stoTapsi

Dimitriou HgoumenitsaΣτην πόλη της Ηγουμενίτσας την Τετάρτη το απόγευμα, η παράταξη "ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ" και ο επικεφαλής της Δημήτρης Δημητρίου, πραγματοποίησαν ανοιχτή συγκέντρωσηαπευθυνόμενοι στον κόσμο της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Ο κ. Δημητρίου μαζί με πολλά στελέχη της παράταξης συνομίλησε με μέλη από όλο τον Νομό Θεσπρωτίας (Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά, Φιλιάτες κ.α.) που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως θερμό με τον Υπ. Περιφερειάρχη να ανταλλάσσει απόψεις και γνώμες με όλο τον κόσμο.
Μεταξύ των άλλων, ο κ. Δημητρίου τόνισε την αναγκαιότητα για αξιοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας όχι μόνο ως εμπορικού κόμβου αλλά ως λιμένα υποστήριξης και άλλων δραστηριοτήτων (κρουαζιέρες κτλ.) λαμβάνοντας υπόψη την κομβική θέση της Ηγουμενίτσας και δήλωσε «Η Ηγουμενίτσα και γενικότερα ο Νομός Θεσπρωτίας είναι σε θέση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια και να αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων της Ηπείρου. Αποτελεί το πλησιέστερο αστικό κέντρο της Ηπείρου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα και την Ευρώπη. Όπως αντιλαμβάνεστε ο ρόλος αυτός φέρνει την Θεσπρωτία στο επίκεντρο, όσον αφορά τις δυνατότητες ανάπτυξης σε εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο». Επίσης Ο κ. Δημητρίου επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της ανάπτυξης των ιχθυοκαλλιεργειών στην λωρίδα της Σαγιάδας και τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών πόρων της περιοχής.
Σχετικά με το Βόρειο Παράκτιο Μέτωπο (Πάργα – Σύβοτα – Πλαταριά) ο κ. Δημητρίου δήλωσε: «Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί αδιαμφισβήτητα την πιο δυναμική τουριστική περιοχή της Ηπείρου και οφείλουμε να την ενισχύσουμε μεταφέροντας τον τουρισμό και στην ενδοχώρα»
Όσον αφορά την Παραμυθιά και τους Φιλιάτες ο κ. Δημητρίου δήλωσε «Η αγαπημένη Παραμυθιά και οι Φιλιάτες αποτελούν παραδοσιακά κέντρα πολιτισμού και εμπορίου για τον Νομό της Θεσπρωτίας. Με τεράστια επιρροή στο παρελθόν οφείλουμε να οδηγήσουμε τις εν λόγω περιοχές ξανά στην πρότερη κατάσταση καθώς συγκεντρώνουνπλαίτους σημαντικές περιοχές όπως το Γαρδίκι ο Αχέροντας, το Σούλι κ.α.»
Τέλος ο κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε όλους για την σημερινή σας παρουσία εδώ. Σήμερα συναντήσαμε πολλούς φίλους και κάναμε πολλούς νέους. Ευχαριστώ και εγώ προσωπικά για την ανταπόκριση όλων σας στο κάλεσμα μας και δημευόμαστε για την Αλλαγή της Ηπείρου πού θα προκύψει πρωτίστως μέσα από τον κόσμο της».

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version