stoTapsi

AFISA paguristas xmas 2018Μια δράση στο πνεύμα των εορτών διοργανώνει η ανοικτή εθελοντική ομάδα Paguristas το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία, με στόχο να προσθέσει μία νότα χαράς στην εορταστική ατμόσφαιρα, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στην ανάγκη στήριξης φορέων και συλλόγων, που προσφέρουν κοινωνικό έργο.
Η κύρια δράση αφορά τον στολισμό μικρών χριστουγεννιάτικων δέντρων, τα οποία θα αναλάβουν να γεμίσουν με όμορφα στολίδια μέλη των Paguristas, έχοντας τη βοήθεια του Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Κυψέλη, της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου, της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, του Συλλόγου Θαλασσαιμίας, του Συνδέσμου Τυφλών, του Πύρρου ΑΜΕΑ Ιωαννίνων, τηςΣτέγης Αυτιστικών «Έλενη Γύρα» και της Μέριμνας, αλλά και όλων όσοι θέλουν να συμμετέχουν.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία της μουσικής σχολής ArsNova με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και οι Χαρά και Όλγα Σκαρλατου με το «Μια χαρά και έναν καιρό», που θα αναλάβουν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά με ταχυδακτυλουργικά κόλπα και θα τα βάψουν με χριστουγεννιάτικα σχέδια, ενώ η Επαγγελματική Σχολή Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ θα προσφέρει μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
«Σας καλούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου, τονίζοντας τη σημασία και την αξία του εθελοντισμού στην κοινωνία μας. Φορείς και σύλλογοι ενώνουν δυνάμεις με τους Paguristas, με στόχο, για ακόμη μια φορά, να σταλεί μήνυμα για την ανάγκη ενεργοποίησης πολιτών, αρχών και φορέων για περισσότερη αλληλεγγύη, συνεργασία και δράση», τόνισε το μέλος των Paguristas Δάφνη Πουρναρά, ενώ η Ανθή Λιάγκου ευχαρίστησε τονδήμο Ιωαννιτών για την παραχώρηση του χώρου και δέντρων, το GardenMall που επίσης πρόσφερε δέντρα και ανέλαβε τη μεταφορά τους στην πλατεία, τα Ecobags για τη διάθεση των στολιδιών, τα φροντιστήρια «Ευρωγνώση» για την παραχώρηση εδράνων και καθισμάτων, καθώς και όλους όσοι συμμετέχουν στην εκδήλωση.
«Οι χορηγοί υλικών και υπηρεσιών είναι πάντα πολύτιμοι συνεργάτες στο εθελοντικό μας έργο, καθώς είναι γνωστό ότι οι Paguristas δεν έχουμε ταμείο, δε δεχόμαστε και δε διαχειριζόμαστε χρήματα», πρόσθεσε από την πλευρά της η ΆννυΝτίνου, η οποία απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής για να σταλεί ένα μήνυμα γιορτινό κι εθελοντικό, μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης. Η ευχή, ο στόχος και η προσπάθεια είναι να μην ενδιαφερόμαστε για τον συνάνθρωπο και τα κοινά μόνο κατά τις εορτές, αλλά ολόκληρο τον χρόνο, κάθε ημέρα. Η αλληλεγγύη δεν είναι πράξη στιγμής, αλλά στάση ζωής», κατέληξε.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version