stoTapsi

A+ A A-
Η «Parcareto» στον τελικό
ParcaretoΣημαντική διάκριση για τους μαθητές του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων στον διαγωνισμό μαθητικής επιχειρηματικότητας, που διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 130 Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα.
Η επιχείρησή τους «Parcareto», με αντικείμενο την γρήγορη, οικολογική και οικονομική στάθμευση στην πόλη μέσω έξυπνης ψηφιακής εφαρμογής, προκρίθηκε στις 10 καλύτερες. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι μαθητές καλούνται να ακολουθήσουν επακριβώς όλα τα στάδια δημιουργίας μιας πραγματικής επιχείρησης (σύλληψη επιχειρηματικής ιδέας, δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου, συγκέντρωση κεφαλαίου, δημιουργία προϊόντος, συμμετοχή σε εμπορική έκθεση για την προώθησή του) ενώ η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δια ζώσης συνεντεύξεις και παρουσίαση της επιχείρησης.
Πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια συλλογική επιτυχία της πόλης καθώς σημαντικότατοι αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών στάθηκαν η κ. Ελένη Βελονάκη, εθελόντρια του ΣΕΝ και στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας (καθοδήγηση και σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου), οι κ.κ. Ιωάννης Φούντος, Πρόεδρος και Παναγιώτης Τσαπάρας, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ανάπτυξη εφαρμογής) και τα ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (διαμόρφωση λογότυπου και εικαστικού επιχείρησης) ενώ χορηγοί είναι οι «Premium Bakery», «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», «ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΑΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.», «ΠΑΣΣΙΑΣ»-τροφοδοσία επαγγελματικής κουζίνας και «ΠΙΝΔΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.».
Ενδεικτικό του κύρους του διαγωνισμού είναι ότι στις μαθητικές εμπορικές εκθέσεις της Αθήνας (The Mall Athens) και της Θεσσαλονίκης (Mediterranean Cosmos) συμμετείχαν ο Υφυπουργός Παιδείας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η ευρωβουλευτής  Μ. Σπυράκη ενώ στον τελικό της 1ης Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα απευθύνει χαιρετισμό η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.
Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Junior Achievement Europe, που θα πραγματοποιηθεί 16-19 Ιουλίου στο Βελιγράδι.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr