stoTapsi

Απάντηση της δημοτικής αρχής στον κ. Ελισάφ
Mpegas 3Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα. Νέα Εποχή» δημοσίευσε μια ακόμα ανακοίνωση στρεφόμενος κατά της Δημοτικής Αρχής χωρίς πραγματικά να γνωρίζει την ουσία του θέματος.
Ουδεμία έκπληξη μας προκαλεί.
Αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αγωνία του να υπάρξει στο δημόσιο χώρο και να βρει ακροατήριο.
Επειδή όμως προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα, εκ του μη όντως, κι επειδή πρέπει να γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού που φιλοδοξεί να υπηρετήσει, νοιώθω υποχρεωμένος να απαντήσω.
Ο εξαίρετος γλύπτης, κ. Θεόδωρος Παπαγιάννης, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέλαβε, και με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε αφιλοκερδώς, το έργο της δημιουργίας μιας προτομής του Γεωργίου Μυλωνά.
Τον ευχαρίστησα γι’ αυτό δημόσια.
Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα (ο επικεφαλής της «Γιάννενα. Νέα Εποχή» πιθανά δεν γνωρίζει το χρόνο και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την πληρωμή από έναν δημόσιο φορέα) οι συνεργάτες του κ. Παπαγιάννη θα εξοφληθούν για την εργασία τους.
Όπως δημοσίως τοποθετήθηκα, ουδείς προμηθευτής – συνεργάτης του Δήμου θα μείνει απλήρωτος για τη δουλειά του επί της δικής μου θητείας, γεγονός πρωτόγνωρο για ένα Δήμο που στο παρελθόν χρωστούσε πολλά σε πολλούς και για πολύ καιρό.
Τα Γιάννενα άλλωστε δεν αναδείχτηκαν, τυχαία, πρώτος Δήμος στη χώρα από την Ανεξάρτητη Επιστημονική Επιτροπή του ΚΕΦιΜ σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαφάνειας, λογοδοσίας και παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.
Ο κ. Παπαγιάννης δικαιούται να έχει την άποψή του και να θεωρεί μεγάλο το χρονικό διάστημα των έξι μηνών.
Ουδέποτε τον προσέβαλα προσωπικά, αρνήθηκα απλά να αντιπαρατεθώ μαζί του δημόσια για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, αδικούσε την σπουδαιότητα της εκδήλωσης και της ανάρτησής μου σε σχέση με αυτή.
Ο κ. Ελισάφ, μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας των Ιωαννίνων και υποψήφιος Δήμαρχος, αξιολόγησε ως μείζον τον διάλογο που διημείφθη στην σελίδα μου στο Facebook, και εξέδωσε ανακοίνωση.
Προφανώς όμως τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ανθρώπου που ίδρυσε το Πανεπιστήμιο στα Γιάννενα κι άλλαξε την πορεία του τόπου δεν ήταν μείζονα για τον ίδιο, καθώς όχι μόνο δεν έδωσε το παρών, αλλά ούτε φρόντισε να αρθρώσει δυο κουβέντες.
Αν αυτό δεν είναι προσβολή στην ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της πόλης, τότε τι είναι;

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version