stoTapsi

Σίγουρα μας κοροιδεύει, δεν εξηγείται διαφορετικά...
Mpegas ThomasΑπό την πρώτη μέρα της θητείας μου, ως Δήμαρχος Ιωαννίνων, έως και σήμερα, ουδέποτε υπήρξα λαϊκιστής. Προχώρησα με διαφάνεια, εντιμότητα και, μαζί με τους συνεργάτες μου, κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε και να υλοποιούμε ένα τεράστιο, σε όγκο και ποιότητα έργο, σε όλη την έκταση του Δήμου. Ένα έργο, το οποίο θα έχει υπερβεί τα 220 εκατομμύρια ευρώ έως το 2023, κάνοντας πράξη τα ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
Ο μεγάλος Δήμος Ιωαννιτών, μαστίζεται από ανοιχτές πληγές δεκαετιών, μεταξύ των οποίων η ανυπαρξία υποδομών και δικτύων, αλλά και δρόμων και πεζοδρομίων, παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν από τους προκατόχους μου 4 ΕΣΠΑ και όλα τα νοικοκυριά πλήρωναν εισφορές για το Σχέδιο πόλης και τα Δημοτικά τους τέλη.

Είναι γεγονός, ότι τα σαράντα χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων και τα έξι χιλιόμετρα πεζοδρομίων που κατασκευάσαμε με Δημοτικά χρήματα, δεν αρκούν για να αλλάξουν το σύνολο του Δήμου. Φυσικά, έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους και έχουμε πρόγραμμα να ολοκληρώσουμε μέσα στην επόμενη διετία το σύνολο των ασφαλτοστρώσεων σε όλη την έκταση του Δήμου, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ταυτόχρονα, είναι γεγονός ότι, όλοι ταλαιπωρούμαστε στην καθημερινότητά μας από λακκούβες, οφειλόμενες, τόσο στην πολυετή εγκατάλειψη των δρόμων, όσο και σε έργα που έγιναν και γίνονται στα υπόγεια δίκτυα. Επιπλέον, η φετινή, πρωτοφανής σε ένταση και διάρκεια χιονόπτωση, επιδείνωσε δραματικά το πρόβλημα.

Μερίμνησα, με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ήδη, εδώ και δύο μήνες, να υπάρχουν πίστωση και εργολαβία για την μόνιμη και επιστημονικά ορθή αποκατάσταση του οδοστρώματος σε όλη την έκταση του παλαιού οδικού δικτύου.
Δυστυχώς, οι ασταθείς καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την τεχνικά άρτια υλοποίηση της εργολαβίας.

Επειδή, όπως έχω δηλώσει, «το όνομά μου είναι η τιμή μου», όπως και όλων σας, και κρίνοντας, με γνώμονα το Δημόσιο και όχι το εκλογικό μου συμφέρον, έδωσα εντολή στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Γιάννη Λιόντο να μην εκκινήσει την εργολαβία μέχρι να σταθεροποιηθούν απόλυτα οι καιρικές συνθήκες. Όλοι γνωρίζουμε και εγώ, ιδιαιτέρως σαν Μηχανικός, ότι «βροχή» και «αποκατάσταση οδοστρώματος» είναι έννοιες ασυμβίβαστες.

Δεν θα μετατρέψω τις λακκούβες σε «μαύρη τρύπα» για τα χρήματα του Δήμου.

Αναλαμβάνω την πλήρη πολιτική ευθύνη αυτής της ολιγοήμερης συνέχισης της ταλαιπωρίας, όλων μας. Έως τις 30 Ιουνίου, το πρόβλημα θα έχει εκλείψει. Ήδη, η πιλοτική εφαρμογή της μεθόδου μόνιμης επούλωσης σε τμήματα δρόμων, πέτυχε απόλυτα.

Συνιστώ, με την ευκαιρία αυτή, σε ορισμένους υποψηφίους Δημάρχους που έχουν επενδύσει το σύνολο της μικροπολιτικής τους στο θέμα «λακκούβες», να μην εκτίθενται.

Οι Δημότες θα μας κρίνουν από τα έργα και όχι από τα λόγια μας και, όπως λέει κι ο λαός, «Κυριακή κοντή γιορτή».

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version