stoTapsi

A+ A A-
godas1Ανησυχία για την πορεία του έργου επέκτασης – αναβάθμισης του Βιολογικού καθαρισμού εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Γκόντας. Τόνισε μεταξύ άλλων. «Το έργο αυτό παραδόθηκε ώριμο από την περίοδο της δικής μας διοίκησης του Δήμου, ήδη από το 2010 με προϋπολογισμό 48.000.000 ευρώ.
Τμήμα του έργου δημοπρατήθηκε επί δημαρχίας Φίλιππα Φίλιου, ωστόσο ακυρώθηκε μία φορά λόγω κακής σύνθεσης της επιτροπής διαγωνισμού, στη συνέχεια δε απεντάχθηκε.
Δυστυχώς, για δεύτερη φορά σταμάτησε, λόγω κακής βαθμολόγησης, με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.
Δυστυχώς όταν η παράταξή μας επισήμανε ότι η δημοπρασία θα ακυρωθεί, λόγω κακής βαθμολόγησης, ήταν ωσάν να απευθυνόμαστε σε «ώτα μη ακουώντων».
Ήδη οκτώ χρόνια μετά την ωρίμανση του έργου είμαστε πάλι στην αρχή, με κίνδυνο απένταξης του δημοπρατηθέντος έργου των 16.000.000 ευρώ και εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες την επόμενη χρονιά, το έργο απεντάσεται».
Στην ίδια συνεδρίαση της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου, για Τρίτη φορά οι φοιτητές του πανεπιστημίου επανήλθαν με το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, για την κάλυψη μέρους των εξόδων στην εξασφάλιση στέγης.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση της οικονομικής ενίσχυσης άμεσα και χωρίς χρονοτριβή. Είναι ένα δίκαιο αίτημα και πρέπει να ικανοποιηθεί, έτσι ώστε κανένας φοιτητής να μη ταλαιπωρείται και προτείνω την ενίσχυση κατά 150-200 ευρώ ανά φοιτητή για να λυθεί το οξυμένο πρόβλημα της στέγασης, αφού οι φοιτητικές εστίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των 195 φοιτητών που μένουν σήμερα χωρίς στέγη. Επίσης ο δήμος θα πρέπει να ικανοποιήσει το αίτημα για μείωση η απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βλέπουμε τους φοιτητές σαν πελάτες, αλλά σαν τους αυριανούς επιστήμονες που ευτυχίσαμε να τους έχουμε στην πόλη μας. Επίσης ο Δήμος μας θα πρέπει να απαιτήσει από το Αστικό ΚΤΕΛ της πόλης να ικανοποιήσει το αίτημα των φοιτητών αύξησης των δρομολογίων προς το πανεπιστήμιο, στα πλαίσια της ήδη χρηματοδότησής του από τα ταμεία του Δήμου» κατέληξε ο κ. Γκόντας.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr