stoTapsi

rizopoulos mitsis 1Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συνεχίζει τις επαφές του με τους φορείς της Ηπείρου. Την παρασκευή το πρωί, με αντιπροσωπεία της παράταξης, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και συναντήθηκε με τον πρόεδρό του κ. Ιωάννη Μήτση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων και στόχων. Έγινε διεξοδική συζήτηση για όλα τα ζητήματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας και συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί σύντομα για ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση.
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Ιωάννης Μήτσης

«Να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Η επιχειρηματικότητα του νομού μας είχε μια πολύ καλή, δυνατή και ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Ριζόπουλο. Εθίγησαν πάρα πολλά θέματα, τόσο γενικής επιχειρηματικότητας που αφορά όλη την Ελλάδα όσο και της τοπικής, δίνοντας έμφαση στα πλεονεκτήματα που έχουμε ως περιοχή. Ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το νομό μας και την Ήπειρο γενικότερα κάτι περισσότερο απ’ ότι είναι σήμερα.
Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που μπορεί να υπάρξει άμεση συνεργασία Περιφέρειας, Επιμελητηρίων και όλων των φορέων για το κοινό καλό των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Μ’ αυτά τα λόγια σας εύχομαι καλή επιτυχία.»

Σπύρος Ριζόπουλος
«Πρόεδρε ευχαριστώ πάρα πολύ που μας δεχθήκατε. Επειδή η συζήτηση ήταν τόσο ουσιαστική ζήτησα να κάνουμε και άλλες. Δεσμεύτηκα ότι για μένα αυτό που επιβάλλει ο νόμος, το ρόλο του θεσμικού εταίρου, όχι απλώς θα το εφαρμόσουμε αλλά θα αποκαταστήσουμε πλήρως την έννοια των θεσμικών εταίρων και θα συλλειτουργήσω με όλους. Θα φροντίσω, δε, να συνυπάρχουμε γεωγραφικά στον ίδιο χώρο για να έχετε άμεση σχέση με τη συνδιαμόρφωση των αποφάσεων.
Ανέλυσα το όραμά μου για το φυσικό αέριο, για το λιμάνι, για το αεροδρόμιο για την άρση της απομόνωσης σημαντικών περιοχών, όπως η Κόνιτσα, που μπορούν να μας δώσουν πλεονεκτήματα.
Ανέλυσα την έννοια της Περιφερειακότητας. Και το πιο σημαντικό που εξήγησα είναι το ότι όταν αποφασίζουν άνθρωποι και φορείς να δουλέψουν μαζί κάποιοι είναι ένα βήμα μπροστά. Η Ήπειρος έχασε 20 χρόνια. Όταν λοιπόν βρίσκεται κάποιος στο άνδρο της επιχειρηματικότητας και υπάρχουν προτάσεις οι οποίες έχουν δρομολογηθεί, οι οποίες είναι στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση και λογική με τις δικές μας προγραμματικές θέσεις, είναι πιο γρήγορο και άμεσο να επιδοτηθούν αυτές από το καθόμαστε εμείς να σχεδιάζουμε από την αρχή με τον εγωισμό του ποιος το ξεκίνησε και ποιος το τελείωσε.
Πρόεδρε θα έχετε την αμέριστη εμπιστοσύνη μου. Πιστεύω ότι η διατήρηση της επιχειρηματικότητας είναι εθνικό κεφάλαιο. Ο στόχος της Περιφέρειας πρέπει να είναι να μην κλείνει καμία επιχείρηση. Να ανθούν όλες για να μπορέσει να επανέλθει το χαμόγελό μας.
Εκεί λοιπόν πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη εξωστρέφεια για την οποία φιλοδοξώ.
Θέλω τη βοήθεια και τη στήριξή σας, αλλά πρέπει και εσείς να δεσμευθείτε ότι σε αυτό το μεγάλο όραμα της εξωστρέφειας και της εισόδου κόσμου που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ήπειρο, με βάση το πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε, θα πρέπει να είναι έτοιμες και οι νοοτροπίες μας.»

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version