stoTapsi

trapeza ipirouΠραγματοποιήθηκε στις 5/7/2017 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Du Lac, η προγραμματισμένη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου. Τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κος. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο
Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών, κος. Θωμάς Γιωτίτσας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κος. Ιωάννης Μήτσης, ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ», κος. Ανδρέας Δημητρίου, και πλήθος τοπικών θεσμικών παραγόντων, επιχειρηματιών και συνεταίρων καθώς και στελεχών της Τράπεζας.
Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνου Ζωνίδη, ο οποίος τόνισε ότι Τράπεζα
συμπληρώνει φέτος επιτυχώς 40χρόνια λειτουργίας, όντας η παλαιότερη Συνεταιριστική Τράπεζα στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη σήμερα στην Ηπειρωτική
Ελλάδα, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη 16.000 και πλέον Ηπειρωτών. Ο κος Ζωνίδης ανέφερε ότι μιλώντας πέρυσι, από το ίδιο βήμα, χαρακτήρισε το έτος 2016 ως μία χρονιά εσωστρέφειας προσαρμογής και εσωτερικής αναδιοργάνωσης, αντιστοίχως, χαρακτήρισε το έτος 2017, ως το πρώτο βήμα για την επόμενη ημέρα της Τράπεζας. Κατόπιν, αναφέρθηκε στις δυσκολίες του τραπεζικού συστήματος, οι οποίες ενώ δυσχέραναν σημαντικά τις προσπάθειες της Τράπεζας, δεν στάθηκαν εμπόδιο στην σημαντικότατη βελτίωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερα, έδωσε έμφαση στη σημαντικότατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τονίζοντας συγκεκριμένα, ότι η Τράπεζα Ηπείρου με το κλείσιμο του έτους 2017, διαθέτει έναν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, ο οποίος προσεγγίζει το 15% με ελάχιστο απαιτούμενο το 10,75%, έχοντας παράλληλα σημαντική πλέον ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, ο δείκτης της οποίας έκλεισε στο 100% στο τέλος της χρονιάς με ελάχιστο απαιτούμενο το 80%.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Πρόεδρος κος. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, άφησε ένα αισιόδοξο μήνυμα, λέγοντας πως παρότι η Τράπεζα πέρασε την τελευταία πενταετία κυριολεκτικά μέσα από συμπληγάδες αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα και τις μεγάλες δυσκολίες που της παρουσιάστηκαν με απόλυτη επιτυχία, αυτό το γεγονός οπλίζει τη Διοίκηση με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον.
Το λόγο κατόπιν έλαβε η κ. Μυζήθρα Μαρία, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Τράπεζας, η οποία αφού χαιρέτησε τη Συνέλευση, συνέχισε λέγοντας ότι το έτος 2017, πρώτο έτος εφαρμογής του 5ετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου πάρα τις οποίες καθυστερήσεις χαρακτηρίστηκε από σημαντικές επιτυχίες και προσεγγίσεις στους στόχους του Προϋπολογισμού. Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στα μεγέθη, τονίζοντας ιδιαίτερα την σημαντική βελτίωση του δείκτη χορηγήσεις/καταθέσεις, ο οποίος, όπως επισήμανε είναι από τους καλύτερους στην Τραπεζική αγορά. Στάθηκε επίσης, στην σημαντική αύξηση του Συνεταιριστικού Κεφαλαίου το οποίο αυξήθηκε κατά 68%.
Αναλυτικότερα, η κα. Μυζήθρα τόνισε πως, ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας, ο οποίος στο τέλος του 2017 διαμορφώθηκε στο 14,6% - σημαντικά υψηλότερος από το εποπτικό όριο – και σήμερα έχει ήδη φθάσει στο 16,5%, κατατάσσοντας την Τράπεζα Ηπείρου σε μία από τις υψηλότερες θέσεις του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.
Κλείνοντας την ομιλία της, η κα. Μυζήθρα, τόνισε ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, με τη συμπαράσταση όλων, τη στήριξη του στρατηγικού Επενδυτή της
Τράπεζας ΤΑΕ-ΕΑΠΑΕ, τη συνετή Διοίκηση και την ενεργητική συμμετοχή του συνόλου του Προσωπικού, κτίζει σταθερά θεμέλια και αποκτά όλα εκείνα τα στοιχεία που της επιτρέπουν να ατενίζει το αύριο με αισιοδοξία.
Ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος κ. Τσουκανέλης Βασίλης αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στις προηγούμενες αυξήσεις κεφαλαίου μέχρι και το 2015
αναφέρθηκε στο θέμα της εντυπωσιακής ενίσχυσης των κεφαλαίων της τράπεζας Ηπείρου και εισηγήθηκε την εξουσιοδότηση του ΔΣ για τον καθορισμό προνομιακής τιμής διάθεσης της συν μερίδας μεταξύ του ορίου των 0,57€ και 0,67 € με σκοπό την επίτευξη του αρχικού στόχου συγκέντρωσης των 12,εκτ € που όπως δήλωσε είναι απολυτά εφικτός.
Τόνισε την πολύ μεγάλη ανταπόκριση των ηπειρωτών στην πρωτοβουλία του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ να εισφέρει επιπλέον 5 εκατ. € στο συνεταιριστικό κεφάλαιο ,ενώ σημείωσε ότι ήδη τα εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας έχουν αυξηθεί με περισσότερα από 9 εκατ. € ξεπερνώντας τα 21,3 εκ € ποσό που υπερβαίνει κατά 18,3 % τα ελάχιστα απαιτούμενα για την λήψη της πανελλαδικής άδειας λειτουργίας.
Κάλεσε δε όλους τους ηπειρώτες να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ στη ώστε αφενός να επωφεληθούν από τα καλυτέρα επιτόκια της αγοράς αλλά και να ενισχύσουν περαιτέρω τη ρευστότητα της τράπεζας συμβάλλοντας έτσι στη αύξηση της δυνατότητας της για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών με την αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει.
Ο κ Χρήστος Παπαδόγιαννης, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και Προέδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή, ο βασικός μέτοχος οριοθέτησε την κύρια στόχευση της Τράπεζας στη μετεξέλιξή της, σε ένα σύγχρονο πιστωτικό ίδρυμα που θα στηρίζει ενεργά την τοπική, και όχι μόνο αυτή, οικονομία και επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα καλείται να βρει δημιουργικές λύσεις στα προβλήματα της αγοράς, τόνισε, ανεξάρτητα εάν η οικονομία μας βρίσκεται σε ύφεση ή ανάπτυξη.
Συνεχίζοντας την ομιλία του, στάθηκε στο γεγονός ότι η Τράπεζα Ηπείρου πρέπει επιτακτικά να συνεχίσει την ενίσχυση του συνεταιριστικού κεφαλαίου μέχρι την επίτευξη του στόχου. Ο κος Παπαδόγιαννης αναφέρθηκε και στους επιμέρους στόχους του επιχειρηματικού σχεδίου, δίνοντας έμφαση στην λήψη Πανελλαδικής άδειας λειτουργίας. Συνεχίζοντας, κάλεσε τους συμμετέχοντες να ενισχύσουν την προσπάθεια ολοκλήρωσης του στόχου με τη συμμετοχή τους, προκειμένου να εφαρμοστεί το αναπτυξιακό σχέδιο της Τράπεζας, τη στιγμή μάλιστα που έχει καλυφθεί σχεδόν το 80% του απαιτούμενου κεφαλαίου, και ο στρατηγικός επενδυτής έχει υλοποιήσει την υπόσχεση του για καταβολή των 5 εκατ.€ αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής του στο 46%.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κος. Παπαδόγιαννης, αναφέρθηκε στον στρατηγικό εταίρο, το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, λέγοντας πως αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την υλοποίηση του κοινού οράματος, που είναι η δημιουργία μιας υγιούς και ισχυρής ελληνικής συνεταιριστικής τράπεζας, ενώ ταυτόχρονα είναι και ο εγγυητής για την επιτάχυνση των απαιτούμενων αλλαγών, που αποτελούν προϋπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση του κοινού μας οράματος.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version