαν πρώτη ύλη τεράστιες ποσότητες ζωικών αποβλήτων όχι μόνο της γύρω περιοχής αλλά και άλλες περιοχές πέρα της Ηπείρου .
Μονάδες αυτού του μεγέθους δεν μπορούν να λειτουργούν σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά μας (500 μέτρα από το Μ. Γαρδικί 900 από το Ροδοτόπι ) λέγοντας ότι είναι εντός ΒΙΠΕ .
Τι θα γίνει με τις εταιρείες τροφίμων που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ;
Θα γίνουμε ο μεγαλύτερος χώρος αποδοχής αποβλήτων στα βαλκάνια.
Καλώς η κακώς εδώ βρεθήκαμε ,εδώ επενδύσαμε τον κόπο της δουλειάς μας φτιάχνοντας σπίτια,κτήματα κ.λπ.
Αυτή την περιουσία έχουν τα παιδιά μας αυτή πρέπει να διαφυλάξουμε.Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας αναγκάσουν να φύγουμε ,να γίνουμε μετανάστες στον τόπο μας ,να παρατήσουμε ότι δημιουργήσαμε για να 'ρθουν κάποιοι να μας τα πάρουν σε εξευτελιστική τιμή.
Με την υγεία των παιδιών μας δεν μπορεί να παίζει κανείς.Όσες αποφάσεις και να πάρουν όσες μονάδες βιοαερίου και να εγκρίνουν ,θα τις ανατρέψουμε στην πράξη.Δεν μπορείκαι δεν πρέπει να υπάρξει έγκριση αυτών των μονάδων μετά τις αρνητικές ομόφωνες γνωμοδοτήσεις Δήμου και Περιφέρειας.
Αυτοί που θέλουν να αδειοδοτήσουν αυτές τις μονάδες θα είναι συνυπεύθυνοι σε ένα έγκλημα.
Κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος
ΟΧΙ στην υποβάθμιση της περιοχής μας
ΟΧΙ άλλη μόλυνση
ΟΧΙ στην καταστροφή των επιχειρήσεων εστίασης και τροφίμων στη ΒΙΠΕ
ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 10 π.μ.ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος
Η παρουσία μας είναι απαραίτητη

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ"
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr