stoTapsi

anexartitidimotikiprotoporiaΜε την  τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, άρχισε την τοποθέτησή του ο Πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας  κ. Ν. Γκόντας, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Είναι ελάχιστος φόρος τιμής σ εμάς απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες των Ποντίων που έπεσαν θύματα της Γενοκτονίας, την οποία προκάλεσε ο Κεμάλ Αττατούρκ στον Ποντιακό Ελληνισμό. Μάλιστα η πόλη μας και η Ηπειρος αγκάλιασαν τις χιλιάδες των ξεριζωμένων που γλύτωσαν από την θηριωδία  των Τούρκων του Κεμάλ» τόνισε ο κ. Γκόντας.
Στη συνέχεια αναφερόμενος στην βιαιοπραγία ενάντια στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης  ο κ. Γκόντας καταδίκασε την πράξη των δραστών και κάθε άλλη πράξη βίας που στρέφεται όχι μόνο εναντίον προσώπων αλλά και όταν αυτή πλήττει τους θεσμούς όπως είναι ο χώρος της Αυτοδιοίκησης. «Η εκτροφή του αυγού του φιδιού γεννά ακρότητες και αυτές οι πράξεις είναι καταδικαστέες  από την παράταξη μας υπογράμμισε» ο κ. Γκόντας.
Ο κ. Γκόντας για μια ακόμη φορά επεσήμανε στην Δημοτική Αρχή τον κίνδυνο απένταξης του έργου επέκτασης του Βιολογικού καθαρισμού από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του έργου. «Σας δώσαμε μασημένη τροφή το 2010 και έκτοτε έχουν γίνει πολύ μικρά βήματα υλοποίησης προς στην κατεύθυνση αναβάθμισης του Βιολογικού μας Καθαρισμού. Αυτές οι καθυστερήσεις εγκυμονούν κινδύνους ακόμη και απένταξης» είπε ο κ. Γκόντας.
Μένοντας σε ζητήματα της ΔΕΥΑΙ ο πρώην Δήμαρχος κατήγγειλε την Διοίκησή της επιχείρησης για την τακτική που ακολουθεί στην περίπτωση των 158 αποφάσεων του Δ.Σ που έχουν ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και που η διοίκηση εντελώς παράνομα προσπαθεί να νομιμοποιήσει με μια νέα απόφαση.  «Δεν μπορούν να έχουν αναδρομική ισχύ οι αποφάσεις αυτές και υπάρχει κίνδυνος ανατίναξης της λειτουργίας της ΔΕΥΑΙ. Έπρεπε να ξαναγίνουν νέες συζητήσεις και να παρθούν εκ νέου αποφάσεις και με ισχύ από την ημερομηνία που θα παρθούν για να είναι νόμιμες. Μεταξύ των αποφάσεων που ακυρώθηκαν είναι η έγκριση του προϋπολογισμού 2018 καθώς επίσης και αυτή του προγράμματος έργων, προμηθειών κλπ. Με τέτοια τακτική ούτε προϋπολογισμοί ούτε προμήθειες ούτε άλλες πράξεις νόμιμες μπορούν να γίνουν στην επιχείρηση».
Ένα άλλο ζήτημα που έβαλε προς συζήτηση ο κ. Γκόντας ήταν η κατά 33% αύξηση των τελών στάθμευσης στο πάρκιγκ της Κεντρικής Πλατείας στο οποίο μέτοχος είναι ο Δήμος και ζήτησε να πληροφορήσει το σώμα ο Δήμαρχος αν σε αυτή την  αύξηση υπήρξε η σύμφωνη γνώμη του Δήμου.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version