stoTapsi

Giannena tora StavrakiΔιαψεύδουν εκκωφαντικά οι δημότες του Δήμου Ιωαννιτών σε κάθε κοινότητα και κάθε γειτονιά την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να παραστήσει την επιτυχημένη.
Αυτό ήταν το συμπέρασμα μετά την ολοκλήρωση της ανοιχτής εκδήλωσης - συζήτησης με τους πολίτες που διοργάνωσε η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» χθες Παρασκευή 12/4 στην περιοχή Σταυρακίου, μιας ολοζώντανης κοινότητας που παρόλο που εντάχθηκε στο Δήμο από το 1998, συνεχίζει να αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων, για το οποία η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτε άλλο από αυτό που ξέρει καλά: Να απευθύνει όμορφα λόγια και ευχές.

Και εδώ οι κάτοικοι εστίασαν τα παράπονα τους πέρα από το ότι «όλοι οι άλλοι τους θυμούνται προεκλογικά και μόνο» σε σωρεία ζητημάτων, από τις υποδομές (δρόμους σε άθλια κατάσταση, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, δίκτυα συλλογής ομβρίων υδάτων, προβληματικός φωτισμός, έλλειψη πλατείας), και πολλά άλλα.

Οι πολίτες και κάτοικοι της περιοχής έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα της αδιαφορίας της Δημοτικής για εκδηλώσεις στην περιοχή τους, ενώ κατήγγειλαν παράλληλα το γεγονός ότι ενώ δίνονται σε κάποιους πολιτιστικούς συλλόγους χορηγίες, αυτό γίνεται με απολύτως αδιαφανή τρόπο και πιθανά με κριτήρια ιδιοτέλειας από τη Δημοτική Αρχή.

Στη διάρκεια της συζήτησης διαφάνηκε ότι όχι μόνο δεν προέκυψε καμία πρόοδος από τις προηγούμενες εκλογές ως σήμερα για την περιοχή, αλλά ότι τα προβλήματα επιδεινώθηκαν με ευθύνη φυσικά της Δημοτικής Αρχής, η οποία πανηγυρίζει αποστέλλοντας στα Μέσα Ενημέρωσης …καταλόγους «μεγάλων» έργων που θα γίνουν κάπου, κάπως, κάποτε.

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα», ως υπεύθυνος δημοτικός σχηματισμός ακούει πολύ προσεκτικά τα προβλήματα της κάθε περιοχής -και το κάνει όλη την προηγούμενη πενταετία- και δεν εξαντλεί την δραστηριότητα της στους δρόμους πέριξ του Δημαρχείου.

Αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, που αφορούν από τα σχέδια της περιοχής, της υποδομές, τα δημοτικά τέλη, τις χρεώσεις του νερού και όλα τα υπόλοιπα, ώστε ο Δήμος μας να πάψει επιτέλους να έχει «Δημότες δύο ταχυτήτων», αλλά γι’ αυτό θα πρέπει και «οι πολίτες να στείλουν στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτούς που ξέρουν και θέλουν να κάνουν τη δουλειά», όπως ανέφερε κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης Α. Μπαρτζώκας.

Την αντιπροσωπεία της παράταξης αποτελούσαν ο επικεφαλής Α. Μπαρτζώκας και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Πάνου, Τ. Μιχαηλίδης, Β. Σταμάτης, Αλ. Μάγκου, Αλ. Στεργίου, Ειρ. Ζιώγα, Γ. Γοργόλης, Μ. Φαρσαρώτας, Χ. Νάκας, Κ. Ρώσσης, Κ. Βασιλείου, Θ. Αλεξίου, Α. Παγώνη, Ρ. Τσέλιου.

Οι επισκέψεις και οι ανοιχτές συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Γραμματείας της παράταξης.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version