stoTapsi

A+ A A-
Δηλώσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη για την οδό Νιάρχου
Rizopopoulos 2Με αφορμή την απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη που ουσιαστικά ακυρώνει το προγραμματισμένο έργο ανακατασκευής της οδού Νιάρχου από την Περιφέρεια Ηπείρου, ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου και υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε:
«Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, η έννοια της Περιφερειακότητας περικλείει - ως βασικά της συστατικά - τη συλλογικότητα και τη σύγκλιση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η περίπτωση της οδού Νιάρχου αποτελεί την επιτομή των ακριβώς αντίθετων εννοιών. Και ειδικότερα της αδυναμίας οργανισμών και φορέων οι οποίοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν καθώς έχουν εμποτιστεί από την άκρως καταστροφική λογική του «ενός ανδρός αρχή» που έχει επιβάλει τα τελευταία 20 χρόνια στην Ήπειρο ο απερχόμενος Περιφερειάρχης.
Γι αυτό, στη χθεσινή μας συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννιτών, ανακοινώσαμε την ανάγκη δημιουργίας επιτροπών παρακολούθησης έργων με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων και την παρουσία των φορέων, κυρίως ως μια αρχή για να αλλάξει η νοοτροπία μας και να αρχίσουμε να συνεννοούμαστε. Για να κατανοεί ο καθένας τις ανάγκες και του άλλου, για να βρίσκουμε κοινά αποδεκτές λύσεις και να τις μετουσιώνουμε σε πράξεις και έργα με γνώμονα το κοινό καλό.
Και στην περίπτωση της Νιάρχου, γιατί έχουν όλοι δίκαιο, η λύση υπάρχει. Σίγουρα χρειάζεται ο δρόμος, αλλά σίγουρα επίσης υπάρχει λύση για να εξυπηρετηθούν και οι πολίτες και οι επιχειρηματίες της περιοχής.
Η Ήπειρος πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει.»
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr