stoTapsi

Mpegasμε Γκοντα ΠαπασταυροΜε την κ. Τατιάνα Καλογιάννη επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023», συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας.
Η συνάντηση -η οποία διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα - πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει ανακοινώσει από την επομένη της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης ο κ. Μπέγκας, να συναντηθεί δηλαδή με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους των οποίων οι παρατάξεις δεν εισήρθαν στο 2ο γύρο των εκλογών.
Συναντήσεις που διεξάγονται δημόσια ενώπιον της κοινωνίας, όχι μέσω πολιτικών συναλλαγών ή παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, όπως έχει δηλώσει ο κ. Μπέγκας και αυτή άλλωστε ήταν και η ξεκάθαρη θέση της κ. Καλογιάννη.
Η ομαλή μετάβαση στο νέο τοπίο που διαμορφώνει στην Αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική, προϋποθέτει ένα περιβάλλον συνεννόησης και συναίνεσης, με αμοιβαίο σεβασμό και αυτός ήταν ο κοινός τόπος και των δύο πλευρών στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με ειλικρίνεια και θετική διάθεση.
Συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί μετά την πραγματοποίηση της ολομέλεια της παράταξης της κ. Τατιάνας Καλογιάννη.

Συνάντηση με τον Νίκο Γκόντα
Με τους δύο πρώην Δημάρχους, Νίκο Γκόντα και Αναστάσιο Παπασταύρο, συναντήθηκε ο νυν Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα, αντάλλαξαν απόψεις για τα μεγάλα θέματα του Δήμου Ιωαννιτών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που εξήγγειλε ο κ. Μπέγκας ως επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» , της παράταξης που αναδείχθηκε πρώτη στις εκλογές τις περασμένης Κυριακής, να συναντηθεί ενόψει 2ου γύρου με τους επικεφαλής των παρατάξεων που δεν εισήρθαν σε αυτόν.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος συζήτησε με τον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Πρωτοπορίας» κ. Γκόντα και τον ιδρυτή της παράταξης κ. Παπασταύρο και συμφώνησαν στη θέση πως το νέο πλαίσιο της απλής αναλογικής απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου.
Ιδιαίτερα- όπως συμφώνησαν και οι δύο πλευρές- αυτό είναι ακόμη περισσότερο αναγκαίο, καθώς η νέα δημοτική θητεία ταυτίζεται με τη νέα προγραμματική περίοδο και την υλοποίησης των μεγάλων έργων του Δήμου.
Τρεις άνδρες που οι Γιαννιώτες τους τίμησαν εκλέγοντας τους Δημάρχους, είχαν ταυτόσημη άποψη στο ότι το η σύνθεση, η συναίνεση και οι συνέργιες, είναι το απαραίτητο συστατικό για να πορευθεί ο Δήμος Ιωαννιτών στο μέλλον.

Συνάντηση με τον Άρη Μπαρτζώκα
Συνάντηση με τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρη Μπαρτζώκα είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ως επικεφαλής της παράταξης που η πολίτες ανέδειξαν με την ψήφο τους πρώτη δύναμη στις εκλογές της Κυριακής.
Στη συζήτηση τέθηκαν οι προγραμματικές προσεγγίσεις των δύο παρατάξεων για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου και της κοινωνίας μας. Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα τις επιστολής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» καθώς κι άλλα ζητήματα του Δήμου που το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την επόμενη περίοδο.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος τόνισε πως με τον κ. Μπαρτζώκα υπάρχει συναντίληψη για τα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου και δήλωσε αποφασισμένος να λειτουργήσει ενωτικά και δημοκρατικά, για να δώσει αξία στην απλή αναλογική.
Από τη μεριά του ο επικεφαλής της «Γιάννενα Τώρα» σημείωσε ότι για τον ίδιο προτεραιότητα αποτελεί το καλό του Δήμου, τονίζοντας ότι η συνεργασία με την επόμενη Δημοτική Αρχή είναι τόσο ευπρόσδεκτη όσο και αναγκαία.

Συνάντηση με τον Λάζαρο Νάτση
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας, συναντήθηκε με τον Λάζαρο Νάτση και αντιπροσωπεία της παράταξης του «Πολίτες για την Ανατροπή». Μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και με κοινή την πεποίθηση των δύο πλευρών πως η εποχή της απλής αναλογικής απαιτεί σύνθεση και συνεργασίες.
«Στη νέα δημοτική περίοδο που οριοθετούν οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουμε δημοκρατικά και ενωτικά για να δώσουμε αξία στην απλή αναλογική, για να εγγυηθούμε με ασφάλεια το μέλλον του Δήμου Ιωαννιτών και τις μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου», δήλωσε ο Θωμάς Μπέγκας, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του να συναντηθεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων που δεν εισήρθαν στο 2ο γύρο των εκλογών.
Ο κ. Μπέγκας επανέλαβε για άλλη μία φορά πως απευθύνεται στην κοινωνία και στις παρατάξεις με σεβασμό και ειλικρίνεια, με διαφάνεια, δημόσια και όχι μέσω πολιτικών συναλλαγών ή παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version