stoTapsi

A+ A A-
Gontas λαική αγοράΤις περιοχές Σεισμοπλήκτων – Ανθούπολης επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Γκόντας συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.
Σε συνάντηση που είχε ο κ. Γκόντας με μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σεισμοπλήκτων ενημερώθηκε τόσο για τα προβλήματα της περιοχής όσο και για τη δράση του Συλλόγου ο οποίος αντικαθιστά πολλές φορές της υπηρεσίες του Δήμου. Εστία μόλυνσης και απέραντος σκουπιδότοπος χαρακτήρισαν το γήπεδο Βελισαρίου ο οποίος τις μέρες της λαϊκής αγοράς μετατρέπεται σε δημόσια αποχωρητήρια. Καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα για αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί στη τύχη του είπαν και εξέφρασαν την αγωνία τους για την σύνδεση της περιοχής τους με την Λεωφόρο Νιάρχου.
Το Σάββατο το πρωϊ επισκέφθηκαν την Λαϊκή Αγορά της Αγίας Μαρίνας της οποίας η εικόνα είναι τριτοκοσμική και είναι αφημένη στην τύχη της. Εν έτη 2019 στις σκεπές των παραγκών υπάρχει το επικίνδυνο για την υγεία παραγωγών και συναλλασσόμενων ενώ είναι ανύπαρκτοι οι χώροι υγείας και οι ασθένειες καραδοκούν. Όλα τα παραπάνω μετέφεραν οι παραγωγοί προς το Ν. Γκόντα ο οποίος δεσμεύτηκε ότι την επόμενη μέρα θα αποκατασταθεί η τάξη στη πιο κεντρική Λαϊκή Αγορά όπως είναι αυτή της Αγίας Μαρίνας. «Είναι απαράδεκτη πέρα για πέρα αυτή η κατάσταση που επικρατεί στην Λαϊκή Αγορά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξακολουθεί να λειτουργεί έτσι και από αυτές τις συνθήκες η κεντρικότερη αγορά της πόλης. Πολίτες και παραγωγοί κινούνται σε χώρους που μόνο σε πολιτισμό δεν παραπέμπουν. Πρέπει να αλλάξουν όλα και όσον όσο αφορά την στέγαση πάραυτα. Είναι πρώτο μέλημα μας» είπε ο κ. Γκόντας.
Μετά την Λαϊκή Αγορά Αγίας Μαρίνας το κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή της Καλούτσιανης και την αγορά της πόλης.
Το απόγευμα του Σαββάτου ο Ν. Γκόντας με τους υποψηφίους, επισκέφθηκαν την μαρτυρική κοινότητα Λιγγιάδων και την Μάζια. Και στις δύο αυτές κοινότητες τα παράπονα των κατοίκων εστιαζόταν στην αδιαφορία και την εγκατάλειψη από την Δημοτική Αρχή. Στους Λιγγιάδες, μεταξύ των προβλημάτων που συζητήθηκαν ήταν εκείνα της κτηνοτροφίας, της ασφάλειας του οδικού δικτύου και χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων για τα αυτοκίνητα των τουριστών. Ιδιαίτερη αναφορά εγινε για το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων ,εφόσον ήταν το χωριό εκείνο που έζησε το ολοκαύτωμα από την Γερμανική θηριωδία. «Το μπαλκόνι του Μιτσικελίου δικαιούται πολλά σε αναλογία με εκείνα που προσφέρει στην οικονομία της περιοχής τόνισε ο Νίκος Γκόντας και ανακοίνωσε την λειτουργία ξεχωριστού εργοταξίου το οποίο θα δώσει λύσεις σε πολλά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Περάματος. Όπως στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον μαζί θα σχεδιάσουμε το κυκλοφοριακό της πόλης μας διότι και εσείς έχετε άποψη περί αυτού. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ούτε ένα έργο, ούτε μία κίνηση δεν έγινε έτσι ώστε στο κυκλοφοριακό ζήτημα να δοθεί μία λύση.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr