stoTapsi

A+ A A-
giannena tora kallithea 2018Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα», πάντα ενεργή και πάντα κοντά στους πολίτες και στα προβλήματα τους, συνεχίζει και διευρύνει τον κύκλο ενημερωτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα σε φορείς και συλλογικότητες, όχι μόνο της πόλης των Ιωαννίνων αλλά ολόκληρου του Δήμου Ιωαννιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο περασμένο Σάββατο, η Γραμματεία, ο Συντονιστής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης, κ.κ. Αθανασόπουλος, Βούστρος, Κυριαζής, Μιχαηλίδης, Μπαρτζώκας, Πάνου, Σταμάτης πραγματοποίησαν επίσκεψη στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας, όπου και συναντήθηκαν με την Πρόεδρο κα. Μιράντα Βλάχου, τα μέλη του Δ.Σ. και άλλα μέλη του Συλλόγου.
Ακολούθησε ενημερωτική συζήτηση για τις δραστηριότητες του Συλλόγου, αλλά και τα διάφορα θέματα και ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και τους κατοίκους της, όπως:

 Η προστασία του Περιαστικού Άλσους Ιωαννίνων (Δασάκι), το οποίο βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» από τα σπίτια των κατοίκων και ιδίως με τη διάνοιξη οδών κατάλληλων για να χρησιμοποιηθούν ως αντιπυρικές ζώνες σε περίπτωση ανάγκης
 Η άμεση επιδιόρθωση προβλημάτων και τυχόν κακοτεχνιών στους δρόμους της περιοχής (Μ. Αλεξάνδρου, Μακρυγιάννη, κ.α.)
 Η βελτίωση της πρόσβασης των Α.Μ.Ε.Α. αλλά και γενικά τις διαβάσεις στην περιοχή
 Το ότι το πλησιέστερο ΚΑΠΗ βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή τους, πράγμα που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση του από τους ηλικιωμένους και άλλα.

Ιδιαίτερα τονίστηκε το ζήτημα του εγκαταλελειμμένου παλαιού βιομηχανικού κτιρίου που βρίσκεται στην περιοχή, για το οποίο οι κάτοικοι εξέφρασαν έντονη ανησυχία και ζήτησαν λήψη μέτρων, ώστε να μη καταστεί εστία παραβατικότητας.

Η Γραμματεία της παράταξης, αφού ενημερώθηκε ενδελεχώς, υποσχέθηκε ότι θα αναδείξει τα θέματα της περιοχής με θεσμικές παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διότι θεωρεί ότι είναι εντελώς ανεπίτρεπτο μια ολοζώντανη και ακμάζουσα περιοχή της πόλης να αντιμετωπίζει ζητήματα τα οποία σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από την αδιαφορία ή και την αδράνεια των υπευθύνων που καλούνται να τα διαχειριστούν.

Τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία της παράταξης για την ενημέρωση και την επί τόπου επίσκεψη στην περιοχή τους, αλλά και για την πρόθεση της παράταξης να συμβάλλει εποικοδομητικά στην επίλυση των ζητημάτων τα οποία αφορούν την περιοχή τους.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr