stoTapsi

A+ A A-
Mpegas υποψήφιοι 2019«Απόψε ήρθαμε για να γιορτάσουμε. Φανερώνουμε τους πρώτους σε ένα σαρωτικό ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής! Μια πανίσχυρη και πανέτοιμη ομάδα παλαιών και νέων στελεχών, έτοιμη να πάει στην κάλπη - ακόμη κι αν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη Κυριακή - και να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της κοινωνίας». Ήταν η χαρακτηριστική έκφραση του Δημάρχου Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιου, Θωμά Μπέγκα, στην αποψινή εκδήλωση όπου, σε κλίμα γιορτής, η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» και πλήθος Γιαννιωτών, «υποδέχθηκαν» τους πρώτους υποψήφιους της παράταξης στη Δημοτική και Τοπική Κοινότητα Ιωαννίνων.
Γιατί, όπως είπε ο Δήμαρχος, «αυτή είναι η μοίρα των μεγάλων παρατάξεων: να ανανεώνονται, να δυναμώνουν, να συνεχίζουν και να νικούν για το καλό της κοινωνίας». Πρόσθεσε, δε, πως θα ακολουθήσουν σταδιακά οι επόμενες αναγγελίες υποψηφίων στις Δημοτικές Ενότητες, αλλά και στα Γιάννενα.

Ο Θωμάς Μπέγκας, οι εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης και οι νέοι υποψήφιοι, όπως και ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά μέσα και έξω την αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής» έστειλαν το μήνυμα της νέας μεγάλης νίκης στις αυτοδιοικητικές εκογές του Μαΐου. « Ποιός δεν το βλέπει; Ποιός δεν το συζητά. Όλοι το ίδιο λένε. Ότι εσείς που υπηρετήσατε, οι νέοι που θα υπηρετήσουν και εγώ ως Δήμαρχος Ιωαννίνων, αξίζουμε μια νέα ισχυρή εντολή συνέχειας του έργου και της αλήθειας που άλλαξαν και αλλάζουν τα Γιάννενα», τόνισε ο Δήμαρχος.

Μέσα σε λίγες φράσεις ο Θωμάς Μπέγκας έδωσε τα χαρακτηριστικά της πορείας προς τις εκλογές, αλλά και την ταυτότητα της παράταξης του, λέγοντας: «Για τη μεγάλη μας παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα», οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και η πορεία προς αυτές, είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας. Αυτή είναι η μοίρα μας! Να γινόμαστε ολοένα περισσότεροι. Να γινόμαστε ολοένα καλύτεροι!
Να μένουμε, πεισματικά, ανεξάρτητοι, έτσι ώστε το βράδυ των εκλογών, να πανηγυρίζει η κοινωνία και όχι κάποιο κόμμα. Όλοι ψηφίζουμε κάποιο κόμμα. Όλοι έχουμε ιδεολογία. Αλλά στο Δήμο, είμαστε ένα. Ενωμένοι. Πιστοί. Αφοσιωμένοι.
Στις Δημοτικές εκλογές, το κόμμα μας είναι τα Γιάννενα, η Ανατολή, η Πεδινή, η Παμβώτιδα, το Πέραμα, το Νησί! Ο μεγάλος και περήφανος Δήμος Ιωαννιτών! Αυτοί ήμασταν, αυτοί είμαστε, αυτοί θα μείνουμε!
Γιαννιώτες πάνω απ’ όλα! Το όνομά μας είναι η Τιμή μας και ο Δήμος μας είναι η ζωή μας!»

Ο Δήμαρχος εμφανίστηκε βέβαιος πως στις εκλογές του Μαΐου η γιαννιώτικη κοινωνία θα δώσει νέα ισχυρή εντολή στην «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ». «Με το σπαθί μας κερδίσαμε το 2014. Με την αλήθεια του έργου μας και με το χέρι στην καρδιά, θα κερδίσουμε και το 2019», όπως είπε, υπογραμμίζοντας πως το ισχυρό ατού είναι το μεγάλο έργο που έγινε και μάλιστα κυρίως με πόρους του Δήμου Ιωαννιτών.
Τον αναλυτικό απολογισμό αυτού του έργου θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν όλοι στον ιστότοπο της παράταξης www.neagiannena.gr που είναι «στον αέρα» από σήμερα το βράδυ.

Ο Θωμάς Μπέγκας αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε «αρχικά τα πρώτα χρόνια για να σταθεί όρθιος ο Δήμος μας και στη συνέχεια για να μετατρέψουμε τα Γιάννενα σε μια σύγχρονη εξωστρεφή Ευρωπαϊκή Μητρόπολη».

Όπως είπε σε πείσμα των δύσκολων καιρών και της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε η χώρα, με σκληρή δουλειά, νοικοκύρεμα και συλλογική συνεχή προσπάθεια:
• κρατήσαμε το Δήμο μας όρθιο εξαφανίζοντας τη σπατάλη και αποπληρώνοντας 20 εκατομμύρια δανεικά από το παρελθόν
• αυξήσαμε τους δικούς μας πόρους και μπορούμε να χρηματοδοτούμε ένα μεγάλο τεχνικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών μας. Ένα έργο που εξελίσσεται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες έχοντας τις περισσότερες δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων από κάθε άλλον Δήμο πανελλαδικά
• υλοποιήσαμε ένα τεράστιο κοινωνικό έργο στηρίζοντας τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες
• διασφαλίσαμε πάνω από 100 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους κι είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις με αναπτυξιακή διάσταση που θα μας οδηγήσουν στα Νέα Γιάννενα, την πόλη και το Δήμο των ονείρων μας.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος αναφέρθηκε στο νέο εκλογικό σύστημα-αυτό της απλής αναλογικής- με το οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, υπογραμμίζοντας πως πολλοί αιφνιδιάστηκαν, όχι όμως ο ίδιος και η παράταξη του. Κι αυτό γιατί όταν σε όλη την Ελλάδα ψάχνουν τρόπο να συνεννοηθούν, «εμείς είμαστε έτοιμοι. Γιατί εμείς δεν χωρίζουμε τους ανθρώπους. Τους ενώνουμε. Γιατί εμείς δεν πνίγουμε φωνές. Τις δυναμώνουμε. Εμείς - και έχει σημασία να το λέμε τώρα που η νίκη μας είναι βέβαιο πως θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά- ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ. Εμείς έχουμε μονάχα συμπολίτες με άλλη άποψη. Θα μιλήσουμε, θα αντιπαρατεθούμε, αλλά στο τέλος έχουμε χρέος να συνεννοηθούμε. Γιατί πάνω από όλες και όλους στέκουν τα Γιάννενα».

Προέτρεψε δε τους υποψήφιους της παράταξης του να μην το ξεχνάνε ούτε στιγμή σε όλο τον προεκλογικό αγώνα πως «πάνω απ’ όλα είναι ο μεγάλος μας Δήμος, είναι τα Νέα Γιάννενα» και πως «από ανθρώπους εκλεγόμαστε και τους ανθρώπους υπηρετούμε. Καθενός και καθεμιάς το πρόβλημα, είναι πρόβλημα όλων μας. Κάθε δρόμος και κάθε γειτονιά, είναι ο δικός μας δρόμος και η δική μας γειτονιά».

Στη συνέχεια ο Θωμάς Μπέγκας κάλεσε στο πλευρό του όλους τους εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους, «τους μαχητές που έκαναν την ψήφο των Δημοτών δύναμη αλλαγής» και υποδέχθηκαν μαζί τους νέους υποψήφιους της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ».

Οι νέοι υποψήφιοι είναι:

1. ΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Σπούδασε Νομική και Φιλοσοφία . Ασκεί δικηγορία στην πόλη των Ιωαννίνων από το 2011 με ειδίκευση στο δημόσιο και εταιρικό δίκαιο και είναι υποψήφια διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Υπήρξε Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες τουρισμού, πολιτισμού και παιδείας, καθώς και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Ζαγορίου. Μετέχει ενεργά στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της πόλης μας. Νομική Σύμβουλος του Zagori Mountain Running και διάφορα κληροδοτήματα.
2. ΑΛΑΝΤΑΣΙ ΕΣΣΑΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Γεννήθηκε στη Γάζα της Παλαιστίνης κι έκανε τα Γιάννενα δεύτερη πατρίδα του από τότε που ήρθε εδώ για να σπουδάσει νοσηλευτική στο ΤΕΙ Ηπείρου. Εργάζεται στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και είναι Πρόεδρος στο Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου
3. ΒΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΙΠΠΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Είναι ο Βενιαμίν των υποψηφίων μας. Είναι 20 χρόνων και πρέπει να σας πω ότι γνωριστήκαμε συνομιλώντας αρχικά στο facebook πριν από τρία χρόνια. Ήταν τότε ακόμη μαθητής, μου έκανε εντύπωση η ωριμότητα του και γίναμε εκτός από διαδικτυακοί και πραγματικοί φίλοι. Σήμερα σπουδάζει σε ιδιωτική σχολή, μαγειρική, ζαχαροπλαστική και αρτοποιία και είναι κάτοχος βρετανικής πιστοποίησης με ειδίκευση στο marketing
4. ΓΗΤΑΣ ΜΙΛΤΟΣ
Είναι δημοσιογράφος και ποιητής με διακρίσεις σε πανελλήνιους και διεθνής λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Εργάζεται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και σε εφημερίδες τόσο σε τοπική όσο και σε εθνική εμβέλεια. Είναι μέλος της Εταιρίας Συγγραφέων Ηπείρου, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικάς.
5. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Εργάζεται στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (Γραφείο Μισθοδοσίας). Είναι Γενικός Σύμβουλος ομοσπονδίας Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. Έχει διατελέσει Γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης και μέλος Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ και τώρα μέλος της Ν.Ε. του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΚΙΝ.ΑΛ.)
6. ΓΟΡΓΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Είναι ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων από το 2014 και πλέον κατέρχεται υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Είναι εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στο Εμπορικό Τμήμα από το 2017. Ηλεκτρονικός στο επάγγελμα
7. ΔΡΟΣΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζεται ως υπεύθυνος πωλήσεων σε γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών. Μέλος του συλλόγου γονέων του 8ου δημοτικού σχολείου
8. ΔΗΜΟΛΕΝΗ ΚΙΚΗ
Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε δύο μεταπτυχιακά στο ίδιο πανεπιστήμιο. Βρίσκεται σχεδόν είκοσι χρόνια στο φροντιστηριακό χώρο της πόλης μας ως καθηγήτρια φιλολογικών μαθημάτων και ιδιοκτήτρια φροντιστηρίων. Είναι συγγραφέας, Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του 12ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων (στην Ακαδημία) και Ειδικός Γραμματέας στην αδελφότητα Μιχαλιτσίου.
9. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου
10. ΖΟΥΜΠΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Εργάζεται στο Ογκολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και είναι Διδάκτωρ Νοσηλευτικής. Είναι επίσης προπονητής μπάσκετ. Διετέλεσε Δημοτικός και Περιφερειακός Σύμβουλος, Πρόεδρος των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος της ΔΥΠΕ Ηπείρου. Είναι Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
11. ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ελεύθερος επαγγελματίας, απόφοιτος κλάδου κοινωνικής πρόνοιας. Μέλος αθλητικής ομάδας ΑΣΕΑ.
12. ΚΟΛΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται ως μεταφραστής και επίσημος διερμηνέας. Κατάγεται από τη Βόρεια Ήπειρο
13. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΣΟΣ
Είναι δάσκαλος. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρυσούλας, ενώ διετέλεσε Σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Ελληνικού
14. ΜΑΡΚΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ
ΜΑΡΚΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ ιατρός Επιμελήτρια Α Νευρολογίας της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής και Διδάκτορας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εθελοντική δράση ως ιατρός στην ΕΛΕΠΑΠ
15. ΜΑΣΤΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τελείωσε το Πολιτικό της Νομικής Αθηνών αλλά τον κέρδισε ο κλάδος των ασφαλειών. Είναι γενικός διευθυντής της εταιρίας «Ασφαλιστικά γραφεία Μάστακα». Ιδρυτής του συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών του νομού Ιωαννίνων στον οποίο έχει διατελέσει πρόεδρος για επτά χρόνια. Ασχολείται ενεργά με τα διοικητικά του γιαννιώτικου μπάσκετ και συγκεκριμένα με τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC, τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της πόλης. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας του Zagori Mountain Running
16. ΜΠΟΥΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
Εργάζεται ως ιδιώτης Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός έχοντας εκπονήσει πλήθος μελετών για έργα υποδομής και ανάπτυξης. Στη διάρκεια της ενασχόλησης του με τα κοινά και την πολιτική, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι και Εκπρόσωπος Τύπου της Νομαρχιακής Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ.
17. ΝΟΥΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Είναι γιατρός Χειρούργος Διευθυντής ΕΣΥ, στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας. Είναι εκλεγμένο μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, μέλος διαφόρων Ιατρικών Εταιρειών καθώς και του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (παράρτημα Ιωαννίνων).
18. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑΠΟΛΕΩΝ
Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον τομέα της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης. Εργάζεται ως επιστημονικός υπεύθυνος της Κοιν.Σ.Επ. - Ζωή Χωρίς Καπνό, η οποία δραστηριοποιείται στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της εξάρτησης από προϊόντα καπνού.
19. ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δραστηριοποιείται στον τομέα των επιχειρήσεων στα Γιάννενα εδώ και 20 χρόνια και σήμερα διατηρεί εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον τομέα της υγείας.
20. ΠΑΛΑΣΚΑ ΜΑΡΚΕΛΑ
Εργάζεται στην γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη
21. ΣΙΜΟΥ –ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΕΥΗ
Από το 2014 εκλεγμένη σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων και πλέον κατέρχεται στις εκλογές στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο. Από τον Μάιο του 2015 είναι Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών. Είναι καθηγήτρια Ισπανικής Φιλολογίας.
22. ΣΙΝΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Είναι Δάσκαλος, Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ και Αναπληρωτής Αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας
Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του πρώην Δήμου Μπιζανίου
23. ΣΙΟΝΤΗ ΕΛΕΝΑ
Η Ελένη Σιόντη είναι αρχιτέκτονας μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βαρκελώνη στην αρχιτεκτονική τοπίου και τον αστικό σχεδιασμό. Έχει λάβει μέρος με έργα της στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε πολλές συμμετοχικές διαδικασίες και αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Στην πόλη μας, εκτός άλλων, έχει συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την ενοποίηση των υπαίθριων χώρων και στον διαγωνισμό για την ανάπλαση της πλατείας Πύρρου, όπου διακρίθηκε με το 2ο βραβείο.
24. ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΠΟΠΗ
Εργάζεται στο χώρο των πωλήσεων και είναι ραδιοφωνική παραγωγός. Είναι Πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας γυναικών Χ.Ε.Ν Ιωαννίνων που δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν τη γυναίκα το παιδί και τις ευπαθείς ομάδες
25. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΙΜΩΝΑΣ
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με κατεύθυνση στις Επιστήμες Περιβάλλοντος. Εργάζεται στη ΔΕΗ κι έχει έντονη συνδικαλιστική δράση. Είναι Αντιπρόσωπος στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την οποία εκπροσωπεί σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.
26. ΤΣΙΓΚΙΣΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Διετέλεσε πρόεδρος στο 5ο Συνοικιακό Συμβούλιο και Σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Ιωαννίνων
27. ΦΡΟΥΝΤΖΟΥ ΔΩΡΑ
Είναι Αστυνομικός και υπηρετεί 28 χρόνια το σώμα πάντα σε μάχιμες υπηρεσίες
28. ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Είναι μουσικός. Ρομά.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr