stoTapsi

zosimaia vandalismoi 2018Οι εικόνες στο ιστορικό κτίριο της Ζωσιμαίας είναι θλιβερές, όχι μόνο για την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά για ολόκληρη την πόλη των Ιωαννίνων, την πόλη των γραμμάτων. Ο βανδαλισμός που διαπράχθηκε είναι απολύτως καταδικαστέος. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να προάγουν την παιδεία, τον πολιτισμό, τις αξίες της εκπαιδευτικής κοινότητας, ούτε μπορούν να αποτυπώνουν την ποιότητα του δημόσιου σχολείου. Αν προκλήθηκε από μαθητές, θα πρέπει πρώτα να καταδικαστεί από τους ίδιους και τα συλλογικά τους όργανα.
Ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω της επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι σήμερα υπήρξε αρωγός όλων των σχολείων του Δήμου μας και του συνόλου των μαθητών. Προχώρησε σε μία σειρά παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των κτιρίων, για την βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών και των καθηγητών, στήριξε εξωσχολικές πρωτοβουλίες.Δείχνουμε σε καθημερινή βάση το ενδιαφέρον μας με συγκεκριμένα έργα και δράσεις. Κι όλα αυτά σε εποχές δύσκολες όπου οι οικονομικοί πόροι δεν περισσεύουν.
Μετά τον βανδαλισμό, η Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενήργησε άμεσα για την αποκατάσταση και τον ευπρεπισμό του κτιρίου, στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Κι αυτό θα γίνει με χρήματα που δεν περισσεύουν και σίγουρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλες ανάγκες.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των βανδαλισμών των σχολικών κτιρίων.«Η διατήρηση της ποιότητας και της άριστης λειτουργικότητάς τους δεν μπορεί να αποτελεί ζήτημα λήψης και επιβολής μέτρων, παρά ζήτημα σεβασμού. Κι αυτόν τον σεβασμό πρέπει να επιδείξουν, να επιδείξουμε όλοι μας», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βούλα Τσίλη. Με αφορμή τον βανδαλισμό στο κτίριο του Λυκείου της Ζωσιμαίας αλλά κι αυτούς σε δημόσια κτίρια που έγιναν χθες μετά την πορεία για την εργατική πρωτομαγιά ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας τόνισε τα εξής:«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, γίναμε μάρτυρες της ανεξέλεγκτης δράσης των γνωστών - αγνώστων που βανδαλίζουν πλέον συστηματικά, μνημεία και δημόσια κτίρια της πόλης μας.
Η σιωπή και μη καταδίκη τέτοιων βάνδαλων πράξεων από τους πολιτικούς φορείς αλλά και η αδράνεια των αρμόδιων φορέων για την προστασία της δημόσιας περιουσίας δεν είναι λύση. Αντίθετα βλάπτει επικίνδυνα τη δημοκρατία. Για πολλοστή, κι ελπίζω τελευταία φορά, κάνω έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις να σκύψουν με σοβαρότητα πάνω από το θλιβερό αυτό φαινόμενο που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και να αναλάβει επιτελούς ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν».

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version